• Wim

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

28 maart 2019

Veenendaal

Zingen voor (ex) kankerpatiënten
10:00
,,Zingen voor je Leven Veenendaal is onderdeel van het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren zingen mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben (gehad). Zingen geeft energie aan lichaam en geest", adviseert Stichting Invitee. ,,Het biedt daarnaast ook troost, steun, kracht en vooral veel plezier. Om mee te zingen met het koor is 'een mooie zangstem' of zangervaring niet nodig, plezier staat voorop. In een ontspannen sfeer proberen wij uit hoe de stemmen het best samen klinken. Daarna zingen we liedjes uit verschillende culturen." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Bernhardlaan 34
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen. Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
,,Vanaf 2019 houdt fysiotherapie Fysiq Vision elke donderdagmiddag een inloopmiddag van 14:00-16:00 uur. ,,De koffie en thee staat voor je klaar. Heb je zelf kanker (gehad)? Of maak je het van dichtbij mee als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega? Onze deur staat open, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn. Graag tot ziens."

Boekenweek met Auke Hulst
20:00 Zandstraat 143
Tijdens de Boekenweek bezoekt de schrijver Auke Hulst Boekhandel Van Kooten in Veenendaal. Thema van de Boekenweek is Moeder: de Vrouw. Entree: 5 euro. Kaarten verkrijgbaar in de winkel. Reserveren via telefoon 0318-515915 of per mail info@boekhandelvankooten.nl

29 maart 2019

Veenendaal

IVN paddentrek excursie Kwintelooijen
19:00 Blauwendraad 3
Nu de temperatuur weer boven de 10 graden komt, trekken de padden weer massaal naar het water om hun paddensnoeren, vergelijkbaar met kikkerdril, af te zetten. Kokkie Gadella en Lidia den Oudendammer van het IVN nemen jong en oud mee om naar padden te speuren. ,,Neem een zaklamp mee en doe schoeisel aan die tegen wat modder of nattigheid kunnen. Verzamelen op de parkeerplaats van de manege, bij de rotonde Cuneraweg/RondwegOost. Informeer even of de excursie door gaat. Cokkie Gadella; 0318-550806."

30 maart 2019

Veenendaal

Modelspoorwegclub open dag
10:00 De Smalle Zijde 38 2
,,Op 30 maart vindt de eerste Open Dag van 2019 plaats. Modelspoorhobbyisten en andere belangstellenden kunnen de vorderingen van de verschillende modelbanen komen bekijken. Afgelopen jaar zijn de leden weer druk geweest met de twee in aanbouw zijnde modelbanen en veranderingen op de bestaande modelbanen. Op de H0-baan is een aantal verbeteringen doorgevoerd in de elektronica, zodat het aantal storingen sterk is verminderd", meldden de initiatiefnemers. ,,De nieuwe banen, de N-baan en Märklinbaan, zijn verder 'aangekleed' zodat we de bezoekers weer wat nieuws kunnen tonen. Daarnaast zijn leden het afgelopen jaar bezig geweest met de verdere afwerking van de Amsterdamse trambaan. Voor kinderen is als vanouds de Märklin Kinderbaan aanwezig, waarop kinderen kunnen kennismaken met de modelspoorhobby door zelf treinen te besturen. Verder zijn ook de promotieteams van de Stichting mat'64 en Brexbachtalbahn weer op de Open Dag aanwezig om hun stichting te promoten."

Beleef de keuken van de zestiende eeuw
13:15 Kees Stipplein 76
,,Tijdens deze 'belevenislezing' op zaterdag 30 maart in Museum Veenendaal nemen we een kijkje in de keuken van de zestiende eeuw. Deelnemers ontdekken de culinaire ontwikkeling welke in de Lage Landen plaatsvond en genieten van verhalen over eetgewoonten, ingrediënten, gerechten en het reilen en zeilen in de keuken", licht de organisatie toe. ,,Vaak zijn de smaakmakers en smaakcombinaties vergeten, maar ze bieden volop inspiratie voor de keuken van nu! De belevenislezing wordt gegeven door historica en kookliefhebber Manon Henzen, aan de hand van een powerpointpresentatie bestaande uit beeldmateriaal (schilderijen, archeologische objecten enzovoorts). Tijdens de lezing bekijken we een aantal kookboeken en ruiken en proeven de bezoekers bijzondere smaakmakers uit de zestiende eeuw. De presentatie vindt plaats op zaterdag 30 maart 2019 van 14.00 tot 16.00 uur in zaal 1 van de Cultuurfabriek Veenendaal. Inloop vanaf 13.45 uur, inclusief koffie/thee. Kosten: 1,50 euro, bovenop entree museum, Museumkaart geldig."

