• Manon van de Kraats

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

20 juni 2019

Veenendaal

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Bernhardlaan 34
Ontspanningsmassage voor (ex)kankerpatiënten. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
Inloopmiddag van 14:00 uur – 16:00 uur bij fysiotherapie praktijk Fysiq Vision. Voor iedereen die zelf kanker heeft (gehad) of het van dichtbij meemaakt als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega.

Veenendaal

Stinsen in alle kleuren
19:45 Fluitersstraat 2
Tijdens de bijeenkomst van Historische Vereniging Oud Veenendaal op 20 juni vertelt Wim van Heteren alles over Stinsen en stinsenbloemen en waar in Veenendaal ze te vinden waren.

21 juni 2019

Veenendaal

Repair Café
13:30 Zonnebloemstraat 1
Vrijdagmiddag 21 juni staan de vrijwilligers van het Repair Café klaar om te repareren in buurthuis 't Turfke, het is de laatste keer voor de zomervakantie. De vrijwilligers repareren van 13.30 tot 16.30 uur elektrische apparaten, audio- en/of videoapparatuur, gereedschap, kinderspeelgoed, kleding of ander textiel. De bezoeker krijgt eventueel adviezen mee om zelf kleine reparaties uit te kunnen voeren. De reparatie is gratis, nieuwe materialen moeten door de bezoeker worden vergoed. Mail voor meer informatie naar repaircafeveenendaal@gmail.com.

22 juni 2019

Veenendaal

Oldtimer Festival Veenendaal
12:00 Groeneveldselaan
In de ochtend regionale ritten voor auto's, tractoren, brommers en motoren. Vanaf 12.00 uur gratis toegang tot het Oldtimer Festival op het evenemententerrein. Alle soorten voertuigen van 25 jaar of ouder van harte welkom.

Veenendaal

'Maak een bewegend schilderij'
12:30 Kees Stipplein 74
Creativiteit en techniek smelten samen in het FabLab in een bijzondere workshop. Kinderen van 10-15 jaar leren hoe ze een schilderij met bewegende onderdelen kunnen maken. In de workshop beginnen de kinderen met het maken van hun schilderij. Dit kan van alles zijn: een zelfportret, een schilderij van hun huisdier, of misschien een abstract kunstwerk. Met behulp van een motortje en pulleys maken ze daarna bewegende onderdelen voor hun schilderij. Zo komt hun kunstwerk echt tot leven. De deelnemers mogen natuurlijk hun bewegende kunst mee naar huis nemen. De workshop wordt twee keer gegeven: om 12.30 uur en om 15.00 uur. De workshop duurt ongeveer 90 minuten en vindt plaats in het FabLab, op de tweede verdieping van De Cultuurfabriek. De workshop is speciaal voor kinderen van 10-15 jaar. Een kaartje kost 7,50 euro en is te koop via de servicebalie in De Cultuurfabriek of via www.bibliotheekveenendaal.nl.

Veenendaal

Mid Zomer Avond
19:30 Thoomesplein 1a
21 juni is de langste dag. De organisatie wil graag onder het genot van Live Music & Live Cooking de avond sfeervol doorbrengen op het stadsstrand Veenendaal & Thoomesplein. Easy listening Evening met Veense artiesten Tamara Bernard, Femke Poppe, Willeke Verduin, Angela van der Sluis, Redmer & Elaine & Franca Dekker. Ijssalon Daisy's, Barista Café, De Tostikamer, Suvé & Restaurant Bite verzorgen de Live Cooking.

Rhenen

Vaar mee naar de Wageningse Bovenpolder
10:30 Rijnstraat
De kapitein van de Blauwe Bever belooft een mooie vaart, langs de Grebbeberg, het natuurgebied De Blauwe Kamer op weg naar de Wageningse Bovenpolder voor een indrukwekkende wandelsafari. Het Safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanaf de Rijnkade in Rhenen voor een tocht naar de Wageningse Bovenpolder. Onderweg vertelt de gids allerlei bijzonderheden over de rivier en het landschap. Vanaf de Rijn gezien is de Utrechtse Heuvelrug, oprijzend langs de rivier, een markant natuurmonument. Een prachtig en uniek oevergebied in Nederland. Bij voormalige steenfabriek 'de Bovenste Polder' in de Wageningse uiterwaarden wordt aangemeerd voor een rondwandeling van ongeveer drie kwartier. In dit deel van de uiterwaarden is veel te zien, zoals overblijfselen van de voormalige steenfabricage maar ook de in de jaren '90 aangelegde nevengeul, waar vaak veel vogels te zien zijn en waar mogelijk beversporen te vinden zijn. Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl/reserveren.

