• Samen zingen bij het Overdagkoor.

    Muziekschool de Muzen

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

2 mei 2019

Veenendaal

Koersbal en spelmiddag
13:30 Zuiderkruis 742
Koersbal en spelmiddag. De werkgroep 55 plus verbindt verzorgt donderdagmiddag 2 mei, 13.30 uur weer een activiteitenmiddag. Belangstellenden kunnen meedoen aan koersbal of een ander gezelschapsspel spelen. Ontmoeting, gezelligheid en sportief bewegen bij koersbal staat bij de organisatie centraal. De entree bedraagt 1 euro, inclusief koffie of thee. Deelnemers wordt verzocht zich van tevoren aan te melden. Voor vragen en aanmelding: email. 55plusverbindt@gmail.com; telefoon 06-57452806; Ernst van Driest. De activiteit vindt plaats in buurthuis de Driehoek, Zuiderkruis 742, Veenendaal.

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
Vanaf 2019 houdt fysiotherapie praktijk Fysiq Vision elke donderdag een inloopmiddag van 14.00 -16.00 uur. ,,De koffie en thee staat voor je klaar", nodigen de initiatiefnemers uit. ,,Heb je zelf kanker (gehad)? Of maak je het van dichtbij mee als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega? Onze deur staat open, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn. Graag tot ziens."

3 mei 2019

Rhenen

Vakantie Bijbel Feest Rhenen op 3 mei
13:30 Anjerlaan 1
Op vrijdag 3 mei wordt weer een Vakantie Bijbel Feest gehouden in Rhenen. In de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1, zijn alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar van welkom. Bij het Vakantie Bijbel Feest staan de Bijbel, zingen en leuke activiteiten centraal. De kinderen zijn om 13.30 uur welkom en gaan luisteren naar een vertelling met als thema 'Jezus is Koning'. Daarna gaan de jongere kinderen met elkaar knutselen, voor de oudere kinderen worden workshops georganiseerd. De activiteit duurt tot 16.00 uur. 's Avonds om 19.30 uur zijn jongeren vanaf 12 jaar welkom voor de tieneravond in de Ontmoetingskerk.

6 mei 2019

Veenendaal

Zing mee met het Overdagkoor
14:30 Kees Stipplein 72
,,Tijd over op maandagmiddag en zin om te zingen? Kom dan bij het Overdagkoor van De Muzen", raadt het muziekcentrum aan. ,,Maandag 6 mei wordt opnieuw gestart met deze leuke lessen. Het Overdagkoor is bedoeld voor alle volwassenen die het leuk vinden om samen te zingen op maandagmiddag. Ervaren of onervaren, jonge ouder met kinderen op school of gepensioneerd, iedereen is van harte welkom. Onder leiding van dirigente Hannie Slingerland worden (licht) klassieke stukken ingestudeerd. Op het programma staat deze keer zomers getinte muziek, spirituals, gospels en een vleugje Ierse muziek. De repetities beginnen op maandag 6 mei, van 14.30 tot 16.00 uur. Er zijn acht repetities, met aansluitend een presentatie, voor 60 euro." Aanmelden voor dit koor kan via www.demuzen.nl. Muziekschool de Muzen is gevestigd aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

7 mei 2019

Veenendaal

Zingen voor je leven koor
10:00 Kees Stipplein 72
,,Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied kan zijn of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je Leven koor Veenendaal is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd", meldt stichting Invitee. ,,Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. Miriam Drost is de dirigent van het Zingen voor je Leven koor." Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Maak kennis met Scheepjeswolharmonie
19:30 Kees Stipplein 72
,,Nieuwsgierig naar hoe het is om samen muziek te maken? Of hoe het er aan toe gaat bij een harmonie? Kom dan dinsdag 7 en/of 14 mei naar de openbare repetities van de Scheepjeswolharmonie in Spectrum. In samenwerking met Muziekschool de Muzen houdt de Scheepjeswolharmonie deze openbare repetities." ,,Het gaat hierbij om een blaasorkest, aangevuld met slagwerkers. Iedereen die klarinet, dwarsfluit, hobo, saxofoon, tuba, trombone, trompet of hoorn speelt, kan mee doen met deze repetities. Dit geldt natuurlijk ook voor slagwerkers. Mensen die gewoon willen komen kijken, zijn eveneens van harte welkom. De repetities vinden plaats van 19.30 tot 21.30 in Spectrum. Als je mee wilt spelen, is aanmelden niet noodzakelijk. Maar als je vooraf al graag bladmuziek ontvangt, kan je een mail sturen naar info@scheepjeswolharmonie.nl." Spectrum is gevestigd aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

9 mei 2019

Veenendaal

Netwerk Café Plus
9:30 De Tinneweide 144a
Het Win-Win Café is een plek om te netwerken tussen werkzoekenden, ZZP'ers en werkgevers. Regelmatig verzorgt het Win-Win Café een Netwerk Café Plus. De Plus geeft aan dat er een thema aan het Netwerk Café gekoppeld is.

