• Pixabay

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

20 december 2018

Veenendaal

Kom eten!
18:45 Fluitersstraat 26
,,Heel Veenendaal is van harte welkom voor een goede gezellige maal(tijd)", nodigt StartTopTime uit. ,,Neem zelf wat mee zoals Pizza,Ovenschotel,Pannenkoeken,Salade,Stamppot,toetje etc. al dan niet zelf gemaakt. Inloop is van 18.45-19.00 georganiseerd vanuit eigen initiatief."
Voor meer informatie: StartTopTime@gmail.com

Kerstconcert door 2 Veenendaalse koren
19:30 Goudvink 2
,,Donderdagavond 20 december hoopt het gemengd Christelijk Nationaal Koor en het Veenendaals Christelijk Mannenkoor een groots Kerstconcert te geven in de Westerkerk in Veenendaal. Het VCM is een koor van zo'n 60 man met passie onder leiding van Roelof van Middendorp. Het 85 leden tellende CNK.zingt onder de bezielende leiding van Jacob Schenk. Voor het kerstconcert op 20 december staan prachtige liederen op het programma", licht de organisatie toe. ,,Muzikale medewerking verlenen verder op deze avond Jacob Schenk tenor, Marjo van Someren sopraan, Wybe Kooijmans orgel en Jan Hendrik van Schothorst vleugel. Beide eerdere jaren hielden we tevens een kerstconcert in de Westerkerk. Hoge waardering. Volle kerken! Kaarten zijn in de voorverkoop à 5 euro (kinderen tot 12 jaar gratis) verkrijgbaar bij boekhandel van Kooten, boekhandel de Rank, Primera van Walsem en bij de leden van de koren of à 7,50 euro 's avonds aan de kerk. De aanvang van het concert is om 19.30 uur. Kerk open vanaf 19.00 uur."

21 december 2018

Veenendaal

Kerst bij het Repair Café Veenendaal
13:30 Zonnebloemstraat 1
Kerst staat voor de deur, ook bij het Repair Café Veenendaal. Op vrijdagmiddag 21 december gaan de vrijwilligers weer repareren in buurthuis 't Turfke aan de Zonnebloemstraat 1 van 13.30 uur tot 16.30 uur. Werkt de kerstverlichting niet meer? Neem het mee naar het Repair Café, een vrijwilliger kijkt wat er aan mankeert en zal proberen het te repareren. ,,Bezoekers met elektrische apparaten, kapotte kleding en andere gebruiksartikelen die gerepareerd moeten worden zijn ook welkom", voegen de initiatiefnemers van Repair Café toe. ,,De bezoeker krijgt advies mee in een gezellige omgeving. Heeft u niets te repareren, maar vindt u het gezellig om even een praatje te maken of een kopje koffie te drinken, kom dan gerust binnenlopen in buurthuis 't Turfke. Elke derde vrijdagmiddag van de maand is het Repair Café aanwezig. Voor vragen of informatie mailen naar repaircafeveenendaal@gmail.com"

Kerstconcert vol viool en zang
19:30 Ronde Erf 86
Vioolleerlingen van Muziekschool de Muzen en zangleerlingen van ReZonanZ verzorgen vrijdag 21 december een kerstconcert in Wijkkerk Aller Erf. Samen brengen zij kerstmuziek van alle tijden en uit heel Europa ten gehore. ,,Samenwerken met het kinderkoor van Miriam Drost, ReZonanZ, dat wil ik", vertelt Hanna Koens, (alt)viooldocente bij Muziekschool de Muzen. ,,Het leek mij leuk om het dit jaar weer eens anders te doen. Ieder jaar organiseer ik een kerstconcert voor mijn leerlingen en probeer ik het een andere invulling te geven. De ene keer in een verzorgingstehuis, de andere keer in bijvoorbeeld de bibliotheek. Ik nam contact op met Miriam Drost, en zij zei meteen enthousiast 'ja'." Dit resulteert in een samenwerking tussen Muziekschool de Muzen en ReZonanZ. Tijdens het kerstconcert klinkt kerstmuziek van alle tijden en uit heel Europa, in een afwisselende mix van zang en viool, en in samenzang met het publiek.

22 december 2018

Veenendaal

Levende Kerststal en gratis Kerstbrood
9:00 Scheepjeshof
,,De winkeliers van De Scheepjeshof delen op zaterdag 22 december bij besteding van 5 euro of meer een heerlijk kerstbrood uit. Ook de Levende Kerststal is weer present in het winkelcentrum, net als de Kerstman. Voor de traditionele Scheepjeshof uitdeelactie zijn duizenden kerstbroden ingekocht, maar die gaan er snel doorheen", is de ervaring van Scheepjeshof. ,,De actie geldt zolang de voorraad strekt, dus kom op tijd. Neem ook meteen een kijkje bij de Levende Kerststal, die vorig jaar veel publiek trok. En wie nog op de foto wil met de Kerstman: hij is zaterdag 22 december in winkelcentrum De Scheepjeshof. Daar staan ook nog diverse kerstkramen met allerlei leuke cadeauartikelen. Parkeren kan natuurlijk in de onderliggende parkeergarage. En mocht de nood hoog worden: in de Scheepjeshof bevinden zich hygiënisch schone toiletten."

