• Archief BDUmedia/Jongerencentrum Enter

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

10 juli 2019

Veenendaal

Creatief Atelier voor (ex) kankerpatiënten
19:30 Parallelweg 50
,,Tijdens het creatief atelier kun je je creativiteit aanspreken om gedachten en gevoelens tot uitdrukking te brengen. We werken met verschillende materialen en technieken. Plezier, ontspanning en ervaren staan centraal", nodigt Invitee uit. ,,Het gaat om jouw persoonlijke expressie en niet om het maken van kunstzinnige werkstukken.'' Het creatief atelier wordt verzorgd door Ellis ten Brink van De HutSpot. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

11 juli 2019

Veenendaal

Schoonheidsbehandeling (ex)kankerpatiënten
9:00 Prins Bernhardlaan 34
Een moment van ontspanning in de stoel van Beautysalon La Vie Pure. Maak een keuze uit de volgende tijden en meld je aan: 9.00 uur of 10.30 uur. Meer informatie e/of aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Netwerk Café bij Win-Win Café
9:30 De Tinneweide 144a
Het Win-Win Café in wijkcentrum Panorama houdt weer een Netwerk Café. Een plek waar zzp-ers en werkzoekenden in een ongedwongen sfeer kunnen netwerken. Koffie en thee staan vanaf 09.30 uur klaar.

12 juli 2019

Veenendaal

Buitenfilm 'Doris' op het Stadsstrand
22:15 Thoomesplein
Op het Stadsstrand wordt een openluchtbioscoop gecreëerd. 'Doris' is een van de zes films die Filmhuis Veenendaal deze zomer buiten gaan vertonen. De buitenvoorstellingen vinden op zes vrijdagavonden plaats op het Veense Stadsstrand. De toegang is gratis; reserveren is niet nodig. Neem gerust je eigen klapstoeltjes en picknickkleedjes mee. Op de dag van de vertoning wordt om 17:00 beoordeeld of de vertoning kan doorgaan. Mocht het nodig zijn om de voorstelling af te gelasten, dan wordt dat vermeld op www.filmhuisveenendaal.nl. De film begint om 22.15 uur en duurt tot 23.45 uur.

13 juli

Veenendaal

Boekverkoop
10:00 Bibliotheek
Bibliotheek Veenendaal verkoopt afgeschreven boeken uit de hele breedte van de collectie; van romans, thrillers, detectives en literatuur tot studie-/hobbyboeken voor jeugd en volwassenen. Afgeschreven boeken kosten 0,50 euro per stuk. Tijdschriften kunnen gratis meegenomen worden. De verkoop vindt plaats in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein 74 in Veenendaal. De boekverkoop is tot en met 20 juli, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Veenendaal

Typisch Verhalenfestival
12:00 Thoomesplein
Vier vertellers, één tipi-tent en een hele middag vol spannende, verrassende, bijzondere en mooie verhalen. Dat zijn de ingrediënten van het Typisch Verhalenfestival. Belangstellenden kunnen tussen 12:00 en 16:00 terecht in de tipi-tent op het stadsstrand. Toegang gratis (donaties in de pet toegestaan).

Veenendaal

Jazz-middag met dj Conga
13:30 Cultuurfabriek
Jazz-middag met dj Conga in de Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein 74 in Veenendaal. Ook wordt de jazzcollectie van de bibliotheek speciaal onder de aandacht gebracht. De bibliotheek sluit hiermee aan bij het landelijke North Sea Jazz Festival. De jazz-middag duurt van 13.30 tot 16.00 uur.

14 juli 2019

Rhenen

Vaartocht Blauwe Bever
10:30 Rijnstraat
Vanuit Rhenen vertrekt de Blauwe Bever in westelijke richting en vaart langs diverse natuurgebieden naar de Amerongse Bovenpolder. Aan boord vertelt de gids tijdens het varen over nieuwe natuurgebieden en bezienswaardigheden langs de rivier. In het moeras- en plassenlandschap van de Amerongse Bovenpolder wordt een wandeling van ongeveer drie kwartier gemaakt. Het uiterwaardegebied loopt bij hoog water regelmatig onder, waardoor een bijzonder leefgebied is ontstaan met prachtige stroomdalflora, waaronder bijvoorbeeld aardbeiklaver, gele morgenster, goudhaver en kleine ratelaar. Behalve flora zijn er ook vele insecten, kleine zoogdieren, amfibieën en weidevogels in dit gebied waar te nemen. Deelnemers wordt geadviseerd een verrekijker mee te nemen. Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl/reserveren.

