• Samen zingen bij het Overdagkoor

    Muziekschool de Muzen

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

31 januari 2019

Veenendaal

Zingen voor (ex) kankerpatiënten
10:00

Zingen voor je Leven Veenendaal is onderdeel van het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren zingen mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben (gehad). ,,Zingen geeft energie aan lichaam en geest", meent Stichting Invitee. ,,Het biedt daarnaast ook troost, steun, kracht en vooral veel plezier. Om mee te zingen met het koor is 'een mooie zangstem' of zangervaring niet nodig, plezier staat voorop. In een ontspannen sfeer proberen wij uit hoe de stemmen het best samen klinken. Daarna zingen we liedjes uit verschillende culturen." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50

Vanaf 2019 houdt fysiotherapie praktijk Fysig Vision elke donderdagmiddag een inloopmiddag van 14.00-16.00 uur. ,,De koffie en thee staat voor je klaar. Heb je zelf kanker (gehad)? Of maak je het van dichtbij mee als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega? Onze deur staat open, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn. Graag tot ziens."

Doe mee met jamsessies Vlow en De Muzen
19:30 Kees Stipplein 72

Vlow en Muziekschool de Muzen starten weer met de maandelijkse jamsessies op wisselende locaties. ,,Zing je, of speel je een instrument, doe dan mee. Iedereen is van harte welkom om mee te jammen. De eerste sessie in het nieuwe jaar is op donderdag 31 januari. De sessie start donderdag 31 januari om 20.30 uur in Spectrum, met een openingsset van de huisband. De sessie duurt tot 23.00 uur. Deelname aan de jamsessies is gratis. Gratis workshop Voorafgaand aan de jamsessies, van 19.30 tot 20.30 uur, zijn er gratis workshops. Op donderdag 31 januari wordt dit verzorgd door zangeres Pien Schneider. Zij zingt van jazzsessies in kleine kroegjes, tot in Ahoy met Frans Bauer, maar geeft ook zangles bij Artez in Enschede. Aanmelden voor de gratis workshop kan door een mail te sturen naar joost@joostzoeteman.nl. De jamsessie en workshop van 31 januari worden beide gegeven in Spectrum, te vinden aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

2 februari 2019

Veenendaal

Bingo en verloting ScootmobielClub Veenendaal
13:30 Vijftien Morgen 4
Zaterdag 2 februari is er bij ScootmobielClub Veenendaal een Bingo en Verloting. ,,Naast leden is iedereen welkom in het clubgebouw Scootie's Home aan de Vijftien Morgen 4 in Veenendaal", nodigt de club uit. ,,De zaal is open om 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Kom op tijd want de ruimte is beperkt en vol is vol." Meer informatie, telefoon 06 12429300 of scootmobielclub@schoering.nl

Veenendaal

Après ski tour
21:00 Beatrixstraat 44

Zaterdag 2 februari is de tweede editie Après ski tour in de Tuinstraat/ J.G.Sandbrinkstraat Veenendaal. Diverse horecazaken worden omgetoverd in een après bar. ,,Vanaf 21:00 u kun je een schnapsroute maken langs de deelnemende horecazaken", licht de organisatie toe. ,,Elke deelnemende horecazaak is benoemd naar een wintersport plaats uit Oostenrijk. Er zijn diverse artiesten en dj's aanwezig die de boel op de kop gaan zetten. Entree is gratis."

3 februari 2019

Veenendaal

Together worship dienst Remco Hakkert
10:30 Fluitersstraat 26
Op zondag 3 februari zijn Remco Hakkert met zijn band en vocals te gast bij de kerk van de Nazarener voor een Together Worchip dienst. ,,Deze gevarieerde dienst begint om 10.30 uur in het gebouw Onder Ons, Fluitersstraat 26 in Veenendaal. Veel samen zingen (van hymns tot Opwekking) een woord en solo's van Remco, schriftlezing en gebed vormen de vaste onderdelen van deze gevarieerde dienst. Ze binden jong en oud samen. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden voor de organisatie van Remco Hakkert. Iedereen is welkom."

