• Archief BDUmedia

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

6 december 2018

Veenendaal

Afronding Talentmiddagen Patrimoniumschool
Patrimoniumlaan 1
,,Op de Patrimoniumschool leren we ook door te doen. Talent moet zich kunnen ontwikkelen", vindt de school. ,,We leren door de kunst af te kijken en richten ons op voorbeelden. Piet Tamminga is zo'n voorbeeld: de kinderen kochten kijken hoe hij ijs maakte en gingen daarna zelf aan de slag, want je leert het meest door het zelf te doen".

Kerstdemonstratie bloemschikken 2018
20:00 Karel Fabritiusstraat 3
,,Groei en Bloei Veenendaal, Rhenen en omstreken heeft bloemschikster Marieke Nolsen eindelijk weten te strikken om een kerstdemonstratie te houden met wel tien stukken van haar hand. Dit alles vindt plaats in de Groenhof Karel Fabritiusstraat 3 in Veenendaal en wel op 6 december om 20.00 uur. De toegangsprijs voor leden van Groei en Bloei is 5 euro en 9 euro voor niet leden. In de prijs is een lot inbegrepen, want alle tien gemaakte stukken worden verloot", licht Groei en Bloei toe. ,,Er kunnen geen extra loten worden gekocht. Marieke maakt losse, natuurlijk ogende stukken met mooie tuinachtige materialen. Op haar site kunt u alvast een voorproefje nemen. www.mariekenolson.nl. Er zijn nog maar twintig plaatsen beschikbaar. U kunt zich opgeven bij molenoire@gmail.com of vdbosch.ineke@gmail.com"

7 december 2018

Veenendaal

Thema avond SGP Veenendaal
19:45 Prins Bernhardlaan 26
,,Graag nodigen we u uit voor een thema-avond met ons Tweede Kamerlid Chris Stoffer. Sinds het voorjaar 2018 is hij Kamerlid. We willen daarom met hem kennismaken, en debatteren over de thema's duurzaamheid en ondernemen", laat SGP weten. ,,Deze avond die we samen met de SGP-jongeren organiseren vindt plaats op vrijdag 7 december. U bent van harte welkom in gebouw Maranatha aan de Prins Bernhardlaan 26. Inloop is om 19:30 uur en we starten om 19:45 uur. De toegang is natuurlijk gratis."

Kerstconcert
20:00 De Schutterij 2
,,Kom op 7 december in De Baptisten Gemeente Veenendaal genieten van 'Kerst bij Joke Buis'", verzoekt Baptisten Gemeente Veenendaal. ,,Zangeres Joke Buis en haar band brengen prachtige kerstklassiekers, intieme luisterliedjes en persoonlijke verhalen van Joke in een ouderwets gezellige setting. Laat u tijdens het avondvullende programma, vanaf 20.00 uur, onder meer verrassen door bekende en minder bekende liederen, die hertaald zijn en in hun nieuwe, frisse vorm de kerstboodschap dichtbij brengen. De concerten van Joke kenmerken zich daarnaast door een warme, gezellige sfeer waarin bezoekers zich direct thuis voelen. Het samen zingen van kerstklassiekers vormt daarbij een prachtige opmaat naar het kerstfeest." Zaterdag 7 december 20.00 uur. Locatie: Baptisten Gemeente Veenendaal, De Schutterij 2.

8 december 2018

Veenendaal

Verzamelbeurs
9:30 Eikenlaan 3
Filatelistenvereniging Rijn en Grift en omstreken houdt zaterdag 8 december 2018 van 09.30 tot 15.30 uur haar najaars-verzamelbeurs

Schrijfmarathon 'Write for Rights'
10:00 Kees Stipplein 74
Zaterdag 8 december van 10.00 uur tot 17.00 uur in De Cultuurfabriek. Schrijfmarathon 'Write For Rights' van Amnesty International. Voorbeeldbrieven en schrijfmaterialen zijn aanwezig.

Lezing 'Oorlog van nu'
13:15 Kees Stipplein 76
Militair historicus, auteur en Veenendaler Rein Bijkerk houdt een lezing over de oorlogsvoering in de 21ste eeuw. Museum Veenendaal verzorgt deze lezing naar aanleiding van de expositie 'Spanning aan de grens' over neutraal Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog. ,,Ook toen was er een grote stroom vluchtelingen, maar de techniek van de oorlogsvoering, de inzet van communicatiemiddelen en de schaalvergroting hebben niet stilgestaan", meent de organisatie. ,,De oorlog van nu heeft een heel ander karakter dan de oorlog van 1914-1918. Praktische informatie De voordracht zal worden gehouden op zaterdag 8 december 2018 van 14.00 tot 16.00 uur in zaal 1 van de Cultuurfabriek Veenendaal. Inloop vanaf 13.45 uur, inclusief koffie/thee. Tijdens de lezing kunt u het boek 'Oorlog van nu'tegen contante betaling ad 22,50 euro kopen en laten signeren door de heer Bijkerk. Kosten: 1 euro, exclusief entree museum, inclusief koffie/thee, Museumkaart is geldig."

9 december 2018

Veenendaal

Snert eten in Veenendaal
16:00 Beatrixstraat 44
Op zondag 9 december om 16.00 uur vindt de Nationale Snertdag in Veenendaal plaats.

