• Pixabay

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

13 december 2018

Veenendaal

Workshop bloemschikken
13:30 Zuiderkruis 742
,,Lijkt het u ook leuk om met een zelf gemaakt kerststukje naar huis te gaan? Nou dat kan", nodigen de initiatiefnemers uit. ,,Op donderdag 13 december 13.30 uur is er de workshop kerststukjes maken in buurthuis de Driehoek. In een gezellige sfeer en onder leiding van onze ervaren docente Elly van Harn leert u hoe u een kerststukje kunt opmaken. De workshop kerststukjes maken is leuk voor iedereen. Jong, oud, man, vrouw, iedereen is welkom."

Vrijwilligersbanenmarkt
19:00 Wiltonstraat 56
Donderdagavond 13 december van 19.00-21.00 uur houdt Veens in De Basiliek de vrijwilligersbanenmarkt. Bezoekers kunnen zich deze avond vrijblijvend oriënteren op de mogelijkheden die organisaties bieden. De toegang is gratis. Tijdens de vrijwilligersbanenmarkt presenteren vele organisaties uit Veenendaal zich. Zij zijn op zoek naar mensen die vrijwilligerswerk willen doen.

14 december 2018

Veenendaal

Adventsconcert Pniëlkerk
19:30 Ghandistraat 2
,,Vrijdag 14 december wordt een bijzonder concert gegeven in de Pniëlkerk in Veenendaal", voorspelt de organisatie. ,,U kunt deze avond het prachtige Oratorium 'de belofte vervuld', geschreven door Jan Peter Teeuw beluisteren. Het Oratorium wordt uitgevoerd door twee koren, het Christelijk Jong Gemengd Koor Hadarah uit Kesteren en mannenensemble Resonans uit Lunteren. Beide koren staan onder leiding van Wim de Graaf. De entree tot dit concert is gratis. Wel zal er een collecte gehouden voor de onkosten van deze avond. De kerk gaat open om 19:00 uur, aanvang concert: 19:30 uur. Het orgel wordt bespeeld door Arie van der Vlist, de piano door Ton Burgering en verdere muzikale omlijsting door Maurice van Dijk, trompet en Carina Bossenbroek, panfluit. Dominee M. van Sligtenhorst zal de avond openen en sluiten en verzorgt de declamatie."

15 december 2018

Veenendaal

Kerstmarkt in De Scheepjeshof
10:00 Scheepjeshof
De kerstmarkt in De Scheepjeshof start zaterdag 15 december. Er staan weer vele kramen opgesteld in het winkelcentrum met een grote variëteit aan artikelen: van kerstcadeautjes tot huishoudelijke artikelen en nog veel meer. Ook de Kerstman zelf is weer aanwezig en wie wil, kan met hem op de foto op de arrenslee. Om 13.30 uur en om 15.30 uur vindt een modeshow plaats. Winter- en feestkleding uit diverse winkels in De Scheepjeshof worden getoond door modellen van alle leeftijden. Speaker Erwin Kuis geeft tekst en uitleg tijdens de modeshows. Op diverse tijdstippen treden de Future Fellows op met sfeervolle, meerstemmig gezongen liedjes, waaronder natuurlijk de nodige kerstliederen. Buiten staat een overdekt springkussen voor de jeugd. Er is van alles te doen in De Scheepjeshof: niet alleen op 15 december, maar ook daarna. De kerstkramen blijven staan en er zullen regelmatig andere verkopers achter staan met weer een ander assortiment.

Weer kerststukjes maken bij Groei en Bloei
11:00 Spiesheem 54
De jaarlijkse traditie, dat Groei en Bloei Veenendaal,Rhenen en omstreken , maar ook volwassenen in de gelegenheid stelt zelf (al dan niet met hulp van vrijwilligers) weer kerststukjes te maken is er weer. Deze keer niet in de cultuurfabriek, vanwege tentoonstellingen, maar in het Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, Veenendaal-Oost. Dit alles van 11.00 uur tot 16.00 uur. De kosten zijn voor kinderen 2 euro en volwassenen 4 euro. Voor alle materialen wordt weer gezorgd.

Kerstconcert
13:00 Markt 9b
,,Kom alvast in kerstsferen door te luisteren naar vele bekende kerstliederen in verrassende arrangementen", raadt de organisatie van dit kerstconcert aan. ,,Het koor brengt een feestelijk programma op hoog niveau. Naast veelgehoorde melodieën kunt u ook genieten van stemmige muziek als A boy was Born (Britten) en O magnum mysterium (Lauridsen). Koor onder leiding van Herman Mussche. Toegang gratis, collecte na afloop. 15 december; Oude Kerk, Markt. 13.00 uur."

