• Veenendaals gezelschap Toneelgroep PiT speelt blijspel 'Gewoon te gek' op vrijdag 5 april in Ontmoetingshuis

    Eigen beheer Toneelgroep PiT

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 april 2019

Veenendaal

Netwerk Café Plus
9:30 De Tinneweide 144a
Martine Floor van Mbee.nl vertelt hoe de kans op het vinden van een baan groter wordt door de inzet van Social Media.

Zingen voor je leven koor
10:00 Kees Stipplein 72
Het Zingen voor je Leven koor Veenendaal is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Koersbal en spelmiddag
13:30 Zuiderkruis 742
De werkgroep 55 plus verbindt houdt een activiteitenmiddag, koersbal of een gezelschapsspel. De entree bedraagt 1 euro inclusief koffie of thee. Aanmelden via 55plusverbindt@gmail.com of 06-57452806 (Ernst van Driest).

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
Wekelijkse inloopmiddag bij fysiotherapie praktijk Fysiq Vision voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn.

Boekpresentatie 'Vechten in Veenendaal'
19:30 Vondellaan 4
Het nieuwe jeugdboek 'Vechten in Veenendaal' van Jan Vermeulen wordt gepresenteerd in het Ichthus College. De familie geeft een persoonlijke impressie en er is een powerpoint over 'Veenendaal en de Kokse kerk in oorlogstijd'. De avond is vrij toegankelijk.

5 april 2019

Veenendaal

Make-over voor (ex)kankerpatiënten
9:00 Tuinstraat 16
(Ex)kankerpatiënten zijn van harte welkom voor een make-over. Er is een kleuradvies sessie. Kapsalon Haarzaak van Patricia van de Broek doet de haarstyling. Meer informatie en/of evt aanmelden stichtinginvitee.nl/activiteiten of activiteit@stichtinginvitee.nl

Optreden Ari and The Faith
16:00 Wiltonstraat 36
Ari and The Faith treedt op in Audio Centrum Veenendaal, Wiltonstraat 36 in Veenendaal. Entree is gratis.

Toneelgroep PiT speelt Gewoon te gek!
20:00 Spiesheem 54
De Veenendaalse Toneelgroep PiT speelt het spannende, tragi-komische toneelspel 'Gewoon te gek!' in het Ontmoetingshuis in Veenendaal. Kaarten zijn te koop voor 8,50 euro (incl. consumptie) via www.ontmoetingshuis.nl Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal

Rhenen

Choral Evensong Guildford Cathedral Choir
19:30 Kerkplein
In de Cunerakerk wordt een Choral Evensong gehouden door het Guildford Cathedral Choir uit Engeland. Toegang vrij, wel is er een collecte. Meer informatie: www.evensongrhenen.com

6 april 2019

Veenendaal

Workshop: Maak een lichtschilderij
Van Reedeweg 77
Een workshop in het FabLab waarin natuurkunde, techniek, kunst én fotografie aan bod komen. Kinderen vanaf 7 jaar leren hier hoe ze een ledslinger kunnen maken om unieke lichtschilderijen mee te maken. De workshop wordt gegeven om 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. De workshop vindt plaats in Zaal 1 in De Cultuurfabriek. Een kaartje kost 5,- euro en is te koop via www.bibliotheekveenendaal.nl of via de klantenservicebalie in De Cultuurfabriek.

Veense Valleitocht
8:00 Adriaen van Ostadelaan 78
In de tiende editie van de Veense Valleitocht wandelen deelnemers over landgoed kasteel Prattenburg, landgoed Dikkenberg en landgoed Remmerstein. Keuze uit afstand van 5, 10, 15, 20 of 30 km. Informatie: Hans Oostveen 06-4058 3074.

Mindfulness groepstraining
9:30 Vijftien Morgen 2
De Mindfulness Groepstraining (8 weken) helpt deelnemers bewuster te leven. De trainingen zijn van 9.30 uur tot 12.00 uur aan de Vijftien morgen 2. Informatie of inschrijven via www.leefgelukkigengezond.nl.

