• R. Dijk

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

27 juni 2019

Veenendaal

Netwerk Café bij Win-Win Café
9:30 De Tinneweide 144a
Op 27 juni houdt het Win-Win Café weer een Netwerkcafé. Van 9.39 tot 12.00 uur staan koffie en thee klaar in wijkcentrum Panorama aan de Tinneweide 144a.

Veenendaal

ZorgTotaal Ede Scootmobieltoertocht
13:00 Vijftien Morgen 4
Donderdag 27 juni, verzorgt ScootmobielClub Veenendaal de zevende toertocht van dit seizoen, de ' ' 'ZorgTotaal Ede' toertocht door Veenendaal en omstreken, de tocht is 22 kilometer lang. Verzamelen om 13.00 uur bij de clublocatie 'Scootie's Home" aan de Vijftien Morgen 4 van de voormalige Ritmeesterfabriek. De start is om 13.30 uur, begeleid door Verkeersregelaars. De gemiddelde snelheid tijdens de tocht is 12 kilometer per uur. Iedereen met een scootmobiel is welkom om deel te nemen mits zij de snelheid van 12 km kunnen en durven rijden. Deelname voor leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro. De volledige agenda staat op website http://scootmobielclub.schoering.nl/agenda.htm Voor meer informatie, telefoon 06-12429300 of email scootmobielclub@schoering.nl

Veenendaal

Zwem4daagse Veenendaal
17:30 Sportlaan 3
De zwem4daagse van Veenendaal in het Valleibad. Zwemafstanden: 250, 500 of 1000 meter op een avond? De zwem4daagse is van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni. Kaarten zijn vanaf 3 juni te koop bij de kassa van het Valleibad. (9,50 euro; 5 euro bij zomerzwemabonnement)

28 juni 2019

Veenendaal

Creatief Atelier voor (ex) kankerpatiënten
9:30 Parallelweg 50
,,Tijdens het creatief atelier kun je je creativiteit aanspreken om gedachten en gevoelens tot uitdrukking te brengen. We werken met verschillende materialen en technieken. Plezier, ontspanning en ervaren staan centraal", nodigt Invitee uit. ,,Het gaat om jouw persoonlijke expressie en niet om het maken van kunstzinnige werkstukken. Ervaring of speciale talenten zijn niet nodig, je wordt naar behoefte gestimuleerd en begeleid. Het creatief atelier wordt verzorgd door Ellis ten Brink van De HutSpot. Soms werken wij met een thema maar er kan ook altijd vrij gewerkt worden, neem eventueel eigen materiaal mee. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Concert operakoor De Muzen
19:30 Kees Stipplein 72
Het operakoor van Muziekschool de Muzen geeft vrijdag 28 juni een eerste concert. Koren, aria's en duetten uit diverse bekende opera's, zoals Habanera uit Carmen, het zigeunerinnenkoor uit Traviata, het slavenkoor uit Nabucco en het avondgebed uit Hans en Grietje, staan op het programma. Dit alles speelt zich af in Spaanse sferen. Uit het hoofd gezongen, geënsceneerd, met kostuums, grime en pruiken. De pianobegeleiding is in handen van Hans Erik Dijkstra. De uitvoering begint om 19.30 uur in Spectrum.

29 juni 2019

Veenendaal

D-examen viool bij De Muzen
13:30 Kees Stipplein 72
Drie dames doen dit jaar bij Muziekschool de Muzen D-examen, het hoogst haalbare examen voor amateurmusici. Het D-examen van Rosalie Looijen is op zaterdag 29 juni, fluitistes Renske van den Berg en Marije van Dam doen examen op zaterdag 22 juni. De 20-jarige Rosalie deed vier jaar geleden C-examen en voerde haar stukken toen ook openbaar uit, als onderdeel van een concert van symfonieorkest Muzendaal. Het D-examen van Rosalie vindt plaats op zaterdag 29 juni, tussen 13.30 en 14.15 uur. Publiek is hierbij welkom. Meer informatie op www.demuzen.nl.