Veenendaal

Bijeenkomst Koffie, Cake en WMO
14:30 Duivenwal 1
Bijeenkomst 'Koffie, Cake & WMO ,,Al vanaf januari 2015 hebben we te maken met de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Deze wet is per 1 januari 2019 gewijzigd: het abonnementstarief is ingevoerd en daardoor zou zorg beter betaalbaar moeten worden. Wij nodigen u van harte uit voor een bijeenkomst over de WMO nodigt de organisatie uit. ,,Iedere gebruiker van de WMO, iedere mantelzorgers en/of geïnteresseerde is hier van harte welkom. Onder het genot van koffie met cake willen wij graag ervaringen uitwisselen over het WMO beleid van de gemeente Veenendaal. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen." Locatie: Dienstencentrum 'De Duivenwal' Duivenwal 1, in Veenendaal. Inloop: 14.15 uur, koffie/thee en cake staan klaar. Aanvang: 14.30 uur Onderwerp: WMO Gesprekleidster: Yolande de Meer, ervaringsdeskundige WMO.in Veenendaal,

Veenendaal

Afscheidsconcert Pieter Verrips
19:30 Markt 9b
Met een concert in de Oude kerk van Veenendaal, neemt Pieter Verrips uit Scherpenzeel op 22 juni afscheid van het Van Lodenstein College (VLC) als muziekdocent. Aan dit concert werken mee het schoolkoor- en orkest van de locaties Kesteren en Barneveld van het VLC. Het gezamenlijke koor wordt aangevuld met oud-leerlingen en collega's van Verrips. Ook kamerorkest De Muziekvriendenkring uit Veenendaal zal een bijdrage aan de avond leveren. De toegang is gratis; er zal een collecte worden gehouden. Deze is na aftrek van de kosten voor Woord en Daad; de locatie Kesteren heeft dit jaar actie gevoerd voor een project in Guatemala. Het concert begint om 19.30 uur; de kerk is open voor publiek vanaf 19.00 uur.

Rhenen

Orgelconcert Cor Ardesch
20:15 Kerkplein ong
Cor Ardesch, organist van de Grote Kerk in Dordrecht brengt een programma rond het thema de drie B's, Buxtehude, Böhm en Bach. Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Prijzen: 8 euro; CJP/student 4 euro, Jeugd tot en met 18 jaar gratis, inclusief programma en drankje na afloop. Kaarten via www.klassiekaanderijn.nl en aan de kerk.

24 juni 2019

Veenendaal

Zwem4daagse Veenendaal
17:30 Sportlaan 3
De zwem4daagse van Veenendaal in het Valleibad; 250, 500 of 1000 meter op een avond. De zwem4daagse is van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni. Kaarten zijn vanaf 3 juni te koop bij de kassa van het Valleibad. (9,50 euro en 5 euro met een zomerzwemabonnement).

Veenendaal

Mantra's zingen
19:45 Erasmusstraat 1
Maandagavond 24 juni is er weer Mantra's zingen bij Ingrid Cordes. ,,Heerlijk vanuit je hart zingen en/of ontvangen", nodigen de initiatiefnemers uit. ,,Genieten, dat staat bij ons voorop. Mantra zingen ontspant, de klanken kalmeren je emoties en openen je hart en daardoor werkt het bevrijdend. Zangervaring of goed kunnen zingen is niet nodig. Er worden Mantra's gezongen vanuit verschillende tradities. Begeleiding door o.a. Indiaas harmonium, trommels, blokfluit, tanpura en andere muziekinstrumenten." Welkom vanaf 19.45 uur in Entrada, Erasmus Plaza, Erasmusstraat 1, Veenendaal, Dragonder-Oost. Zingen van 20.00 tot 22.00 uur. Bijdrage 7 euro per avond incl. koffie/thee en lekkers. Aanmelden/info: Ingrid Cordes, 06-18029369 of vimochana@hotmail.nl

Veenendaal

Lezing HCC Utrecht afd. Veenendaal
22:15 Spanjaardsgoed 5a
LibreOffice Het OpenSource en gratis alternatief voor Microsoft Office is LibreOffice. Een kantoorsoftware pakket met alle componenten die MS Office ook bevat, zoals tekstverwerker, spreadsheet, presentatieprogramma enzovoort. LibreOffice is te gebruiken onder alle besturingssystemen die Java ondersteunen. Bovendien kunnen de meeste bestanden gemaakt met MS Office zonder problemen bewerkt worden in LibreOffice. Nieuwsgierig geworden naar dit gratis alternatief van MS Office, kom dan op 24 juni 2019 luisteren naar de uitleg over deze kantoorsuite. Deze lezing vindt plaats in De KuBus, Spanjaardsgoed 5a, Veenendaal.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.