• Bezoek de scholenmarkt voor de beste keuze van je vervolgopleiding

    CSV Het Perron

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

22 november 2018

Veenendaal

Openbare Lezing 'Zo zegt de Heere HEERE!'
15:00 Ghandistraat 2
,,'Zo zegt de Heere HEERE!' Wat spreekt God in deze tijd? God openbaart Zich, niet alleen door Zijn Woord, de Bijbel, maar ook door Zijn Heilige Geest", is de mening van de organisatie van een lezing. ,,. In deze lezing zullen drie profetieën besproken worden die betrekking hebben op Nederland én Europa; zowel oordeel als uitredding komen ter sprake."

Scholenmarkt 2018
15:00 Sportlaan 11-13
Al meer dan 30 jaar organiseert CSV Het Perron de Veenendaalse scholenmarkt. Deze scholenmarkt wordt dit jaar op donderdag 22 november van 15.00-17.00 en van 18.30-20.00 uur op het Perron, Sportlaan 11-13, 3905 AD Veenendaal gehouden. Op deze markt zijn de leerlingen van de CSV en de leerlingen van de andere vmbo-scholen welkom.

Bazinga comedy club on tour, comedy night
20:15 Kerkwijk 10
Buikspieren trainen bij Bazinga Comedy Night in De Lampegiet.

23 november 2018

Veenendaal

Nieuw "Open schilderles op 23 november"
13:30 't Voorhuis 31
Dit keer geen schilderthema, maar een schilderles. ,,Heeft u thuis nog een acryl schilderij liggen waarmee u niet verder komt, weet u wel wat u wilt schilderen maar niet hoe te beginnen, wilt u wel schilderen maar u weet niet wat, dan gaan we samen aan de slag om uw schilderij af te maken of beginnen we aan een nieuw schilderij", stellen de initiatiefnemers voor.

Kristal, het kerstkoor gaat weer van start
18:30 Grote Beer 10
,,Ook dit jaar gaat Kristal weer van start", laat de organisatie weten. ,,Kristal is het kerst-gelegenheidskoor waar iedereen welkom is! De enige voorwaarde is dat je samen komt met iemand die anders niet had kunnen komen. Het koor waar rollators of rolstoelen geen beperking zijn. Gaat u mee op dit kerstavontuur? Vrijdagavond 23 november beginnen we met repeteren om 18.30 uur in De Meent."

Wie Wil Je Daten (>50 jaar)
19:30 Fluitersstraat 26
,,Wie wil je daten is dé christelijke ontmoetingsavond voor vrijgezellen uit Veenendaal en omgeving", meent WWJD, ,,Je mag zelf bepalen hoe groot de 'omgeving' is. WWJD richt zich op alle vrijgezellen ouder dan 20 jaar. Dit najaar worden drie nieuwe avonden gehouden in verschillende leeftijdscategorieën."

24 november 2018

Veenendaal

Winterfair op Dagcentrum De Schutsluis
10:00 dr de Colijnstraat 70
Zaterdag 24 november verzorgt het dagcentrum De Schutsluis van Stichting Philadelphia Zorg een winterfair. ,,Wij maken diverse producten die wij verkopen op deze dag. Graag nodigen wij u uit om van 10.00-15.00 uur. Uiteraard kunt u een kijkje nemen binnen ons dagcentrum. De koffie en thee staat voor u klaar", nodigt het dagcentrum uit.

Rommelmarkt
10:00 Molenstraat 2a
Zaterdag 24 november is er weer een rommelmarkt in Buurthuis SamSam aan de Molenstraat 2a in Veenendaal. Dit is de laatste rommelmarkt in SamSam in 2018.

Kinderworkshop Fotolijstje maken in Museum
12:00 Kees Stipplein 76
Omdat er in het museum vanaf 17 november mooie foto's van de smartphone fotowedstrijd hangen, worden kleurige fotolijstjes gemaakt. ,,Als je je eigen foto meeneemt, kun je het lijstje precies passend maken", stelt de organisatie voor. ,,Anders volgt dat thuis. Een leuke versiering voor je kamer of een cadeautje voor je oma of vriendje? Tussen 14.00 en 15.30 uur kun je beginnen."

