• COMEDY NIGHT

    de Basiliek

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

14 maart 2019

Veenendaal

Zingen voor (ex) kankerpatiënten
10:00
,,Zingen voor je Leven Veenendaal is onderdeel van het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren zingen mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben (gehad). Zingen geeft energie aan lichaam en geest", laat stichting Invitee weten. ,,Het biedt daarnaast ook troost, steun, kracht en vooral veel plezier. Om mee te zingen met het koor is 'een mooie zangstem' of zangervaring niet nodig, plezier staat voorop. In een ontspannen sfeer proberen wij uit hoe de stemmen het best samen klinken. Daarna zingen we liedjes uit verschillende culturen." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Samen lekker lunchen
12:30 Zuiderkruis 742
,,Samen lekker lunchen", nodigt 55plusverbindt uit. ,,Dit kan op donderdag 14 maart om 12.30 uur in buurthuis de Driehoek, Zuiderkruis 742 in Veenendaal. De lunch wordt verzorgd door 'Werkgroep 55 plus Verbindt'. Iedereen is welkom, maar van tevoren opgeven is nodig. Inschrijven voor de lunch kan tot en met maandag 11 maart: per email: 55plusverbindt@gmail.com of per telefoon: Ernst van Driest 06-7452806. De kosten voor de lunch bedragen 3 euro per persoon, te betalen bij aanvang van de lunch op 14 maart."

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Bernhardlaan 34
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen. Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
,,Vanaf 2019 houdt fysiotherapie Fysiq Vision elke donderdagmiddag een inloopmiddag van 14.00-16.00 uur. De koffie en thee staat voor je klaar. Heb je zelf kanker (gehad)? Of maak je het van dichtbij mee als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega? Onze deur staat open, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn. Graag tot ziens."

15 maart 2019

Veenendaal

Prinsessenschool
8:30 Tuinstraat 119
15 maart wordt er gestaakt door heel het onderwijs. Basisscholen, middelbaar onderwijs, mbo, hbo, en wo docenten trekken naar Den Haag om te demonstreren voor een lagere werkdruk en een beter salaris. Hoogst verdiend, maar wellicht problematisch voor werkende ouders met jonge kinderen... Sprookjesfeesten en Marissa Danst zijn een samenwerking aangegaan om het initiatief "Prinsessendag" werkelijkheid te maken voor kleine prinsen en prinsessen van vier tot twaalf jaar. Zij organiseren een dag vol vertier waar het kind zal leren wat er nodig is om een echte prins of prinses te worden. Zij worden door de dag heen vergezeld door verschillende prinsessen (zie foto), en zullen naast het leren van hun koninklijke lessen ook vermaakt worden door zang, dans, knutselen, spelen, en nog veel meer! Kaarten en meer info over dit evenement zijn vanaf nu beschikbaar via de website van Sprookjesfeesten (www.sprookjesfeesten.nl) of via mail naar prinsessenschool@sprookjesfeesten.nl

Repair Café Veenendaal in 't Turfke
13:30 Zonnebloemstraat 1
Vrijdag 15 maart 2019 van 13.30 tot 16.30 uur staan de vrijwilligers van het Repair Café klaar om te repareren in buurthuis 't Turfke aan de Zonnebloemstraat 1. Zij repareren elektrische apparaten, audio- en/of videoapparatuur, gereedschap, kinderspeelgoed, kleding of ander textiel. De bezoeker krijgt eventueel adviezen mee om zelf kleine reparaties uit te kunnen voeren. De reparatie is gratis, nieuwe materialen moeten door de bezoeker worden vergoed. Het Repair Café is geheel afhankelijk van vrijwillige bijdragen van de bezoekers, daar wordt gereedschap en materialen van gekocht. In buurthuis 't Turfke wordt elke derde vrijdag van de maand een Repair Café gehouden van 13.30 -16.30 uur. Voor meer informatie mailen naar repaircafeveenendaal@gmail.com.