Veenendaal

Samen zingen op de Markt
20:00 Markt 9b
In de Oude kerk is op zondagavond 3 februari 2019, om 20.00 uur samen zingen op de Markt. Het thema is 'Hart voor iedereen' De liederen worden met een korte toelichting aan elkaar verbonden, er is een korte overdenking en declamatie. De muziekgroep van de Oude kerk, onder leiding van Harmen van Es, werkt mee. De leiding is in handen van de predikant van de Oude kerk, ds. C.B. Stam.

4 februari 2019

Veenendaal

Geef een glimlach cadeau
Julianastraat 77
Schoonheidssalon Lavendel geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker. ,,Goede verzorging van jezelf maakt dat je je beter voelt. Dit geldt zeker ook als je ziek bent", stelt Lavendel. ,,Daarom organiseert stichting Look Good Feel Better samen met ruim 400 schoonheidsspecialisten in februari opnieuw de landelijke actie 'Geef een glimlach cadeau'. Vanaf Wereldkankerdag, 4 februari, geven schoonheidsspecialisten door het hele land gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker. In de maand februari geeft Schoonheidssalon Lavendel vijf vrouwen met kanker een gratis verwenmoment."

,,Aanmelden voor deze actie kan eenvoudig via de actiewebsite www.geefeenglimlachcadeau.nl. Ken jij iemand met kanker? Attendeer haar dan op deze actie en geef haar een glimlach cadeau. De verwenmomenten zijn bedoeld voor mensen met kanker waarvan de laatste medische behandeling niet langer dan zes maanden geleden is." Schoonheidssalon Lavendel Julianastraat 77 Veenendaal www.salon-lavendel.nl

Veenendaal

Overdagkoor: samen zingen bij De Muzen
13:15 Kees Stipplein 72
,,Tijd over op maandagmiddag en zin om te zingen? Kom dan bij het Overdagkoor van Muziekschool de Muzen", raden de initiatiefnemers aan. ,,Maandag 4 februari wordt opnieuw gestart met deze leuke lessen. Het Overdagkoor is bedoeld voor alle volwassenen die het leuk vinden om samen te zingen op maandagmiddag. Ervaren of onervaren, jonge ouder met kinderen op school of gepensioneerd, iedereen is van harte welkom! Onder leiding van dirigente Hannie Slingerland worden (licht) klassieke stukken ingestudeerd, van Bach, Händel en Schubert, maar ook muziek uit de twintigste eeuw en wereldmuziek komt zeker voorbij. De repetities beginnen op maandag 4 februari, van 13.15 tot 14.45 uur. Er zijn acht repetities, met aansluitend een presentatie, voor 60 euro. Aanmelden voor dit bijzondere koor kan via www.muzenveenendaal.nl. Muziekschool de Muzen is gevestigd aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal."

Veenendaal

Workshop Zorg aanvragen, hoe doe ik dat?
19:00 Duivenwal 1
,,Deze avond wordt voorlichting gegeven over de belangrijkste wetten en regelingen van: verzorging-verpleging in de Zorgverzekeringen wet, de voorzieningen in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en ook de Wet Langdurige Zorg. In het kort over de Jeugdzorg wet. Er wordt uitleg gegeven hoe de aanmeldprocedures verlopen en voor welke vragen deze wetten zijn. Aan de orde komt de keuze tussen zorg in natura en mogelijke PGB. Ook wordt er toelichting gegeven bij de functie onafhankelijke cliënt-ondersteuning. Wanneer: Maandag 4 februari 2019, inloop 19.00 uur, start workshop 19.15 Waar: Activiteitencentrum 'De Duivenwal', Duivenwal 1, Veenendaal Vooraf aanmelden kan tot en met 20 januari via: vvc@veens-welzijn.nl Onder vermelding: van naam, e-mail en telefoonnummer. Graag uw bevestiging van deelname mee te brengen naar de workshop. Workshop is gratis."

5 februari 2019

Veenendaal

Zingen voor je leven koor
10:00 Kees Stipplein 72
,,Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied kan zijn of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend", ervaart Invitee. ,,Zingen voor je Leven koor Veenendaal is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. Miriam Drost is de dirigent van het Zingen voor je Leven koor. Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.