• Govert Govers

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

29 november 2018

Veenendaal

55-Plus Verbindt organiseert sintbingo
13:30 Zuiderkruis 742
,,Sint vind het een goed idee als de 55+verbindt groep dit jaar een Bingo organiseert in Sintsfeer", laat 55+verbindt weten. ,,De keukenpiet heeft zelfs al een prachtige prijs gestuurd als hoofdprijs. De Sintbingo vind plaats op 29 november om half twee in Buurthuis de Driehoek. De entreeprijs bedraagt 3 euro excl consumpties. U kunt u opgeven tot en met dinsdag 27 november via 0657452806 of 55+verbindt@gmail.com."

Latei Classical Award
19:00 Kees Stipplein 72
,,Donderdag 29 november zal voor de derde keer de LATEI Classical Award uitgereikt worden", kondigt Stichting Alive aan. ,,Deze award stimuleert jong klassiek talent tussen de 8 en 25 jaar in de regio. Speel je een klassiek instrument of zing je klassieke stukken, geef je dan nu op! De winnaar ontvangt een geldbedrag en de kans om op te treden tijdens Klassiek aan de Grift 2019. Opgeven kan via info@stichtingalive.nl"

30 november 2018

Veenendaal

Druk,druk,druk....ik ga stuk.
19:30 Fluitersstraat 26
Theatergroep Impact speelt: Druk,druk,druk....ik ga stuk. Kim is een nieuwe zaak begonnen en heeft ook nog een druk samengesteld gezin thuis zitten. Het lukt Kim allemaal maar ze vergeet daarbij zichzelf. Waar: Onder Ons, Fluiterstraat 26, Veenendaal Wanneer: 30 november 2018 Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur Entree (incl. koffie/thee): € 5,00 p.p. (vooraf reserveren via Impact-drama@outlook.com) Losse verkoop: 7,50 euro per persoon.

Katja Staartjes -Met passie naar de top
20:00 Spiesheem 54
,,Vrijdagavond 30 november komt Katja Staartjes, een van Nederlands meest succesvolle bergbeklimmers, naar het Ontmoetingshuis in Veenendaal", nodigt Ontmoetingshuis uit. ,,Via adembenemende beelden en verhalen neemt zij u mee naar de Nepalese Himalaya en de Pakistaanse Karakoram. Een avond over klimmen boven 8000 meter en over de Great Himalaya Trail. Kaarten à 10 euro via ontmoetingshuis.nl"

1 december 2018

Veenendaal

Natuurwerkochtend in de Groene Grens
9:00 Dragonderweg
,,Zaterdagmorgen 1 december verzorgt werkgroep A Rocha Heuvelrug in samenwerking met Stichting Mooi Binnenveld een natuurwerkochtend in de Groene Grens. Stichting Mooi Binnenveld is een burgerinitiatief die bijzondere natuur koopt en beheert", licht de werkgroep toe.

,,Sinds april 2018 heeft Mooi Binnenveld het beheer van de Groene Grens overgenomen van Staatsbosbeheer. Om dat beheer in goede banen te leiden, heeft Mooi Binnenveld, gefinancierd door de gemeente Veenendaal, een coördinator beheer Groene Grens aangenomen. Thomas Kroon is sinds juni 2018 in dienst bij de Stichting Mooi Binnenveld. Hij coördineert het beheer van het natuurontwikkelingsgebied de Groene Grens. Zaterdagmorgen 1 december gaan we aan de slag met het snoeien van houtopslag in Groene Grens Zuid. We verzamelen om 9 uur bij het bruggetje waar je vanuit de wijk het gebied in kan. Hier kom je door vanaf de Dragonderweg, nabij nr. 23, de straat 'Groene Grens' in te rijden en de bocht mee naar links te volgen. Trek werkkleding aan."

Bingo-Verloting ScootmobielClub Veenendaal
13:30 Vijftien Morgen 4
Zaterdag 1 december is er bij ScootmobielClub Veenendaal een Bingo en Verloting. ,,Naast leden is iedereen welkom in het clubgebouw 'Scootie's Home' aan de Vijftien Morgen 4 in Veenendaal", voegt de club toe. ,,De zaal is open om 13.30 uur, aanvang om 14.00 uur. Kom op tijd want de ruimte is beperkt en vol is vol. Voor informatie, telefoon 06 12429300 of scootmobielclub@schoering.nl"

2 december 2018

Veenendaal

TOP2000 dienst in de Petrakerk
19:30 Kerkewijk 135
Zondag 2 december wordt om 19.30 uur een TOP2000 kerkdienst gehouden in de Petrakerk van Veenendaal. ,,Daarin brengt band Connected een mooie selectie popsongs uit de TOP2000 ten gehore", voorspellen de initiatiefnemers. ,,Er komt werk voorbij van Sting, Bløf, Bowie, Beatles, Kensington, Pearl Jam. Voorganger is ds. Jan Offringa. Vanuit zijn kennis van de popmuziek verkent hij waar deze muziek een beroep doet op vertrouwen, hoop, liefde. Veel popsongs verraden iets van een dubbele bodem of een diepere betekenis. Thema van deze TOP2000 dienst is: Niet zonder elkaar. Mensen van alle leeftijden zijn, ongeacht hun achtergrond, van harte welkom. De Petrakerk staat aan de Kerkewijk 135. De deuren staan vanaf 19.00 uur open."