,,Iedereen is welkom", lichten de initiatiefnemers toe. ,,Voor slechts 5 euro wordt een kop huisgemaakte snert aangeboden. Lust je nou geen snert? Geen probleem, het draait om de gezelligheid en ontmoeting. Waarom de Nationale Snertdag? Je kent het wel, donkere wintermaanden met slecht weer en weinig te doen. De kids zijn druk en het normale leven ligt vrijwel stil, met name op zondag."

,,Dat december voor veel mensen geen feestmaand is komt met name door het vooruitzicht van het alleen vieren van deze dagen. Dit kan en moet anders dacht organisator Klup (www.kluppen.nl). Door het hele land, op meer dan 60 locaties, brengen we mensen samen door middel van oer-Hollandse snert. Heel simpel maar toch effectief en gezellig! Deelnemende locaties: - Zwarte schaap Ben jij erbij samen met je vrienden? Meld je dan snel aan via www.nationalesnertdag.nl"

Samen zingen van Advent en Kerst
19:30 Grote Beer 10
Zondag 9 december wordt een grote Advents- en Kerstsamenzang gehouden in de vernieuwde en feestelijk versierde kerkzaal van De Meent aan de Grote Beer 10. ,,Op het programma staan bekende en graag gezongen liederen, en zo willen we met elkaar zingend de geboorte van Jezus vieren", voegt de organisatie toe. ,,De samenzang wordt begeleid op orgel, piano en trompet, en ook wordt er vierstemmig een oud kerstlied ten gehore gebracht. Het belooft dan ook een prachtige avond te worden en iedereen is van harte welkom. De aanvang is 19.30 uur, en in de pauze is er een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde."

11 december 2018

Veenendaal

ZZP-Next Event
18:30 Bastion 37
Speciaal voor zzp'ers in Veenendaal en omgeving vindt dinsdagavond 11 december het ZZP-Next Event plaats. ZZP-expert Pierre Spaninks, bekend van onder meer BNR nieuwsradio en RTL-Z, vertelt als gastspreker over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en informeert over de laatste ontwikkelingen rond de wet DBA en de Modelovereenkomst. Daarna volgen workshops over Pensioenen + Verzekeringen, Fiscale Eindejaarstips en een Verkooptraining. Gedurende de hele avond kan de informatiemarkt bezocht worden. Het ZZP-Next Event is gratis toegankelijk voor zzp'ers in de regio Veenendaal, maar aanmelden is verplicht via www.zzp-next.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar info@zzp-next.nl.

12 december 2018

Veenendaal

Workshop Kerstengel haken
19:30 Gortstraat 146
,,In deze workshop gaan we een leuke kerstengel haken op basis van een vintagepatroon", legt De Hippe Haaknaald uit. ,,Gaat je voorkeur uit naar een witte, gekleurde of met glitterdraad? Het kan allemaal. Om het compleet te maken krijg je er een waxinelichtje op batterij bij. Zo ben je meteen in kerstsfeer! Voorkomende steken: losse, vaste, halve stokjes en stokjes. Kosten: 20 euro per persoon (prijs is inclusief materiaal als haaknaald, haakkatoen, By Claire Sparkle, glitterdraad, vulling, koffie/thee en wat lekkers). Geef je op via het contactformulier op onze site: www.dehippehaaknaald.nl"

13 december 2018

Veenendaal

Workshop bloemschikken
13:30 Zuiderkruis 742
,,Lijkt het u ook leuk met een zelf gemaakt kerststukje naar huis te gaan? Nou dat kan", nodigt De Driehoek uit. ,,Donderdag 13 december 13.30 uur is er de workshop kersstukjes maken in buurthuis de Driehoek. In een gezellige sfeer en onder leiding van onze ervaren docente Elly van Harn leert u hoe u een kerststukje kunt opmaken. De workshop kerststukjes maken is leuk voor iedereen. Jong, oud, man, vrouw, iedereen is."

Vrijwilligersbanenmarkt
19:00 Wiltonstraat 56
Op donderdagavond 13 december van 19.00-21.00 uur houdt Veens in De Basiliek de vrijwilligersbanenmarkt. Bezoekers kunnen zich deze avond vrijblijvend oriënteren op de mogelijkheden die organisaties bieden. De toegang is gratis. Tijdens de vrijwilligersbanenmarkt presenteren vele organisaties uit Veenendaal zich. Zij zijn op zoek naar mensen die vrijwilligerswerk willen doen.

14 december 2018

Veenendaal

Adventsconcert Pniëlkerk
19:30 Ghandistraat 2
,,Op vrijdag 14 december wordt een bijzonder concert gegeven in de Pniëlkerk in Veenendaal. U kunt deze avond het prachtige Oratorium 'de belofte vervuld', geschreven door Jan Peter Teeuw beluisteren", laat de organisatie weten. ,,Het Oratorium wordt uitgevoerd door twee koren, het Christelijk Jong Gemengd Koor Hadarah uit Kesteren en mannenensemble Resonans uit Lunteren. Beide koren staan onder leiding van Wim de Graaf. De entree tot dit concert is gratis. Wel zal er een collecte gehouden voor de onkosten van deze avond." De kerk gaat open om 19:00 uur, aanvang concert: 19:30 uur.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.