• Philip Freriks 21 mei in Ontmoetingshuis Veenendaal-over Parijs: toen, nu en straks

    eigen beheer Philip Freriks

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

16 mei 2019

Veenendaal

Win-Win Café Verwenochtend
9:30 De Tinneweide 144a
Het Win-Win Café houdt weer een netwerkcafé plus/verwenochtend. Het Win-Win Café is de plek om te netwerken tussen werkzoekenden, ZZP'ers en werkgevers. Regelmatig verzorgt het Win-Win Café een Netwerk Café Plus. De Plus geeft aan dat er een thema aan het Netwerk Café gekoppeld is. Tijdens deze verwenochtend zullen Wilma, Patricia, Tineke en Erna aanwezig zijn om de aanwezigen voor te bereiden voor een sollicitatie gesprekken. Vanaf 9.30 uur staan de koffie en thee klaar bij het Win-Win Café in wijkcentrum de Panorama aan de Tinneweide 144a.

Samen lunchen
12:30 Zuiderkruis 742
Samen lunchen kan in buurthuis de Driehoek, Zuiderkruis 742 in Veenendaal. De lunch wordt verzorgd door de "Werkgroep 55 plus Verbindt" en zoals gebruikelijk staat er een gedekte tafel met diverse broodjes klaar. Iedereen is welkom, maar van te voren opgeven is nodig. Inschrijven voor de lunch kan tot en met maandag 13 mei. Per email: 55plusverbindt@gmail.com of per telefoon: Ernst van Driest 06-57452806. De kosten voor de lunch bedragen 3 euro per persoon. Te betalen bij aanvang van de lunch.

Inloopmiddag voor (ex-)kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
Elke donderdagmiddag kunnen (ex-)kankerpatiënten terecht tijdens de inloopmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij fysiotherapie praktijk Fysiq Vision. Veenendaal

Rhenen

Mantelzorgers fietsen samen
10:00 Veerweg 1
Door deel te nemen aan de fietstocht kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten, tips uitwisselen en genieten van de mooie omgeving. De fietstocht begint en eindigt bij de Westpoort, Veerweg 1 in Rhenen. Rond 12.00 uur zijn de deelnemers weer terug bij het beginpunt. Onderweg is er een pauze. Deelname aan de fietstocht is gratis. Aanmelden voor de fietstocht is gewenst. Dit kan bij Marjolein Siebelink via mantelzorgrhenen@welzijnrivierstroom.nl of via WhatsApp/telefonisch: 06-19426967.

17 mei 2019

Veenendaal

Repair Café Veenendaal in 't Turfke
13:30 Zonnebloemstraat 1
De vrijwilligers van het Repair Café staan weer klaar om te repareren in buurthuis 't Turfke. Elke derde vrijdag van de maand zitten zij in buurthuis 't Turfke van 13.30 uur tot 16.30 uur. De vrijwilligers repareren elektrische apparaten, audio- en/of videoapparatuur, gereedschap, kinderspeelgoed, kleding of ander textiel. De bezoeker krijgt eventueel adviezen mee om zelf kleine reparaties uit te kunnen voeren. De reparatie is gratis, nieuwe materialen moeten door de bezoeker worden vergoed. Het Repair Café is geheel afhankelijk van vrijwillige bijdragen van de bezoekers, daar wordt gereedschap en materialen van gekocht. Voor meer informatie: repaircafeveenendaal@gmail.com.

Feestelijke heropening KBS De Vuurvlinder
16:00 Tweespan 39
Heropening KBS de Vuurvlinder locatie Noord. De hele school heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. De heropening wordt gevierd met de leerlingen middels een activiteitendag op vrijdag 17 mei en een optreden voor de ouders als spetterende afsluiting. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er een open huis voor alle geïnteresseerden.

Rhenen

Lentemarkt op De Tollekamp
14:30 Dokter Wallerstraat 2
Locatie De Tollekamp in Rhenen van Zorggroep Charim houdt een Lentemarkt voor bezoekers, bewoners, familie en andere belangstellenden uit Rhenen en omgeving. Op de Lentemarkt kunnen bezoekers van 14.30 uur tot 18.00 uur terecht voor onder andere prachtige bloemen, verzorgingsproducten, hobbyartikelen en kringloopmaterialen. Diverse standhouders bieden daarnaast eigen gemaakte producten aan: ambachtelijke koeken, advocaat en vers gerookte forel. Bij goed weer is er een kleedjesmarkt voor kinderen. Bezoekers kunnen bovendien aan het rad van fortuin draaien en zo kans maken op prachtige prijzen.

18 mei 2019

Rhenen

Rondleiding Grebbeberg
Grebbeweg 123
Woord & Daad-comité Rhenen Achterberg houdt weer een tweetal rondleidingen op de Grebbeberg. De ochtendrondleiding is van 10.00 tot 12.00 uur; de middagrondleiding van 14.00 tot 16.00 uur. De slag om de Grebbeberg in de mei-dagen van 1940 staat weer centraal, maar dit keer vanuit een ander perspectief: er is een nieuwe route uitgezet. De heer M. de Haan, leerkracht op de Eben Haëzerschool in Rhenen en kenner van deze historie, zal met een groep van maximaal dertig personen tijdens de rondleidingen terugblikken op deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Grebbeberg. Opgave vooraf is noodzakelijk. De rondleiding kost 5 euro per persoon; kinderen t/m 12 jaar betalen 2,50 euro en de maximale bijdrage per gezin is 20 euro.