Workshop: Leer etsen als Rembrandt
13:30 van reedeweg 77
Op zaterdagmiddag 30 maart vindt een etsworkshop plaats in de Kunstuitleen in De Cultuurfabriek. ,,Kunstenaar Frits van Zeventeer leert je hoe je kan etsen als Rembrandt, met de special droge naaldtechniek. Rembrandt van Rijn was niet alleen een wereldberoemde schilder, maar was in zijn tijd ook al geliefd voor zijn bijzondere prenten. Zijn meesterlijke gebruik van de droge naaldtechniek zorgde voor iconische etsen", voegt de organisatie toe. ,,Tijdens de workshop gaan je aan de slag met dezelfde techniek. Bij de droge naaldtechniek kras je een voorstelling in een plaat, die vervolgens wordt afgedrukt op papier met een etspers. Hierdoor hoef je geen chemische stoffen zoals een zuurbad te gebruiken. De etsworkshop vindt plaats op zaterdag 30 maart, van 13.30-15.30 uur. Deelnemers kunnen na afloop hun zelfgemaakte etsen mee naar huis nemen. Deelname kost 10 euro, inclusief alle materiaalkosten. Koop je kaartjes via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de klantenservicebalie in de Bibliotheek.

Voorjaarsconcert Caecilia
20:00 Ronde Erf 86
Op zaterdag 30 maart aanstaande geeft de Veenendaalse Harmonie Caecilia haar voorjaarsconcert. Tijdens het concert zijn het leerlingenorkest en de harmonie te horen. Het concert vindt plaats in Wijkcentrum Allererf. Aanvang is 20.00 uur; toegang 5 euro inclusief een kopje koffie of thee.

31 maart 2019

Veenendaal

Natuurtuin Diddersgoed open
15:00 Ruisseveen 9
De natuurtuin Diddersgoed is gelegen in Veenendaal-West aan het Ruisseveen (nummer 9)/hoek Goudvink. Het hele jaar is de tuin elke laatste zondag van de maand opengesteld van 15.00-16.00 uur. Ieder jaargetijde heeft verrassingen in de diverse delen van Diddersgoed. Struiken, bomen en planten bloeien of bieden ruimte voor vogels en dieren.

2 april 2019

Veenendaal

Workshop Eierwarmers haken
19:30 Gortstraat 146
Hoe ziet jouw ontbijttafel er op feestelijke dagen uit? Maak hem extra mooi met deze hippe eierwarmers. Voorkomende steken: losse en stokjes. Kosten: 20 euro. Inclusief materialen (patroon, katoen, haaknaald) en koffie/thee met iets lekkers.

3 april 2019

Veenendaal

Russisch Ereveld
9:30 Fluitersstraat 2
,,Stichting Russisch Ereveld herdenkt sinds 2012 jaarlijks de Oost-Europese slachtoffers van WO II op het Russisch Ereveld in Amersfoort. Dit Ereveld is de laatste rustplaats van onder anderen 101, naar Kamp Amersfoort gedeporteerde gevangenen uit vermoedelijk Oezbekistan. Zij waren door de Duitsers gevangen genomen aan het Oostfront. Aangekomen in september 1941, stierf al gauw een derde door ziekte en mensonterende omstandigheden", licht Eltheto een lezing toe. ,,Op 9 april 1942 volgde daarop executie van de overgebleven 77. Hun namen zijn niet bekend. Op de executieplaats is een herinneringsmonument opgericht. Het bleek de op één na grootste massa-executie in ons land te zijn geweest. Ook 73 dwangarbeiders en Sovjetsoldaten liggen hier begraven. Dit Ereveld werd op 18-11-1948 geopend naast de Amersfoortse Begraafplaats Rusthof. NVVH-Veenendaal houdt hierover een lezing op 3 april in Eltheto, Fluiterstraat 2, Veenendaal. Aanvang 09:30 uur. Belangstellenden zijn welkom. Entree 5 euro."

5 april 2019

Veenendaal

Toneelgroep PiT speelt Gewoon te gek!
20:00 Spiesheem 54
,,Vier ex-psychiatrische patiënten proberen hun plaatsje in de 'normale' maatschappij te heroveren. De wethouder wil echter de geldkraan dichtdraaien waardoor de bewoners terug moeten naar een inrichting. En dat willen zij natuurlijk niet! Hoe dit afloopt? De Veenendaalse Toneelgroep PiT laat het u zien in het spannende, tragi-komische toneelspel 'Gewoon te gek!' op vrijdagavond 5 april in het Ontmoetingshuis in Veenendaal. PiT voert meerdere voorstellingen per jaar op, waarbij regelmatig van repertoire wordt gewisseld. Niet alleen tragiek, maar ook komische noten en maatschappelijke problemen komen bij PiT aan de orde. Praktisch Kaarten à € 8,50 per stuk (inclusief consumptie) zijn online te koop via www.ontmoetingshuis.nl Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.