30 juni 2019

Rhenen

Jedaja naar de Ontmoetingskerk
10:00 Anjerlaan 1
Zondagmorgen 30 juni komt het kinder- en tienerkoor JEDAJA uit Veenendaal naar de Ontmoetingskerk. Een enthousiast koor dat regelmatig optreedt en al een tweetal cd's op haar naam heeft staan, met de titels: Ik bén 't! en Ik héb 't! . Meer op www.kinderkoorjedaja.nl

2 juli 2019

Veenendaal

Workshop Emotie-eten
19:30 Spiesheem 54
Deze workshop is bestemd voor iedereen die in lichte tot enige mate te maken heeft met emotie-eten. Het is volgens de initiatiefnemers een gewoonte waar veel vrouwen mee worstelen: eten vanuit emotie. ,,Je maakt een nare ervaring mee en je zoekt troost, afleiding of een beloning in de (koel)kast. Chocola, chips en koeken zijn de meest voor de hand liggende keuzes, maar vaak ook maakt het helemaal niet uit. Als je maar kunt eten! Het kan veel invloed hebben op je leven wanneer eten gekoppeld wordt aan emoties, zeker als je wilt afvallen. Je kunt je teleurgesteld of schuldig voelen. En achteraf is de situatie niet veranderd maar voel je je soms ook nog misselijk…" ,,In deze workshop, geleid door gewichtsconsulent Chantal Riesebosch, kijken we naar oorzaken, maar vooral naar oplossingen. Je maakt kennis met een aantal handige tactieken, zodat je meer ontspannen kunt genieten van eten." https://praktijkgoedeten.nl/workshop-pak-regie-einde-emotie-eten/ | 06-37278582 | info@praktijkgoedeten.nl

3 juli 2019

Elst (U)

Proef de Betuwe
13:30 De Oude Weg
De Betuwe is vanouds de fruittuin van Nederland. Bestemming van 3 juli is De Spees bij Kesteren. Daar proeft de deelnemer niet alleen Betuwse fruit, maar ook het verleden. Het schip vaart vanaf Elst langs de natuurgebied Palmerswaard en de Grebbeberg. Na een blik op de mooi gelegen stad Rhenen vaart de Blauwe Bever door richting de Marspolder op weg naar De Spees. Dit gebied is al vele eeuwen een strategisch verdedigingspunt tegen invallen uit het oosten. Een deskundige van de Historische Kring Kesteren begeleidt de excursie en laat zien wat er nog van is te herkennen. Daarna is het goed kersen eten bij de Romeinse wachttoren. Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl/reserveren.

6 juli 2019

Veenendaal

Kubb toernooi in Veenendaal
9:30 Wageningselaan 1
Op zaterdag 6 juli 2019 vindt voor de vierde keer in Veenendaal een Kubb toernooi plaats. Kubbmasters houdt dit bijzondere toernooi op de korfbalvelden van SKF. Kubb wordt steeds populairder in Nederland en er zijn diverse nationale - en internationale toernooien. Het toernooi in Veenendaal kenmerkt zich door sportiviteit, gezelligheid, competitie en een unieke aangelegenheid om met vrienden, familie deel te nemen aan dit toernooi. Elk team bestaat uit minimaal drie spelers en opgave is verplicht. De kosten bedragen 20 euro per team. Meer informatie op website: kubbmasters.nl

Veenendaal

Midzomerfeest op De Eekhoeve
13:00 Dijkstraat 115
,,Komt u ook op zaterdag 6 juli genieten van het midzomerfeest op De Eekhoeve?", nodigt de organisatie uit. ,,Er zullen diverse food stands zijn waar we de lekkerste gerechten voor u bereiden.Natuurlijk organiseren we ook weer diverse leuke activiteiten voor de kinderen. Houd onze facebook pagina in de gaten voor meer informatie! Speciaal voor de gelegenheid zijn we die dag geopend vanaf 13.00 uur tot 21.00 uur."

Veenendaal

Vrolijke dans en zang van Watoto koor!
16:00 Spanjaardsgoed 7
Het Watoto kinderkoor uit Oeganda verzorgt weer een middag met zang en dans. Hun muziek is vol energie en de teksten bevatten diepte. De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen. Het concert met als thema 'We Will Go' is op zaterdag 6 juli in de Bethelkerk in Veenendaal en begint om 16.00 uur.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.