• Songs from the Heart koor.

    Sifra Kock

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

24 januari 2019

Veenendaal

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Berhardlaan 34
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen", raadt Stichting Invitee aan. ,, Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
Vanaf 2019 houdt fysiotherapie praktijk Fysiq Vision elke donderdagmiddag een inloopmiddag van 14.00-16:00 uur bij fysiotherapie praktijk Fysiq Vision. ,,De koffie en thee staat voor je klaar. Heb je zelf kanker (gehad)? Of maak je het van dichtbij mee als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega? Onze deur staat open, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn. Graag tot ziens."

25 januari 2019

Veenendaal

Creatief Atelier voor (ex) kankerpatiënten
9:30 Parallelweg 50
,,Tijdens het Creatief atelier kun je je creativiteit aanspreken om gedachten en gevoelens tot uitdrukking te brengen. We werken met verschillende materialen en technieken. Plezier, ontspanning en ervaren staan centraal", nodigt Invitee uit. ,,Het gaat om jouw persoonlijke expressie en niet om het maken van kunstzinnige werkstukken. Ervaring of speciale talenten zijn niet nodig, je wordt naar behoefte gestimuleerd en begeleid. Het creatief atelier wordt verzorgd door Ellis ten Brink van De HutSpot. Soms werken wij met een thema maar er kan ook altijd vrij gewerkt worden, neem eventueel eigen materiaal mee." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Bijeenkomst Oogcafé Veenendaal
14:00 Kees Stipplein 74
,,Beste belangstellende Van het Oogcafé, Oogcafé Veenendaal nodigt jullie uit voor de bijeenkomst op vrijdag 25 januari van 14.00 tot 17.00 uur. De bijeenkomst zal wederom worden gehouden in de Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein 74 in Veenendaal. Deze bijeenkomst wordt gehouden in zaal 1 op de eerste verdieping. We hebben deze keer Adri Hopman van Stichting Kubus uitgenodigd."

,,Stichting Kubus verzorgt rondleidingen in Musea, geeft voorlichting en cursussen op het gebied van Kunst en Cultuur voor mensen met een visuele beperking. Ook zal er volop ruimte zijn om gezellig onder het genot van een kopje koffie met elkaar in gesprek te gaan om tips en ervaringen te delen. Wij vragen een bijdrage bij iedere bijeenkomst, van 2 euro per persoon. Laat even weten via onderstaand adres of je komt. Oogcafé Veenendaal Email: g.weersma@gmail.com Mobile: 0657664957 Facebook: Oogcafé Veenendaal Met vriendelijke groeten, Namens het team van Oogcafé Veenendaal Gea Weersma."

Toptafeltennistoernooi heren en dames
18:00 Wageningselaan 1A
,,Tafeltennisvereniging SKF uit Veenendaal bestaat 70 jaar, dat moet natuurlijk gevierd worden. Een van de negen activiteiten betreft op vrijdag 25 januari het Sassenus Packaging/SKF Toptafeltennistoernooi. Tijdens dit toernooi zijn heren en dames uit de Top-20 van NL uitgenodigd om tegen elkaar te strijden. Daar waar de kantine wordt omgetoverd tot een gezellige bedoeling, in de zaal zal een zeer mooie delegatie van spelers het publiek proberen te vermaken", belooft de organisatie. ,,Het toernooi begint om 18.00 uur en het einde wordt verwacht zo rond 22:30 uur. De toegang is gratis. Dus wil je een keer toptafeltennis van dichtbij aanschouwen, kom dan op vrijdag 25 januari naar de zaal van SKF aan de Wageningselaan 1a in Veenendaal."

26 januari 2019

Veenendaal

SGP houdt Familiedag in Veenendaal
14:00 Nieuweweg-noord 255
SGP Utrecht houdt een Familiedag in Veenendaal, in het kader van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Foodvalley is het thema. ,,FoodValley doet veel om de provincie Utrecht en heel Nederland gezond te houden en gezonder te maken", menen de initiatiefnemers. ,,Verschillende projecten worden tijdens de middag in twee sessies van ongeveer een uur gepresenteerd. De Van Ginkelgroep, presenteert het thema duurzaamheid. Verder spreekt wethouder Aart de Kruijf over projecten om de fijnstofuitstoot bij pluimveehouderijen terug te dringen. Cor Verdouw, die werkzaam is op de Universiteit van Wageningen, geeft een presentatie over de wetenschappelijke kant van de FoodValley. Sessies starten om ongeveer 14.30 en 16.00 uur. Voor de kinderen is er een springkussen en andere spelen. Na afloop gelegenheid tot eten, hier wordt voor gezorgd."