IVN fietstocht door het Binnenveld
10:00 hoek Wageningselaan/Generatorstraat
Het doel van de fietstocht is weidevogels bekijken. De gidsen zijn Gert ten Haaft en Jannie van der Linden Start: Hoek Wageningselaan-Generatorstraat, Veenendaal. Neem ook een verrekijker mee.

Bingo/Verloting ScootmobielClub
14:00 Vijftien Morgen 4
ScootmobielClub Veenendaal houdt een bingo en verloting in het clubgebouw Scootie's Home aan de Vijftien Morgen 4 in Veenendaal. Voor informatie tel. 06 12429300 of scootmobielclub@schoering.nl

Cursus Digisterker: Leer werken met DigID
13:30 Van Reedeweg 77
In april biedt Bibliotheek Veenendaal weer de cursus Digisterker aan. Hierin leren deelnemers hoe ze een DigiD kunnen aanmaken en gebruiken om in te loggen op overheidswebsites. De cursus vindt plaats op donderdag 4, 11, 18 en 25 april van 13.30-15.30 uur. Deelnemers hoeven alleen de kosten van het werkboek te betalen, dit bedraagt 15,- euro. Inschrijven bij de servicebalie van De Cultuurfabriek.

Mini-concert Matthäus Passion
15:00 Van Reedeweg 77
Christelijke Oratorium Vereniging Veenendaal houdt een mini-concert in De Cultuurfabriek. Hier zingen ze een aantal hoogtepunten uit de Matthäus Passion, die ze op Witte Donderdag volledig gaan uitvoeren in De Basiliek. Bij de uitvoering door het orkest, koor en solisten zullen in het eerste deel ook brugklasleerlingen van het Ichthus College meezingen. Het concert is gratis te beluisteren.

7 april 2019

Veenendaal

Poëziemiddag in Ritmeesterfabriek
14:00 Vijftien Morgen 4
De Utrechtse vereniging Taalpodium houdt in het vroegere bedrijfsrestaurant van de Ritmeesterfabriek in Veenendaal een poëziemiddag met zes dichters uit de provincie en stad Utrecht, afgewisseld met liedjes van Maya Willemse uit Veenendaal en tot slot een open podium. De entree is gratis. Aanmelden voor het open podium kan bij geertenvangelder@hotmail.com

Passieconcert Orgel Petrakerk
15:00 Kerkewijk 135
Door de eeuwen heen hebben tal van componisten zich laten inspireren door het lijdensverhaal. Dit heeft schitterende en soms ontroerende muziek opgeleverd. Twee organisten, Kees Alblas en Bert Wisgerhof hebben een selectie gemaakt met composities uit de 17e tot en met de 20e eeuw. Het concert is vrij toegankelijk.

9 april 2019

Veenendaal

Yoga voor (ex)kankerpatiënten
10:00 Rembrandtlaan 25
Yoga helpt stap-voor-stap te ontspannen, tot rust te komen, het evenwicht en het vertrouwen in je lichaam te herstellen. Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl/activiteiten

10 april 2019

Veenendaal

Museumweek
14:00 Kees Stipplein 76
In het kader van de Museumweek organiseert Museum Veenendaal een kinderworkshop en een demonstratie sigaren maken.Kosten 1,50 euro per kind. Verder kunnen zij verschillende werktuigen bekijken en de collectie verpakkings- en reclamematerialen. Deze demonstratie is gratis te bezoeken bij toegang van het museum (voor Museumkaarthouders gratis).

Sanne Vertelt: Eigenwijze avonturen
15:30 Van Reedeweg 77
Cultuurprijswinnaar Sanne Heymann allerlei verhalen over eigenwijze avonturiers. Sanne vertelt is in de Voorleeskamer, op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. De toegang is gratis.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.