Veenendaal

Kinderworkshop Uit 't veen komt turf!
14:00 Kees Stipplein 76
Tijdens deze kinderworkshop maken de kinderen eerst een korte speurtocht door de nieuwe tentoonstelling 'Turf, het bruine goud'. Daar komen ze van alles te weten over het afgraven van de veengronden en het ontstaan van Veenendaal. Vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag om met turf en verschillende kleurige materialen een vrolijk turfpotje te maken. De workshop begint om 14.00 uur en duurt circa twee uur. De kosten voor deelname aan de kinderworkshop zijn 1,50 euro per kind. Dit is inclusief de materialen en een glas limonade. Er is een stempelkaart voor zes workshops te koop voor 7,50 euro. Reserveren via kinderworkshops@museumveenendaal.nl.

19 mei 2019

Veenendaal

Grand Finale Easy Sunday Session 2019
15:00 J.G. Sandbrinkstraat 1A
De volgende artiesten zijn er aanwezig: Roderick van Essen, Van Piekeren en L.E. Fields. Plaats van handeling: Roberts Pub in Veenendaal.

Concert Sue en Brian Samuel
19:30 Spiesheem 54
Sue en Brian Samuel komen uit Amerika en zijn daar voorgangers in de Messiaanse Gemeente Mishkahn David. Tevens zijn zij aanbiddingsleiders en geven in drie plaatsen in Nederland een concert. Kaarten voor dit concert kunnen besteld worden op www.emeth.nl/concert-sue-samuel of op de avond in de zaal en kosten 12,50 euro.

20 mei 2019

Veenendaal

Maak kennis met liedbegeleiding op gitaar
19:30 Kees Stipplein 72
Nieuwsgierig naar de cursus liedbegeleiding op gitaar van De Muzen? Doe dan maandag 20 mei mee met de gratis kennismakingsles. En als er voldoende animo is, wordt maandag 27 mei meteen gestart met de cursus. In deze cursus leren de cursisten de basis van gitaarspelen. Docent Joost Zoeteman behandelt in de lessen het leren begeleiden van onder andere (kinder)liedjes. Om mee te kunnen doen aan de kennismakingsles is het wel noodzakelijk om vooraf aan te melden. Dit kan door een mail te sturen naar info@demuzen.nl. Als de kennismaking bevalt, is het mogelijk meteen in te schrijven voor de cursus Liedbegeleiding op gitaar. Deze cursus bestaat uit 8 lessen voor 78 euro en de bedoeling is om maandag 27 mei, om 19.30 uur te starten. Kijk voor meer informatie of om aan te melden op www.demuzen.nl.

21 mei 2019

Veenendaal

Zingen voor je leven koor
10:00 Kees Stipplein 72
Zingen voor je Leven koor Veenendaal is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. Miriam Drost is de dirigent van het Zingen voor je Leven koor. Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Diagnose dementie op jonge leeftijd
19:30 Kerkewijk 77
Alzheimer Café met het thema 'Diagnose dementie op jonge leeftijd'. Bij dementie denken we meestal aan ouderen, maar ook jongere mensen kunnen dementie krijgen. Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen de 40 en 65 jaar. Bij dementie op jonge leeftijd vallen juist veranderingen in het gedrag meer op. Tijdens dit Alzheimer Café wordt gezamenlijk gekeken naar de film waar Moniek Bloemen vertelt over haar leven vroeger en nu. Inloop vanaf 19.00 uur. Einde 21.00 uur.

Philip Freriks in Ontmoetingshuis
20:00 Spiesheem 54
Philip Freriks over Parijs: toen, nu en straks. Freriks, de markante presentator van De Slimste Mens, nieuwslezer van het NOS Journaal en presentator van het Groot Dictee der Nederlandse Taal neemt het publiek, aan de vooravond van de Europese Verkiezingen mee naar Parijs. Het Parijs van zijn kinderjaren, het hedendaagse Parijs, waar gele hesjes het straatbeeld kleuren, waar de positie van president Macron onder druk is komen te staan en waar recent de Notre Dame bijna tenonder ging aan een felle brand. Parijzenaar Philip Freriks kan hierover als geen ander vertellen; met ruimte voor vragen. Dinsdag 21 mei, 20.00 uur in Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, Veenendaal. Kaarten à 12,50 euro via www.ontmoetingshuis.nl

22 mei 2019

Veenendaal

Cursus (H)erken je kracht
16:00 De Tinneweide 144a
Het Win-Win Café, gevestigd in wijkcentrum Panorama geeft een driedaagse cursus om beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen op zoek te gaan naar passend werk. De cursus start 8 mei om 9.00 uur en de volgende dagen zijn 22 mei en 5 juni. Opgeven via 06 10696651 of info@winwincafe.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.