• Samen dansen bij Dreumesdans

    Muziekschool de Muzen

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 april 2019

Veenendaal

Netwerk Café Plus
11:00 De Tinneweide 144a
Bij het Win-Win Café verstrekt Angelique Ottens informatie over de beursvloer.

VoetPlusPraktijk Scootmobieltoertocht 2019
13:00 Vijftien Morgen 4
Donderdag 11 april, organiseert de ScootmobielClub Veenendaal houdt donderdag 11 april de eerste toertocht van dit seizoen, de 'VoetPlus Praktijk' Scootmobiel Toertocht door Veenendaal en omstreken De tocht is 19 kilometer lang. Verzamelen om 13.00 uur bij de clublocatie 'Scootie's Home' aan de Vijftien Morgen 4 van de voormalige Ritmeesterfabriek. De start, om 13.30 uur, wordt begeleid door Verkeersregelaars. De gemiddelde snelheid tijdens de tocht is 12 kilometer per uur. Deelname voor leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro. De volledige agenda staat op website http://scootmobielclub.schoering.nl/agenda.htm. Meer informatie: telefoon 06-12429300.

Workshop corsages maken
13:30 Zuiderkruis 742
De Werkgroep 55+Verbindt houdt donderdag 11 april een workshop corsage maken voor Koningsdag. Mieke Segers verzorgt deze workshop samen met haar assistente Sylvia Lefering. Kosten voor deze workshop: 4 euro, inclusief inclusief koffie of thee. De deelnemers maken twee corsages. Aanvang: 13.30 uur. Waar: Buurthuis De Driehoek, Zuiderkruis 742, Veenendaal. Meenemen: schaar en tangetje. Maximaal aantal: 25 personen. Aanmelden: per mail: 55plusverbindt@gmail.com of per telefoon: 06-57452806.

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
,,Vanaf 2019 organiseren wij elke donderdagmiddag een inloopmiddag van 14:00-16:00 uur", nodigt Fysiotherapie praktijk Fysiq Vision uit. ,,De koffie en thee staat voor je klaar. Heb je zelf kanker (gehad)? Of maak je het van dichtbij mee als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega? Onze deur staat open, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn. Graag tot ziens."

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Bernhardlaan 34
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen", raadt Stichting Invitee aan. ,, Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is." De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

13 april 2019

Veenendaal

Open Dag van De Muzen
10:00 Kees Stipplein 72
,,Kom zaterdag 13 april naar de Open Dag van De Muzen! Ontdek hoe leuk het is om een muziekinstrument te bespelen, dans mee, maak kennis met de theaterwerkplaats en ontmoet de docenten", adviseert De Muzen. ,,Tijdens de Open Dag kan je elk instrument gewoon eens oppakken en bespelen. Dit is een uitgelezen kans om te ontdekken welk instrument of zangvorm het beste bij jou past. Tussendoor kunnen bezoekers genieten van optredens, of mee doen aan een workshop. Ook is er alle tijd en ruimte om kennis te maken met de dans- en theaterafdeling." Het volledige programma is te zien op www.demuzen.nl. De Muzen is gevestigd in Spectrum aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

NK Gehandicapten Stijldansen
10:30 Wiltonstraat 56
Meer dan honderd paren strijden om de titel Nederlands Kampioen op het NK G-klasse stijldansen. Een groots evenement dat plaatsvindt in De Basiliek. Entree: 15 euro; kinderen tot 12 jaar gratis.

Museumweek taxatiemiddag kunst en curiosa
12:00 Kees Stipplein 76
In het kader van de Museumweek vindt zaterdag 13 april van 12.00 tot 16.00 uur een kunst en curiosa taxatiemiddag plaats bij Museum Veenendaal. ,,U kunt uw schilderijen, beelden, werken op papier, zilver, munten, juwelen, porselein en overige antieke (kleine) voorwerpen laten taxeren door de deskundige taxateurs van Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen", lichten de initiatiefnemers toe. ,,Zij geven u niet alleen informatie over de waarde van uw kunstschat, maar zo mogelijk ook over de achtergrond en de historie daarvan. Voor deze middag geldt een maximum aantal bezoekers. Iedere bezoeker mag maximaal drie voorwerpen laten taxeren." Belangstellenden kunnen zich van een plaats verzekeren door zich bijtijds aan te melden op info@museumveenendaal.Entree museum, inclusief 6,50 euro per volwassene; 4 euro kinderen van 12 tot en met 17 jaar; 1,50 euro Museumkaart; 1,50 euro Vriend van Museum Veenendaal; gratis voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding.