Aria's en liederen in Westerkerkmuziek
16:00 Goudvink 2
Westerkerkmuziek – getalenteerde zangers laten hun stem horen Op zaterdag 26 januari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal, een concert gegeven in de serie Westerkerkmuziek. Een viertal studenten van het Utrechts conservatorium treedt daar op: Linda Vink, Ariel Lee, Elise van Etten en Veronika Akhmetchina. ,,Allen doen ze dit jaar eindexamen voor hun bachelor of master zang; het zijn dus gevorderde talenten", licht Westerkerkmuziek toe. ,,Op het programma staan aria's en liederen vanuit verschillende stijlperioden. Zo klinken er aria's van onder anderen Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvorak en Giacomo Puccini. Daartegenover staat een scala aan liederen van Richard Strauss, Franz Schubert, Claude Debussy, Aaron Copland en Kurt Weil. De zangers worden op de piano begeleid door Jeroen Sarphati. De entree is gratis, maar aan de uitgang wordt wel een collecte gehouden." Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

28 januari 2019

Veenendaal

Lotgenotencontactavond
19:15 Duivenwal 1
Lotgenotencontactavond Stiebo met Bingo en verloting De Gehandicapten Organisatie Stiebo regio Midden Nederland houdt maandag 28 januari haar maandelijkse lotgenotencontactavond voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. ,,U kunt er terecht met vragen op het terrein van de Sociale wetgeving en Belastingwetgeving", vult de organisatie aan. ,,Ook wordt er bingo gespeeld en een verloting gehouden, de lotgenotencontactavond wordt gehouden in het 'Dienstencentrum' aan de Duivenwal 1 in Veenendaal. De aanvang is 20.00 uur en de zaal is open om 19.15 uur, u bent van harte welkom." Voor meer informatie, telefoon 06-18036131, stiebo@kpnmail.nl of www.stiebo.nl

Veenendaal

Mantra's zingen
19:45 Erasmusstraat 1
Maandagavond 28 januari is er weer Mantra's zingen bij Ingrid Cordes. ,,Heerlijk vanuit je hart zingen en/of ontvangen. Genieten, dat staat bij ons voorop", laten de initiatiefnemers weten. ,,Mantra zingen ontspant, de klanken kalmeren je emoties en openen je hart en daardoor werkt het bevrijdend. Zangervaring of goed kunnen zingen is niet nodig. Er worden Mantra's gezongen vanuit verschillende tradities. Begeleiding door onder meer Indiaas harmonium, trommels, blokfluit, tanpura en andere muziekinstrumenten. Welkom vanaf 19.45 uur in Entrada, Erasmus Plaza, Erasmusstraat 1, Veenendaal, Dragonder-Oost. Zingen van 20.00 tot 22.00 uur. Bijdrage: 7 euro per avond inclusief koffie/thee en lekkers. Aanmelden/info: Ingrid Cordes, 06-18029369 of vimochana@hotmail.nl

29 januari 2019

Veenendaal

Open repetitie 'Songs from the Heart' koor
19:30 Spiesheem 54
,,Voel je welkom om deel te nemen aan onze Open Repetitie dinsdagavond 22 of 29 januari als je van samen zingen houdt! Voor alten, sopranen, bassen en tenoren en ook als je hier geen idee van hebt. We zingen inspirerende liederen over het leven, vrede, licht en liefde uit alle windstreken. Liederen die mogen raken, vrolijk, ingetogen, uitbundig en verstillend wisselen elkaar af. Het koor is een plek om elkaar te ontmoeten en elkaar te bekrachtigen. Wij zingen elke dinsdagavond van 19.30-21.30 uur en treden drie of vier keer per jaar op. Graag vooraf aanmelden: info@anadya.nl of via 06 40866513."

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.