• Ted Walker

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

13 juni 2019

Veenendaal

10e Beursvloer Veenendaal
15:30 Bastion 73
Een jubileumeditie voor Beursvloer Veenendaal. Hét maatschappelijke 'matchevent' van Veenendaal vindt plaats op donderdag 13 juni 2019 bij Van der Valk Hotel Veenendaal. Bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Veenendaal ontmoeten elkaar op zoek naar een match. Op die plek vertellen maatschappelijke organisaties 'de vragers' wat ze nodig hebben om succesvoller te zijn of hun voortbestaan zeker te stellen. Bedrijven, overheid, onderwijs en serviceclubs 'de aanbieders' haken daarop in door hun kennis, ervaring, overgebleven materialen, helpende handen (menskracht) of hun netwerk aan te bieden. Helpen is het doel.

15 juni 2019

Veenendaal

Dag van de Bouw en Woonmarkt Oost
10:00 Van Essenlaan 1
Ontdek het woningaanbod en de wijk Veenendaal-oost en doe mee aan leuke activiteiten tijdens de Dag van de Bouw. Gratis toegang. Woonmarkt in het i-centrum, Van Essenlaan 1 van 10-16 uur Kinderactiviteiten, rondritten en bouwplaatsbezoek in Veenderij.

Veenendaal

Het 4 tegen 4 Open Beachvolleybaltoernooi
12:00 Sportlaan 3
VCV presenteert in samenwerking met Samba Beach het 4 tegen 4 Open Beachvolleybaltoernooi. Het toernooi wordt voor de tweede keer gehouden en vindt plaats bij de beachvolleybalvelden van Zwembad de Vallei. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld. Aanvang is 12.00 uur, het einde is om 17:00 uur. Meer informatie: www.vcv.nu/beachtoernooi

Veenendaal

Vierde editie Schuiteman Valley Run
13:00 Veenslag 5
Hardloopevenement in Veenendaal met start en finish bij winkelcentrum de Ellekoot (Veenendaal). De route loopt dwars door de prachtige Utrechtse Heuvelrug.

Renswoude

Jubileumconcert
20:00 Kerkstraat 3
Dit jaar bestaat Chr. gemengde zangvereniging Con Amore uit Renswoude 60 jaar. In dat kader wordt een jubileumconcert gegeven in de Koepelkerk van Renswoude. Toegang is vrij, wel is er een collecte om de onkosten te bestrijden. Voor meer informatie: Yolande Schouten, telefoon 0318-572947, Lia Hoogeweg telefoon: 06-50522196.

16 juni 2019

Veenendaal

NGK Worship
16:30 Vondellaan 4
Samen zingen om een uur lang God te zoeken en te aanbidden. Er worden zowel 'gouwe ouwe' liederen gezongen als de nieuwste liederen van opwekking en Hillsong. Ook is er een kidsblok. Locatie: Ichthus College.

17 juni 2019

Veenendaal

IC-café
19:00 Zandstraat 36
Op maandag 17 juni is in Veenendaal weer het IC-café. Deze keer gaat het over verwardheid en cognitieve stoornissen, zoals een verminderd geheugen of concentratieproblemen. Het IC-café is een trefpunt voor voormalig IC-patiënten en hun naasten. Het is de tweede keer dat het IC-café plaatsvindt.

18 juni 2019

Veenendaal

Zingen voor je leven koor
10:00 Kees Stipplein 72
Zingen voor je Leven koor Veenendaal is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. Miriam Drost is de dirigent van het Zingen voor je Leven koor. Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Zomerworkshop Aangespoeld aan zee
19:30 Holleweg 17
Deelnemers gaan een robuust stuk hout aankleden met schelpen, touw, jute en bloemen. Het wordt een creatieve avond met in een pauze met koffie en lekkers. Aan het eind gaat iedereen met een decoratief werkstuk naar huis. Er is een beperkt aantal plaatsen. Deze workshop wordt ook gegeven op 25 juni 2019. Kunt u niet op deze data of wilt u met een groep deze workshop volgen, neem contact met ons op. Mirella (0638029727) Reina (0640037953) Mirrenatuurdeco.nl