Workshop. Bloemstukje voor Moederdag
13:30 Zuiderkruis 742
Donderdag 9 mei om 13.30 uur begint de workshop "Bloemstukje voor Moederdag" in buurthuis de Driehoek. Onder leiding van Ada Ditewig leren de deelnemers een eigen bloembakje van gaas met stro en mooie plantjes maken. De workshop is voor jong, oud, man, vrouw, iedereen is welkom. De kosten voor deelname bedragen 4 euro per persoon, inclusief een consumptie. Alle materialen die nodig zijn om iets moois te maken zijn aanwezig. Opgave voor de workshop is mogelijk tot en met maandag 6 mei 12.00 uur. Per email: 55plusverbindt@gmail.com. Per telefoon: Ernst van Driest 06 – 57452806. Het adres van Buurthuis de Driehoek is Zuiderkruis 742, Veenendaal.

10 mei 2019

Veenendaal

Wie Wil Je Daten?
19:30 Fluitersstraat 26
Wie Wil Je Daten is een christelijke ontmoetingsavond voor vrijgezellen uit Veenendaal en omgeving. WWJD richt zich op alle vrijgezellen tussen 20 en 35 jaar. Dit voorjaar, vrijdag 10 mei, wordt een nieuwe avond gehouden. ,,De bijeenkomst wordt gestart met een inspirerende inleiding. Daarna volgt een avondvullend programma met gezelligheid en nadere kennismaking om elkaar beter te leren kennen", belooft de organisatie. Vanaf 19:30 uur zijn de deelnemers welkom en om 20:00 uur start de bijeenkomst. De locatie is 'Onder Ons' in Veenendaal (Fluiterstraat 26). Om in de onkosten te voorzien, wordt 19,50 euro per deelnemer gevraagd. Iedereen zet zich vrijwillig in. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Alle informatie is ook te zien op https://wiewiljedaten.nl.

Muzikaal theaterstuk
20:00 Kees Stipplein 72
Theatergroep MataHary treedt vrijdag 10 mei op met hun muzikale theatervoorstelling 'Sampai Berjumpa Lagi ' in Het Spectrum" Kees Stipplein 72 in Veenendaal! Aanvang 20.00 uur. Sampai Berjumpa Lagi is een uniek en authentiek theaterstuk over de tweede generatie Molukkers in Nederland. De geschiedenis van Itja, een Molukse Edenaar, staat centraal in deze voorstelling.

11 mei 2019

Rhenen

Lentefair + grote Rommelmarkt
9:30 Korte Steeg 8
Op zaterdag 11 mei wordt bij de Hersteld Hervormde Gemeente van Achterberg-Rhenen een grote verkoping met rommelmarkt gehouden. Belangstellenden zijn welkom tussen 9.30 en 14.30 uur aan de Korte Steeg 8 in Achterberg.

Veenendaal

KWF-promodag
11:00 Markt
Op 11 mei vraagt KWF-afdeling Veenendaal extra aandacht voor kankeronderzoek, met als doel nieuwe vrijwilligers te werven voor KWF Kankerbestrijding. Zij doen dit niet alleen: op zo'n twintig andere plekken door het hele land zijn vrijwilligers op de been voor KWF. Een voorbereiding op de KWF-collecteweek die in de eerste week van september plaatsvindt. Tijdens deze collecteweek halen vrijwilligers geld op voor kankeronderzoek. Geld dat helaas nog steeds hard nodig is, daarom is elke helpende hand welkom.

13 mei 2019

Veenendaal

Lezing: 'Migraine en stresshoofdpijn'
19:30 Nieuweweg Noord 314 b5
..Migraine en stresshoofdpijn, het zijn klachten die mensen vaak voor lief nemen. 'Dat heb ik nu eenmaal', hoor ik vaak zeggen. Toch kun je het verhelpen", zegt de Zwolse coach Marleen van den Hout. Zij helpt mensen middels zelfinzicht en praktische oefeningen weer in balans. Op maandagavond 13 mei geeft Marleen in Studio Keuken | marcellakramer.nl in Veenendaal een lezing over migraine en stresshoofdpijn.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.