16 juli 2019

Veenendaal

Bijenmarkt
8:00 Wageningselaan 5
Traditionele bijenmarkt in Veenendaal. De keuring start om 09.00 uur, de prijsuitreiking is om 11.00 uur. Er zijn diverse keuringen en de gemeente Veenendaal stelt de zilveren korf beschikbaar voor de grootste aanvoer (tenminste 15 volken). Op deze markt vindt verder verkoop plaats van bijenkasten, imkersartikelen, honing en andere bijenproducten. De bijenverenigingen NBV en Imkers Nederland zijn aanwezig voor informatie over bijenhouden. Verder zijn er oude ambachten en kramen met diverse artikelen aanwezig. Meer informatie op www.bijenvereniging-veenendaal.nl

17 juli 2019

Veenendaal

Schoonheidsbehandeling (ex)kankerpatiënten
9:00 Prins Bernhardlaan 34
Een moment van ontspanning in de stoel van Beautysalon La Vie Pure. Maak een keuze uit de volgende tijden en meld je aan: 9.00 uur of 10.30 uur. Meer informatie e/of aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Mamacafé
10:00 Cultuurfabriek
Bij het mamacafé ontmoeten ouders andere ouders om ervaringen mee te delen in een ontspannen sfeer en op een mooie locatie. De kleintjes (0 t/m 4 jaar) kunnen lekker spelen en boekjes bekijken. Bij het mamacafé is altijd een medewerker van Speelotheek Veenendaal aanwezig. De speelotheek brengt speelgoed mee voor de kleintjes, zodat ze zich zeker niet hoeven te vervelen. De toegang is gratis, ook voor niet-leden van de bibliotheek, en aanmelden is niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening. Het mamacafé duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Veenendaal

Badjesdag
13:00 Stadsstrand
Na het succes van vorig jaar wordt er dit jaar op het Stadsstrand wederom een Badjesdag gehouden. Er worden kleine badjes geplaatst en misschien ook wel één groot bad met strandstoeltjes en parasols. Kinderen, vooral de allerkleinsten, kunnen hier de hele middag heerlijk plonsen. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. De Badjesdag duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Veenendaal

Fortnite toernooi
16:00 De Basiliek
Heb jij het in je om de meeste victory royales te halen en jezelf te kronen tot Fortnite Kampioen 2019? Dan is het Fortnite Toernooi wat voor jou. De winnaar van het toernooi wint een Playstation4. Deelnemers die van wat extra uitdaging houden kunnen het opnemen tegen special quest Qucee. Die is onder meer bekend van Supergaande en van zijn Youtube kanaal waar hij regelmatig Fortnite speelt. Deelname kost 5 euro. Inschrijven kan op www.vlow0318.nl. De finale wordt rond 19:30 gespeeld en het toernooi wordt daarna afgesloten met een prijsuitreiking.

18 juli 2019

Veenendaal

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Berhardlaan 34
Stichting Invitee biedt (ex)kankerpatienten de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl. Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Openbare repetitie popkoor All4Fun
20:00 Stadsstrand
Popkoor All4Fun houdt haar laatste repetitie voor de vakantie en dat is een openbare repetitie. Die wordt gehouden op het Stadsstrand aan het Thoomesplein. Belangstellenden zijn welkom, om mee te zingen of te komen luisteren naar de liederen. De repetitie duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

20 juli 2019

Veenendaal

Kinderworkshop Groeten uit Veenendaal
14:00 Museum Veenendaal
Tijdens deze workshop in Museum Veenendaal gaan de kinderen hun eigen ansichtkaarten ontwerpen en maken rondom het thema 'Groeten uit Veenendaal'. Leuk om op te sturen naar je opa en oma, je vrienden of gewoon naar jezelf. De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname 1,50 euro per kind. Reserveren is gewenst, want vol is vol. Reserveren kan door een mail te sturen naar kinderworkshops@museumveenendaal.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.