Ernst Jansz & band concert Ontmoetingshuis
20:00 Spiesheem 54
Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis in Veenendaal! Samen met zijn band, brengt hij vrijdag 15 maart de mooiste liedjes uit zijn repertoire van de afgelopen decennia in het Ontmoetingshuis. Na een intensieve tour met 'Doe Maar' het afgelopen jaar doet de populaire zanger van deze legendarische band, nu samen met zijn muzikanten het Ontmoetingshuis aan. In de jaren 60 maakt Ernst Jansz deel uit van de hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. Hij maakte een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat, met intieme melancholische liedjes. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte. Vr 15 maart, aanvang 20 uur, zaal open 19.30 uur. Kaarten à 20 euro, inclusief consumptie via www.ontmoetingshuis.nl Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal

16 maart 2019

Renswoude

Women-event 'Niet perfect is ook oké'
10:00 Taets van Amerongenweg 66
,,Heb jij je al opgegeven voor hét Christelijke women-event 'Niet perfect os ook oké'? vraagt de organisatie zich af. ,,Een dag waarop verbinding, inzicht, openheid en ontmoeting centraal staan. En wij je willen bemoedigen en inspireren om je plek in te nemen en je te laten weten dat je het waard bent. Je bent een geliefd kind van God! Kosten bedragen slechts 12,50 euro. In de ochtend gaan we op een open en kwetsbare manier kijken wat die titel voor jou inhoudt. We willen jullie een inkijkje in jezelf geven door middel van vragen, filmpjes en leuke maar misschien onverwachtse opdrachten. In de middag gaan we op ontspannen en creatieve manier aan de slag. * Korte inspiratie wandeling in het Kasteelbos * Haar advies * Kleur advies * En nog meer. De bijeenkomst is van 10:00-16:00 uur in gebouw Rehoboth in Renswoude, inclusief lunch, koffie, thee, fris en lekkers door de dag heen." Opgeven kan via www.steadycoaching.nl/perfect of via info@steadycoaching.nl

Veenendaal

Open Dagen Montessori Kind Centrum
10:00 Duivenwal-west 300
Op woensdag 13 maart en zaterdag 16 maart 2019 staan de deuren open bij Montessori Kind Centrum Aan de Basis in Veenendaal. Directie, leerkrachten én leerlingen laten ieder op hun eigen manier zien waar Aan de Basis in samenwerking met Montessori kinderopvang voor staat: eigentijds en uitdagend onderwijs dat recht doet aan de individuele talentontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. ,,Op woensdag 13 maart bent u van harte welkom tijdens de Landelijke Montessori dag aan de Duivenwal West 300 in Veenendaal", voegen de initiatiefnemers toe. ,,Leerlingen verzorgen die dag tussen 09.00-10.00 uur een rondleiding door de school. Op zaterdag 16 maart bent u ook van harte welkom tijdens onze Open Dag van 10.00 tot 12.00 uur."

FabLab workshop: Maak een bestuurbare robot
12:00 Kees Stipplein 74
,,Op zaterdag 16 maart kunnen kinderen van 10 tot en met 14 jaar samen met een (groot)ouder of een andere volwassene een robotslang bouwen. Ook maken ze een bijbehorende afstandsbediening. Zo brengen ze hun slang helemaal tot leven", laat FabLab weten. ,,In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met solderen. Ze leren meer over deze techniek en hoe ze hiermee de robotslang in elkaar kunnen zetten. Samen maken ze een fantastische robotslang. Dankzij twee motortjes en schakelaars kunnen ze hun slang meteen door het FabLab laten slingeren. De workshop is geschikt voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar, onder begeleiding van een volwassene. De workshop wordt twee keer gegeven: van 12.30-14.30 uur en van 15.00-17.00 uur. Het FabLab vind je op de tweede verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje voor 1 kind + 1 volwassene kost 7,50 euro. Koop je kaartjes via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de klantenservice op de begane grond van De Cultuurfabriek."

Veenendaal Lacht: Comedy Night XXL
20:30 Wiltonstraat 56
AOT Events verzorgt in samenwerking met de Basiliek een comedy show op zaterdag 16 maart. ,,Net als de vorige editie belooft het weer een feestje te worden", voorspelt de organisatie. ,,Met twee comedians uit Engeland en vier uit Nederland staat er weer een knaller van een internationale line-up. Comedians die al jaren hun strepen hebben verdiend in het wereldje van stand-up comedy in binnen- en buitenland staan op het podium van de Basiliek. De line-up bestaat uit MC/Comedian WestSaid (Said el Hassnaoui) winnaar van de Comedy Slam en UICF Talent Award. De overige prijswinnende comedians zijn, Bob Slayer (UK) multiple award winning comedian, Vincent Geers (NL) winnaar van cameretten, regisseur, schrijver voor diverse comedians en bekende cabaretiers en tv programma's als 'Is er een dokter in de zaal' met Phillipe Geubels (RTL4), Sidney Schmeltz (NL) bekend geworden door Powned en heeft vanwege zijn hilarische uitspraken miljoenen views op youtube,"

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.