• Wilgen in de Groene Grens

    Thomas Kroon

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

7 februari 2019

Veenendaal

Schilderworkshop Vogels
13:30 Zuiderkruis 742
De werkgroep 55+ verbindt verzorgt donderdagmiddag 7 februari 2019 de schilderworkshop 'Vogels'. ,,Onze vorige workshop dikke dames schilderen was een succes", kijken de initiatiefnemers terug. ,,De mensen waren zo enthousiast dat wij weer een schilderworkshop organiseren. Deze keer schilderen wij vogels. Vind je het leuk om dit mee te maken, geef je dan op voor zo'n gezellige workshop! De nadruk ligt niet op techniek. Het gaat erom dat je plezier hebt in het schilderen en wij helpen je daar graag bij! Sylvia Lefering geeft deze workshop en krijgt assistentie van twee kunstenaars. De prijs voor deze workshop is 8,50 euro per persoon. Prijs inclusief canvas, verf, koffie of thee. Workshopduur: 13.30-16.00 uur. Waar: Buurthuis de Driehoek, Zuiderkruis 742, Veenendaal. Inschrijven voor maximaal 25 personen. Dus wees er snel bij." Per mail: 55+verbindt@gmail.com, ovv. naam, emailadres en telefoonnummer. - Per telefoon: 06 57452806 Ernst van Driest.

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
Vanaf 2019 houdt fysiotherapie praktijk Fysiq Vision elke donderdagmiddag een inloopmiddag van 14.00-16:00 uur. ,,De koffie en thee staat voor je klaar. Heb je zelf kanker (gehad)? Of maak je het van dichtbij mee als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega? Onze deur staat open, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn. Graag tot ziens."

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Bernhardlaan 34
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen. Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

8 februari 2019

Veenendaal

Make-over voor (ex) kankerpatiënten
9:00 Tuinstraat 16
,,Tijdens de kleuradvies sessie gaan wij kijken naar welk type huid je hebt en welke kleuren het beste bij je passen", licht Stichting Invitee toe. ,,Je mag één introducé meenemen. De kleuradvies sessie duurt zo'n dertig minuten en wordt verzorgd door Arieta Hoek. Samen met de hairstyling van kapsalon Haarzaak van Patricia van de Broek onderga je een ware make-over." Meer informatie en/of evt aanmelden http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via activiteit@stichtinginvitee.nl

Informatiebijeenkomst HypnoBirthing
20:00 Rembrandtlaan 25
,,Ben je zwanger en heb je interesse in HypnoBirthing? Dan ben je, met of zonder partner, van harte welkom op de gratis informatieavond over HypnoBirthing The Mongan Method op vrijdagavond 8 februari 2019." ,,Je krijgt informatie over wat HypnoBirthing is en wat je leert in deze cursus. Natuurlijk doen we een fijne ontspanningsoefening en kijken we naar een HypnoBirthing geboorte. Je kan je aanmelden via info@liefyoga.nl. Ben je verloskundige of zorgverlener en wil je graag weten wat cursisten leren in deze cursus? Ook dan ben je van harte welkom." 

,,De informatieavond en de cursus wordt gegeven bij Praktijk Ingrid van Rhee - Rembrandtlaan 25 in Veenendaal. De eerste cursus (vijf bijeenkomsten van 2,5 uur) start op vrijdagavond 22 februari. Meer info: www.liefyoga.nl. Nelleke van Dulken - van Kempen van Lief Yoga & Massage is moeder van drie jonge kinderen en werkzaam als gediplomeerd (zwangerschaps)yogadocente, masseur (ook rebozo), doula en natuurlijk gediplomeerd HypnoBirthing docente."

9 februari 2019

Veenendaal

Wilgen knotten in de Groene Grens
9:30 Dragonderweg
Zaterdag 9 februari houdt werkgroep A Rocha Heuvelrug in samenwerking met Stichting Mooi Binnenveld weer een natuurwerkochtend in de Groene Grens. ,,We gaan wilgen knotten in de Groene Grens Noord. Het is belangrijk dat ze deze winter weer geknot worden, zodat de takken niet gaan uitscheuren of bomen volledig omwaaien doordat ze topzwaar worden", vindt A Rocha Heuvelrug. .,,Door het knotten houden we deze mooie bomen in stand en kunnen ze verder uitgroeien tot karakteristieke knotbomen."