Veenendaal

Vragenuurtje Dementie- Alzheimer café
19:30 Kerkewijk 77
Vragenuurtje over dementie Pieternel van Giersbergen, dementie deskundige kan vele vragen beantwoorden en is elk jaar wel een keer te gast. Zij weet veel en is bekend met wat leven met dementie betekent voor de persoon die het treft en voor de mensen er om heen.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met een vorm van dementie, familie, buren, hulpverleners en andere belangstellenden. Omdat elke dag weer nieuwe mensen de diagnose krijgen worden bepaalde onderwerpen met regelmaat herhaald. Inloop vanaf 19.00 uur. Start programma: 19.30 uur Vanaf 21.00 uur na afloop van het programma is er gelegenheid om wat na te praten met een glaasje fris. De bijeenkomsten zijn gratis, inclusief consumpties. Locatie: De Engelenburgh, Kerkewijk 77, 3901 ED Veenendaal. In zaal De Zwaai, 1e verdieping. Parkeren: gratis.

19 juni 2019

Veenendaal

Schoonheidsbehandeling (ex)kankerpatiënten
9:00 Prins Bernhardlaan 34
Laat je heerlijk verwennen in de stoel van Beautysalon La Vie Pure. Even een moment van ontspanning en tijd voor jezelf. Maak een keuze uit de volgende tijden en meld je aan: - 9.00 uur - 10.30 uur Meer informatie en/of aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

20 juni 2019

Veenendaal

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Berhardlaan 34
Ontspanningsmassage voor (ex)kankerpatiënten. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
Inloopmiddag van 14:00 uur – 16:00 uur bij fysiotherapie praktijk Fysiq Vision. Voor iedereen die zelf kanker heeft (gehad) of het van dichtbij meemaakt als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega.

Veenendaal

Stinsen in alle kleuren
19:45 Fluitersstraat 2
In de bijeenkomst van Historische Vereniging Oud Veenendaal op 20 juni vertelt Wim van Heteren alles over Stinsen en stinsenbloemen en waar in Veenendaal ze te vinden waren.

21 juni 2019

Veenendaal

Repair Café
13:30 Zonnebloemstraat 1
Vrijdagmiddag 21 juni staan de vrijwilligers van het Repair Café klaar om te repareren in buurthuis 't Turfke, het is de laatste keer voor de zomervakantie. De vrijwilligers repareren van 13.30 tot 16.30 uur elektrische apparaten, audio- en/of videoapparatuur, gereedschap, kinderspeelgoed, kleding of ander textiel. De bezoeker krijgt eventueel adviezen mee om zelf kleine reparaties uit te kunnen voeren. De reparatie is gratis, nieuwe materialen moeten door de bezoeker worden vergoed. Mail voor meer informatie naar repaircafeveenendaal@gmail.com.

22 juni 2019

Veenendaal

Oldtimer Festival Veenendaal
12:00 Groeneveldselaan
In de ochtend regionale ritten voor auto's, tractoren, brommers en motoren. Vanaf 12.00 uur gratis toegang tot het Oldtimer Festival op het evenemententerrein. Alle soorten voertuigen van 25 jaar of ouder van harte welkom.

Veenendaal

'Maak een bewegend schilderij'
12:30 Kees Stipplein 74
Creativiteit en techniek smelten samen in het FabLab in een bijzondere workshop. Kinderen van 10-15 jaar leren hoe ze een schilderij met bewegende onderdelen kunnen maken. In de workshop beginnen de kinderen met het maken van hun schilderij. Dit kan van alles zijn: een zelfportret, een schilderij van hun huisdier, of misschien een abstract kunstwerk. Met behulp van een motortje en pulleys maken ze daarna bewegende onderdelen voor hun schilderij. Zo komt hun kunstwerk echt tot leven. De deelnemers mogen natuurlijk hun bewegende kunst mee naar huis nemen.

De workshop wordt twee keer gegeven: om 12.30 uur en om 15.00 uur. De workshop duurt ongeveer 90 minuten en vindt plaats in het FabLab, op de tweede verdieping van De Cultuurfabriek. De workshop is speciaal voor kinderen van 10-15 jaar. Een kaartje kost €7,50 en is te koop via de servicebalie in De Cultuurfabriek of via www.bibliotheekveenendaal.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.