14 april 2019

Veenendaal

Passie- en Paassamenzang in De Meent
19:30 Grote Beer 10
Op Palmzondag, 14 april, is er een Passie- en Paaszangavond in de kerkzaal van De Meent aan de Grote Beer 10. ,,Met geliefde geestelijke liederen willen we zo zingend toeleven naar het komende Paasfeest", laat de organisatie weten. ,,De samenzang wordt begeleid op orgel, piano en trompet, en ook zal er een mooi Paaslied meerstemmig ten gehore worden gebracht." De bijeenkomst begint om 19.30 uur en heeft een laagdrempelig karakter.

15 april 2019

Veenendaal

Lezing 'stop met hyperventileren'
19:30 Nieuweweg Noord 314 b5
,,Duizeligheid, een zenuwachtig gevoel, hoofdpijn, geen grond onder je voeten en een hoofd vol watten. Dat zijn voorbeelden van klachten die mensen met hyperventilatie of een hoge ademhaling vaak hebben", vertelt coach en ademtrainer Marleen van den Hout. Maandagavond 15 april, van 19.30 tot 21.00 uur, vertelt zij tijdens een lezing in Studio Keuken Marcella Kramer hoe je hyperventilatie en ademhaling onder controle krijgt. Lezing 'Stop met hyperventileren' in Studio Keuken Marcella Kramer, Nieuweweg Noord 314 b5 in Veenendaal. De entree is 10 euro per persoon en 7,50 euro voor twee personen. Betaling contant. Aanmelden via de agenda op www.marleenvandenhout.nl

16 april 2019

Veenendaal

Actief blijven en Bewegen
19:30 Kerkewijk 77
,,Dementie geeft problemen bij bewegen en actief blijven. Onze gastsprekers zijn: Jeannet Scheffer, ergotherapeut en Jan Poelman fysiotherapeut. Beiden zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met dementie en hun mantelzorgers", meldt de organisatie. ,,Een ergotherapeut geeft advies hoe je je naasten kunt helpen bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Een fysiotherapeut onderzoekt het lichamelijk functioneren thuis en kan gericht helpen te oefenen zodat er minder kans is op vallen en mensen weer plezier krijgen in bewegen. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met een vorm van dementie, familie, buren, hulpverleners en andere belangstellenden. Vanaf 21.00 uur na afloop van het programma is er gelegenheid wat na te praten met een glaasje fris. De bijeenkomsten zijn gratis, inclusief consumpties." Locatie: De Engelenburgh, zaal De Zwaai, eerste verdieping. Parkeren: gratis www.dementie.nl email: vvgrebbe@alzheimer-nederland

17 april 2019

Veenendaal

Schoonheidsbehandeling (ex)kankerpatiënten
9:00 Prins Bernhardlaan 34
,,Laat je heerlijk verwennen in de stoel van Beautysalon La Vie Pure. Even een moment van ontspanning en tijd voor jezelf. Maak een keuze uit de volgende tijden en meld je aan: 9.00 uur en 10.30 uur. " Meer informatie e/of aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Start Dreumesdans bij De Muzen
10:30 Kees Stipplein 72
,,Dreumesdans is een reuze leuk en gezellig programma voor kinderen van 2 tot 3 jaar, samen met een (groot)ouder. Lekker samen bewegen op muziek en leuke spelletjes doen. Doe ook mee aan deze bijzondere lessen bij Muziekschool de Muzen", nodigt de cursusleiding uit. ,,Kinderen bewegen, dansen, wiebelen, zingen en spelen graag en veel. Tijdens deze les wordt dit aangeboren gevoel gestimuleerd met liedjes, materialen en muziek. In deze cursus bewegen en dansen ouder en kind samen. En het voelt natuurlijk reuze gezellig en veilig met papa of mama erbij." De cursus Dreumesdans bestaat uit acht lessen voor 30 euro, van 10.30 tot 11.00 uur. De start is woensdag 17 april. Inschrijven voor deze lessen kan via www.demuzen.nl. De lessen worden gegeven in Spectrum aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

18 april 2019

Veenendaal

Netwerk Café Plus
10:00 De Tinneweide 144a
Bij het Netwerk Café Plus komen verschillende uitzendbureaus waardoor deelnemers de kans krijgen te netwerken en potentiële werkgevers te ontmoeten.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.