Workshop 'Programmeren met Scratch'
10:30 Kees Stipplein 74
,,Iedereen kan leren programmeren", stelt de leiding van deze workshop. ,,Met de workshop Scratch voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar leer je de basis van programmeren. Aan het einde van de workshop kun je al jouw eigen game maken. Zaterdag 1 december houdt FabLab Veenendaal een workshop Scratch voor kinderen. De workshop is zeker geschikt voor kinderen die nog nooit hebben geprogrammeerd, maar ook voor kinderen die al wat meer ervaring hebben. Scratch is een gratis programmeertaal voor kinderen, met wereldwijd meer dan tien miljoen geregistreerde gebruikers. Ook in Nederland is Scratch de meest gebruikte programmeertaal in het onderwijs. Het programma is zo opgebouwd, dat kinderen er snel mee aan de slag kunnen en spelenderwijs leren programmeren. De workshop Scratch wordt op 1 december twee keer gegeven. De ochtendworkshop duurt van 10.30-13.00 uur, de middagworkshop van 14.00-16.30 uur. Kaartjes kosten tien euro (inclusief drinken met wat lekkers) en zijn te koop via de online agenda van de bieb én in De Cultuurfabriek."

Vredesmars
14:00 Markt
,,Op veel plaatsen in de wereld is er sprake van oorlogsgeweld", opent de organisatie van de Vredesmars. ,,Uitbuiting en discriminatie op grond van ras, geloof of seksuele geaardheid. Zeer velen, zowel ouderen als jongeren en kinderen, lijden hier dagelijks onder. Daarnaast is er sprake van onderdrukking door dictaturen, geen vrijheid van religie, geen persvrijheid, geen vrijheid van onderwijs, enzovoort. Verworvenheden die wij in ons land wel hebben. Wij willen door een vredesmars te houden aandacht vragen voor bovengenoemde ernstige zaken en daarbij gelijk aangeven dat wij ook voor de stad Veenendaal vrede, veiligheid en geborgenheid voor alle inwoners wensen. En we ons daar samen als inwoners voor willen inzetten. Tijdens de mars zal een zevental momenten door deelnemers een korte bijdrage worden geleverd in de vorm van een gedicht, verhaal, voordracht of lied."

Kerstbingo voor de Veense Minima
17:00 Fluitersstraat 26
,,Zaterdag 22 december mogen we je welkom heten in Onder Ons voor de jaarlijkse Kerstbingo speciaal voor de Veense minima", nodigt de organisatie uit. ,,Bingo is deze avond slechts een onderdeel van het programma. Dit kerstevent is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren waardoor het een avond wordt waar we nog lang over na zullen praten. De plekken voor de maaltijd zijn bijna vol dus wees er nog snel bij. Sms of app je naam en hoeveel personen naar 06-38198443. Kom je alleen naar de bingo dan hoef je je niet aan te melden."

Veenendaal

Kerstconcert in de Westerkerk
19:30 Goudvink 2
,,Zaterdag 22 december zullen de Veense koren Hervormd Gemengd Zangkoor Con Amore en het Christelijk Jongerenkoor The Messengers in samenwerking met het Christelijk Gemengd koor Immanuël uit Bennekom hun jaarlijkse kerstconcert geven. Op deze avond zullen mooie oude en nieuwe kerstliederen klinken", beloven de bedenkers. ,,De koren uit Veenendaal staan onder leiding van Rob Biersteker en het koor Immanuël uit Bennekom wordt geleid door Jan Willem den Hartogh. Beide heren zullen ook de vleugel bespelen. Het orgel zal deze avond bespeeld worden door Marco Bouw en Lisa Zandsteeg geeft haar medewerking op de panfluit. De opening en sluiting van de avond zullen verzorgd worden door ds. H. Russcher. U wordt uitgenodigd om deze avond aanwezig te zijn in de Westerkerk aan de Goudvink 2 in Veenendaal om te genieten van koor- en samenzang. De toegang is gratis; wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten. De deuren van de kerk zullen om 19.00 uur opengaan en het concert zal beginnen om 19.30 uur."

Arie en Silvester terug in het theater!
20:00 Kerkwijk 10
Na een stilte van tien jaar keert het succesvolle duo 'Arie en Silvester' eenmalig terug in de Nederlandse theaters. De heren komen met een 'Best of'-show, waar nieuwe grappen in zijn verwerkt. De beste scènes zijn gemoderniseerd en in een nieuw jasje gestoken. Of zoals ze zelf zeggen: 'Oude wijn door oude zakken'.

23 december 2018

Veenendaal

Stralende ster boven Bethlehem
10:00 Patrimoniumlaan 1
De gemeente Gods Lichtbaken nodigt belangstellenden uit met elkaar de familiekerst op zondag 23 december 2018 mee te vieren. ,,Met kerst zelf geen diensten. Aanvang dienst 10.00 uur tot 13.00 uur inclusief een aangeklede koffietafel met allerlei heerlijkheden. Deur open vanaf 9.30 uur. Wij hopen dat u een hele fijne ontmoeting met elkaar zult hebben en mag genieten van een laagdrempelige, ontspannen samenzijn . Waar: Rode Kruisgebouw Sterke Arm 10 3901 ER Veenendaal."

24 december 2018

Veenendaal

Kerstnachtdienst
21:30 Poortjesgoed 1
,,Met welke ogen kijk jij naar Kerst?", vragen de organisatoren zich af. ,,U en jij zijn van harte uitgenodigd om op kerstavond 24 december naar de Poortkerk te komen, om daar samen onder de indruk te raken van het heugelijke feit dat ruim 2000 jaar geleden Jezus Christus is geboren. We doen dat door middel van zingen, luisteren, zien, bidden en elkaar ontmoeten. We beginnen om 21:30 uur; iedereen is vrij om te komen. Medewerking door Spiritkoor. Adres: Poortjesgoed 1."