,,Praktische informatie: we verzamelen om 09.30 uur bij het hek tussen Maanderbroekweg 10 en 11 (Ede) en werken door tot circa 13.30 uur, of eerder als het werk al geklaard is."

,,Wanneer je met de auto komt, kun je parkeren tegenover nummer 11. Trek werkkleding en stevige schoenen aan en neem eventueel regenkleding mee. Wij zorgen voor gereedschap en werkhandschoenen. Tijdens de pauze wordt voor koffie en thee en iets lekkers gezorgd. Als het meezit ook een kopje soep tussen de middag. Neem zelf een boterham mee."

10 februari 2019

Veenendaal

Samen zingen in De Meent
19:30 Grote Beer 10
Zondag 10 februari is er weer 'samen zingen op zondagavond' in de vernieuwde kerkzaal van De Meent aan de Grote Beer 10. ,,Op het programma staan prachtige en geliefde geestelijke liederen, gekozen uit diverse liedbundels", voegt de organisatie toe. ,,De samenzang wordt kundig begeleid op orgel en piano, en ook is er ruimte om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. De bijeenkomt begint om 19.30 uur. Weet u van harte welkom bij de Veenendaalse variant van 'Nederland Zingt'."

11 februari 2019

Veenendaal

Topavond
20:15 Fluitersstraat 26
,,Elkaar ontmoeten, bemoedigen en zoeken naar de zin van het leven. Geen programma wel diepgang. je bent van harte welkom." Info: Godisgoed@gmail.com

12 februari 2019

Veenendaal

Yoga voor (ex) kankerpatiënten
11:00 Rembrandtlaan 25
,,Kom ervaren wat yoga met je lichaam en geest kan doen. Want als je kanker krijgt, maak je een moeilijke en stressvolle tijd door. Het beoefenen van yoga kan voor verlichting zorgen en een positief effect hebben op lichaam en geest. Stress werkt vaak negatief en een ziek lichaam heeft het al zwaar genoeg. Yoga kan het lichaam laten ontspannen en de rust geven die het nodig heeft", licht de organisatie toe.

,,Ook kan yoga je leren het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Het kan helpen om gedachtepatronen te veranderen en positiever te denken. En brengt je meer in evenwicht met jezelf. Om mee te doen aan de yoga lessen is het vereist dat je behandelend arts hiermee akkoord gaat. De yogales wordt verzorgd door Ingrid van Rhee in haar studio aan de Rembrandtlaan 25 in Veenendaal."

,,Het enige dat je nodig hebt is een eigen handdoek en gemakkelijke kleding."

Café Doodgewoon: palliatieve sedatie
19:00 Kees Stipplein 74
Wanneer het allemaal anders loopt.... Overlijden in een ziekenhuis, hospice of thuis? Wat zijn de mogelijkheden van zorg in de laatste levensfase? ,,Alle zorg is er dan op gericht de stervende zo veel mogelijk comfort te bieden", is de ervaring van specialisten. ,,Maar wat als er geen comfort is? Deze avond zal in het teken staan van palliatieve sedatie. Jolanda Prins en Anja Boot, verpleegkundig specialisten van het palliatief team van ziekenhuis Gelderse Vallei zullen een interactieve avond verzorgen over dit actuele onderwerp. Wil je meer weten of ervaringen delen? Wees van harte welkom."

Informatie avond Stadsakkers Veenendaal
20:00 Wiltonstraat 56
Stadsakkers Veenendaal zoekt vrijwilligers. ,,Voor het komende seizoen zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor het werken de akkers. Wat is Stadsakkers Veenendaal?? Op de akker aan de Dragonderweg 16a in Veenendaal worden sinds het eerste seizoen groente, fruit en kruiden geplant, verzorgd en geoogst. Dit alles met als doel om wekelijks verse producten te kunnen leveren aan zo'n 180 - 200 gezinnen uit Veenendaal die een voedselpakket ontvangen van de lokale Voedselbank en om daarnaast een veilige mooie werkplek te bieden aan mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt."

,,Meer informatie en/of aanmelden? ?Wil je meer weten over het werken als vrijwilliger op de akker? Kom dan naar de vrijwilligers informatieavond op 12 februari 2019 in De Basiliek."

,,Tussen 20.00-21.30 uur vertellen wij je graag wat het werken als vrijwilliger op de Stadsakker inhoudt. Je kunt je eventueel ook direct aanmelden voor het nieuwe seizoen via stadsakkers.coordinatie@gmail.com."

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.