• Robin Utrecht

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

10 januari 2019

Veenendaal

Inloopmiddag voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Parallelweg 50
,,Vanaf 2019 organiseren wij elke donderdagmiddag een inloopmiddag van 14.00-16.00 uur", meldt fysiotherapie praktijk Fysiq Vision. ,,De koffie en thee staat voor je klaar. Heb je zelf kanker (gehad)? Of maak je het van dichtbij mee als ouder, partner, familie, vriend(in), leerkracht of collega? Onze deur staat open, om even op verhaal te komen, ervaringen uit te wisselen, een kopje koffie te drinken, kracht op te doen of juist even niet met het ziek-zijn bezig te zijn. Graag tot ziens."

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Berhardlaan 34
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen. Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen", nodigt Invitee uit. ,,Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

11 januari 2019

Veenendaal

Tafeltennisvereniging SKF 70 jaar
12:00 Wageningselaan 1a
Tafeltennisvereniging SKF bestaat 9 januari 2019 70 jaar. ,,Dit vieren we groots met allerlei festiviteiten, waaronder een Pokeravond (11 januari) en een Joker- en Koppelklaverjasavond (18 januari)", laat de club weten. ,,De inloop is 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. Inschrijfgeld pokeren 10 euro persoon, klaverjassen 5 euro per koppel, jokeren 2,50 euro per persoon. Opgave voor het pokeren via brenda.vonk@hotmail.com en voor het jokeren en koppelklaverjassen via agerritsen47@ziggo.nl. Iedereen is welkom."

Nieuwjaarsconcert bij De Muzen
19:30 Kees Stipplein 72
,,Talentenklasleerlingen, ensembles en docenten verzorgen vrijdag 11 januari het traditionele Nieuwjaarsconcert van Muziekschool de Muzen. Het programma heeft een invulling die een mooi kijkje geeft op wat De Muzen biedt", belooft de muziekschool. ,,Leerlingen uit de Talentenklas, pianisten en violisten, laten solo of met een ensemble van zich horen. Ook treden verschillende docenten op en neemt het Barokensemble, onder leiding van Ad van Vliet, plaats op het podium. Ook het orkest, onder leiding van Simon Pugsley, speelt enkele stukken. Als de laatste noten van het Nieuwjaarsconcert hebben geklonken, is het nog niet afgelopen. Aansluitend vindt de nieuwjaarsreceptie plaats. Alle aanwezigen zijn van harte welkom om gezamenlijk het glas te heffen op 2019. Het concert vangt vrijdag 11 januari 2019 om 19.30 uur aan in de zaal van Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal." De toegang tot het concert is gratis, aanmelden kan via www.muzenveenendaal.nl

13 januari 2019

Veenendaal

Samen zingen in De Meent
19:30 Grote Beer 10
Op zondag 13 januari wordt weer de maandelijkse samenzangavond gehouden in de kerkzaal van De Meent aan de Grote Beer 10. ,,Ook in het nieuwe jaar willen we graag met elkaar de lofzang gaande houden", licht de organisatie toe. , Er worden geliefde geestelijke liederen gezongen uit verschillende liedbundels. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is vrij. Het belooft weer een prachtige avond te worden en iedereen is van harte welkom."

14 januari 2019

Veenendaal

Koningin Máxima stijlicoon
9:30 Fluitersstraat 2
,,Het jaar is nauwelijks een dag oud of de NVVH houdt woensdag 2 januari een boeiende lezing over de dress-code van HM Koningin Maxima", nodigt de vereniging uit. ,, Hoe komt het toch dat de koningin er altijd zo fantastisch uitziet? Heeft dat alleen te maken met haar imponerende uitstraling en elegantie, of speelt er nog wat anders mee? Wie wil daar nou niet het fijne van weten? Als journaliste houdt Josine Droogendijk zich met deze vraag bezig en zal een tipje van de sluier proberen op te lichten. 'Kleren maken (niet alleen) de man', ook voor de representatie van vrouwen, dames en koninginnen is van groot belang wat je waarvoor aantrekt, want effect beogen we allemaal. Aan de hand van prachtige foto's doet Josine Droogendijk ons uit de doeken hoe dat gaat; onder meer wie de ontwerpers zijn achter de fantastische robes. Ook worden we over de hoed-, schoen- en juwelenkeuzes van de koningin bijgepraat. Na de lezing is helemaal duidelijk geworden waarom de koningin voor die ene kleur kiest tijdens staatsbezoeken."