3 december 2018

Veenendaal

Workshop Autisme in je rugzak!
19:00 Duivenwal 1
In deze workshop wil Rianne Jansen (eigenaar ELISA, oprichter Stichting 'Op Eigen Tenen' en ervaringsdeskundige) samen met ouders en begeleiders op zoek gaan naar manieren waarop ze kunnen aansluiten bij datgene wat hun kinderen met autisme nodig hebben. Op deze manier kunnen zij hun eigen doelen bereiken en hun eigen pad in het leven vinden.

4 december 2018

Veenendaal

Nieuwe boek Riet Tigchelaar voor Stef Bos
11:00 Vondellaan 2
De bekende singer-songwriter Stef Bos neemt op een feestelijke boekpresentatie in De Goede Reede haar nieuwste boek in ontvangst: 'Van tijd tot tijd; een familiegeschiedenis'. Riet Tigchelaar (89) schrijft over haar vroege jeugd in de kosterij van de Oude Kerk in Scheveningen. Over aangrijpende herinneringen aan de oorlogsjaren van het meisje Riet, dat te vroeg volwassen moest worden. Over emancipatie in het naoorlogse Veenendaal: openhartige verhalen van een werkende moeder op de mavo. Deze familiegeschiedenis is een verhaal van Nederland in verandering. Riet Tigchelaar is schrijfster en oud-docente Nederlands.

5 december 2018

Veenendaal

NVVH contactochtend
9:30 Fluitersstraat 2
5 December……… ,,De dag dat Sinterklaas het al eeuwen lang reuze druk heeft, stuurt hij dit jaar een naamgenoot naar de NVVH-contactochtend. Die naamgenoot is Klaas Bakker, musicus en filmmaker. Hij trakteert zijn gehoor ook.... op muzikale noten", zegt de NVVH. ,,En wel tijdens de melodieuze uitstapjes naar romantisch Oostenrijk. Letterlijk aan de hand van Johann Strauss voert Klaas ons 'An der schönen blauen Donau'. Langs de oevers van deze beroemde rivier zakken we af richting Wenen; de stad van Sissy en Schönbrunn, het Prater en de Spaanse Rijschool. Muziek van verschillende Weense componisten als Haydn, Mozart, Beethoven en de minder bekende Zemlinsky omlijsten de prachtige filmbeelden. Het belooft op woensdag 5 december 2018, aanvang 09:30 uur in Eltheto, Fluiterstraat 2, weer een onderhoudende presentatie te worden. Belangstellenden zijn welkom."

7 december 2018

Veenendaal

Kerstconcert
20:00 De Schutterij 2
,,Kom op 7 december in De Baptisten Gemeente Veenendaal genieten van 'Kerst bij Joke Buis'", verzoekt Baptisten Gemeente Veenendaal. ,,Zangeres Joke Buis en haar band brengen prachtige kerstklassiekers, intieme luisterliedjes en persoonlijke verhalen van Joke in een ouderwets gezellige setting."

,,Laat u tijdens het avondvullende programma, vanaf 20.00 uur, onder meer verrassen door bekende en minder bekende liederen, die hertaald zijn en in hun nieuwe, frisse vorm de kerstboodschap dichtbij brengen. De concerten van Joke kenmerken zich daarnaast door een warme, gezellige sfeer waarin bezoekers zich direct thuis voelen. Het samen zingen van kerstklassiekers vormt daarbij een prachtige opmaat naar het kerstfeest."

Zaterdag 7 december 20.00 uur. Locatie: Baptisten Gemeente Veenendaal, De Schutterij 2.

8 december 2018

Veenendaal

Verzamelbeurs
9:30 Eikenlaan 3
Filatelistenvereniging Rijn en Grift en omstreken houdt zaterdag 8 december van 09.30 tot 15.30 uur haar najaars-verzamelbeurs

9 december 2018

Veenendaal

Snert eten in Veenendaal
16:00 Beatrixstraat 44
Op zondag 9 december om 16.00 uur vindt de Nationale Snertdag in Veenendaal plaats.

,,Iedereen is welkom", licht de organisatie toe. ,,Voor slechts 5 euro wordt een kop huisgemaakte snert aangeboden. Lust je nou geen snert? Geen probleem, het draait om de gezelligheid en ontmoeting."

,,Waarom de Nationale Snertdag? Je kent het wel, donkere wintermaanden met slecht weer en weinig te doen. De kids zijn druk en het normale leven ligt vrijwel stil, met name op zondag. Dat december voor veel mensen geen feestmaand is komt met name door het vooruitzicht van het alleen vieren van deze dagen. Dit kan en moet anders dacht organisator Klup (www.kluppen.nl). Door het hele land, op meer dan zestig locaties, brengen we mensen samen door middel van oer-Hollandse snert. Heel simpel maar toch effectief en gezellig! Deelnemende locaties: - Zwarte Schaap. Ben jij erbij samen met je vrienden? Meld je dan snel aan via www.nationalesnertdag.nl"

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.