Schaatsen Zideris en Stichting Buitenzorg

14:00
zaterdag 15 december 2018 wordt een schaatsmiddag gehouden, speciaal voor mensen met een beperking. Zideris verzorgt dit samen met stichting Buitenzorg. ,,Van 14.00-16.00 uur is iedereen van harte welkom. De ijsbaan bevindt zich in het centrum van Veenendaal. Voor de eerste honderd bezoekers is de entree gratis voor de mensen met een beperking. Deze kaarten worden gesponsord door Zideris. Schaatsen en dubbele ijzers zijn aanwezig", zegt Mieke de Ruiter, begeleider bij Zideris. ,,Deze middag organiseren we speciaal voor mensen met een beperking. Je hoeft niet per se cliënt of bewoner van Zideris te zijn. Sterker nog, ook kinderen en volwassenen zonder beperking zijn van harte welkom. Je kan niet alleen schaatsen. Hou je meer van muziek? Dan verzorgt Thomas Oudhoorn (cliënt van Zideris) een spetterend en gezellig optreden in het horecagedeelte. Zideris werkt al een lange tijd samen met stichting Buitenzorg. Een mooi voorbeeld van de samenwerking is het dierenkampje in Veenendaal."

Wintershow met Anna en Elsa
14:30 Wiltonstraat 56
Op zaterdag 15 december houdt de Veenendaalse Harmonie Ceacilia, in samenwerking met De Basiliek, een winterconcert met het thema 'Frozen en the Snowman'. ,,Het concert brengt zowel jong als oud op een betoverende manier in contact met de muziek van de animatiefilm Frozen (2013) en the Snowman film (1982)", lichten de initiatiefnemers toe.

Christmas Carols door Roden Girl Chorister
16:00 Goudvink 2
15 december om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal, een concert gegeven door de Roden Girl Choristers onder leiding van Sonja de Vries en met medewerking van Sietze de Vries, orgel. ,,Bij dit meisjeskoor, dat bestaat sinds september 2000, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van jong zangtalent", laat Roden Girl Chorister weten. ,,Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden heeft zich onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries inmiddels een klinkende reputatie verworven. Jonge meisjes worden in het opleidingstraject voorbereid op een auditie als chorister. Individuele stemvorming resulteert in een eenvormige koorklank waarbij elk koorlid zich met zelfvertrouwen inzet. Een zelfvertrouwen dat bovendien versterkt wordt door de sociale cohesie binnen de groep. Geschoeid op Anglicaanse leest wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke en open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren."

Kerstbingo Scheepjeswolharmonie
20:00 Schoolstraat 11a
,,Zaterdag 15 december houdt de Scheepjeswolharmonie haar jaarlijkse kerstbingo met vele prachtige prijzen voor jong en oud om alvast in de kerstsfeer te komen. Er zijn negen spelrondes met steeds drie mooie prijzen. Een kaart kost 8,50 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar betalen slechts 6 euro", legt de harmonie uit. ,,Na afloop van de bingo is er een verloting met als hoofdprijs een heerlijke borrelplank voor tijdens de kerstdagen. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur, de bingo begint om 20.00 uur in het verenigingsgebouw van de Scheepjeswolharmonie, Schoolstraat 11a, (zijstraat van de Prins Bernhardlaan tegenover drogisterij van de Kraats), Veenendaal. U bent van harte welkom! Kijk ook eens op onze website www.scheepjeswolharmonie.nl of onze Facebookpagina."

16 december 2018

Veenendaal

Dialoog tussen Palestijnen en Israëlieten
10:00 Vijftien Morgen 2
Zondagmorgen-lezing 'Impact van een dialoogseminar op Israëlische en Palestijnse deelnemers', door Maaike Hoffer. ,,Hoffer heeft Hebreeuws en Arabisch gestudeerd aan de RijksUniversiteit Groningen", voegt Het Venster toe. ,, Als kind heeft zij acht jaar in Israël gewoond. Maaike Hoffer coördineert als projectleider namens stichting COME dialoogseminars met Palestijnse en Israëlitische deelnemers op het eiland Cyprus. Geïnteresseerden leren in tien dagen aan beide kanten verschillende mensen en organisaties kennen. Zo krijgen zij een inkijkje in de maatschappij, de mensen en de politieke situatie. Met deze seminars hoopt stichting COME op een bescheiden wijze bij te dragen aan een rechtvaardige oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict." Plaats: Het Venster, Vijftien Morgen 2, Veenendaal Datum: Zondag 16 december 2018 Aanvang: 10.00 uur.

17 december 2018

Veenendaal

Massage voor (ex) kankerpatiënten
10:00 Munnikenweg 89
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen", adviseert Invitee. ,,Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Sanderijn Hubertse." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten. Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Lotgenotencontactavond
20:00 Duivenwal 1
Lotgenotencontactavond Stiebo met bingo en verloting De Gehandicapten Organisatie Stiebo regio Midden Nederland houdt maandag 17 december haar maandelijkse lotgenotencontactavond voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. ,,U kunt er terecht met vragen op het terrein van de Sociale wetgeving en Belastingwetgeving", zegt Stiebo. ,,Dienstencentrum aan de Duivenwal 1 in Veenendaal. Aanvang: 20.00 uur en de zaal is open om 19.15 uur, u bent van harte welkom." Meer informatie, telefoon 06-18036131 of stiebo@kpnmail.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.