16 januari 2019

Veenendaal

Kookworkshop 'Beleef je smaak'
17:15 Sportlaan 11-13
,,Lekker, gezond en gevarieerd eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, ook niet als je als gevolg van chemotherapie last hebt van smaakverlies of -verandering. Het is de kunst om de juiste combinaties te maken", is de mening van Invitee. ,, In deze kookworkshop ga je aan de slag om een tweegangen diner te bereiden waarbij het versterken van de vijf basissmaken centraal staan. Wil jij samen kokkerellen en ideeën uitwisselen onder begeleiding van twee professionele koks Dirkjan van den Bos en Wouter van Loon? Meld je dan snel aan voor onze kookworkshop. De workshop gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen, dus aarzel niet en meld je aan. Bon Apetit." Meer informatie http://stichtinginvitee.nl Aanmelden: activiteit@stichtinginvitee.nl

17 januari 2019

Veenendaal

Zingen voor (ex) kankerpatiënten
10:00
,,Zingen voor je Leven Veenendaal is onderdeel van het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren zingen mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben (gehad)", laat stichting Invitee weten. ,, Zingen geeft energie aan lichaam en geest. Het biedt daarnaast ook troost, steun, kracht en vooral veel plezier. Om mee te zingen met het koor is 'een mooie zangstem' of zangervaring niet nodig, plezier staat voorop. In een ontspannen sfeer proberen wij uit hoe de stemmen het best samen klinken. Daarna zingen we liedjes uit verschillende culturen. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten." Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Berhardlaan 34
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen." ,,Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

19 januari 2019

Veenendaal

Bridgedrive
Kerkewijk 149
Zaterdag 19 januari 2019 is weer de jaarlijkse bridgedrive van InnerWheel Veenendaal in het CLV. Deelname: 40 euro per paar. Aanmelden kan via InnerWheel.bridgedrive@gmail.com onder vermelding van speelsterkte A, B of C en de namen van de spelers.

20 januari 2019

Veenendaal

The Easy Sunday Sessions
15:00 J.G. Sandbrinkstraat 1A
,,Om de traditie van Stadscafe Meneer de Uil voort te zetten en ook omdat wij de live muziek en muzikanten een warm hart toe dragen, hebben wij vanaf zondag 20 januari vanaf 15.00 en verder iedere derde zondag van de maand de easy sunday session met artiesten uit binnen en buitenland", nodigen de initiatiefnemers belangstellenden uit. ,,Wij hopen jullie te ontmoeten op deze zeker gezellige zondagmiddagen in Robert's Pub."

23 januari 2019

Veenendaal

Workshop Amigurumi haken
19:30 Gortstraat 146
,,Wil je ook Amigurumi leren haken? Tijdens deze workshop leer je rondhaken in een spiraal, patronen lezen, meerderen en minderen", laat De Hippe Haaknaald weten. ,,Allemaal technieken die je nodig hebt om zelf die schattige gehaakte beestjes te kunnen maken. Basiskennis van haken is vereist voor deze workshop. Zoals je van ons bent gewend krijg je alle materialen mee naar huis om het project af te maken als dat vanavond niet lukt. De kosten zijn 20 euro per persoon inclusief haaknaald en een bol katoen. Je kunt je inschrijven via het contactformulier op de site www.dehippehaaknaald.nl"

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.