Jubileumconcert Pnielkoor
19:30 Ghandistraat 2
Zaterdag 24 november 2018 geeft het Pnielkoor uit Veenendaal in samenwerking met het Urker Mannenkwartet een jubileumconcert. Gerwin van der Plaats (piano), Martin Zonnenberg (orgel) en Evelyn Heuvelmans (hobo) zullen de koren begeleiden. De toegang is gratis (wel collecte). Het concert begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur).

26 november 2018

Veenendaal

Mantra's zingen
19:45 Erasmusstraat 1
,,Heerlijk vanuit je hart zingen en/of ontvangen. Genieten, dat staat bij de initiatiefnemers voorop. Zangervaring of goed kunnen zingen is niet nodig. Er worden Mantra's gezongen vanuit verschillende tradities. Aanmelden/info:Ingrid Cordes, 06-18029369 of vimochana@hotmail.nl."

28 november 2018

Veenendaal

Workshop Kerstengel haken
19:30 Gortstraat 146
,,In deze workshop gaan we een leuke kerstengel haken op basis van een vintagepatroon", licht De Hippe Haaknaald toe. ,,Gaat je voorkeur uit naar een witte, gekleurde of met glitterdraad? Het kan allemaal. Om het compleet te maken krijg je er een waxinelichtje op batterij bij. Zo ben je meteen in kerstsfeer. Voorkomende steken: losse, vaste, halve stokjes en stokjes. Kosten: 20 euro per persoon (prijs is inclusief materiaal als haaknaald, haakkatoen, By Claire Sparkle, glitterdraad, vulling, koffie/thee en wat lekkers). Geef je op via het contactformulier op onze site: www.dehippehaaknaald.nl."

Cultuurfeest in Theater De Lampegiet
20:00 Kerkewijk 10
Woensdag 28 november is theater De Lampegiet weer het decor voor het jaarlijkse Cultuurfeest. ,,De negende editie van hét cultuurevenement 2018 belooft weer een erg bijzondere editie te worden", verwacht het theater. ,,De Gemeente Veenendaal, het Kunstplatform en Theater De Lampegiet slaan de handen ineen om er weer een bijzondere avond van te maken.Kaarten zijn nog gratis verkrijgbaar op de website van Theater De Lampegiet."

29 november 2018

Veenendaal

55+verbindt organiseert sintbingo
13:30 Zuiderkruis 742
Sint vind het een goed idee als de 55+verbindt groep dit jaar een Bingo houdt in sintsfeer. De keukenpiet heeft zelfs al een prachtige prijs gestuurd als hoofdprijs. De sintbingo vind plaats op 29 november om half twee in Buurthuis de Driehoek. De entreeprijs bedraagt 3 euro, exclusief consumpties. Opgeven tot en met dinsdag 27 november via 0657452806 of 55+verbindt@gmail.com.

Latei Classical Award
19:00 Kees Stipplein 72
Donderdag 29 november wordt voor de derde keer de LATEI Classical Award uitgereikt. ,,Deze award stimuleert jong klassiek talent tussen de 8 en 25 jaar in de regio", zegt stichting alive. ,,Speel je een klassiek instrument of zing je klassieke stukken, geef je dan nu op. De winnaar ontvangt een geldbedrag en de kans om op te treden tijdens Klassiek aan de Grift 2019" Opgeven kan via info@stichtingalive.nl

30 november 2018

Veenendaal

Katja Staartjes -Met passie naar de top
20:00 Spiesheem 54
Vrijdagavond 30 november komt Katja Staartjes, een van Nederlands meest succesvolle bergbeklimmers, naar het Ontmoetingshuis in Veenendaal. Via adembenemende beelden en verhalen neemt zij de aanwezigen mee naar de Nepalese Himalaya en de Pakistaanse Karakoram. Een bijeenkomst over klimmen boven 8000 meter en de Great Himalaya Trail. Kaarten à 10 euro via ontmoetingshuis.nl

3 december 2018

Veenendaal

Workshop Autisme in je rugzak!
19:00 Duivenwal 1
In deze workshop wil Rianne Jansen (eigenaar ELISA, oprichter Stichting 'Op Eigen Tenen' en ervaringsdeskundige) samen met ouders en begeleiders op zoek gaan naar manieren waarop ze kunnen aansluiten bij datgene wat hun kinderen met autisme nodig hebben. Op deze manier kunnen zij hun eigen doelen bereiken en hun eigen pad in het leven vinden.

7 december 2018

Veenendaal

Kerstconcert
20:00 De Schutterij 2
,,Kom op 7 december in De Baptisten Gemeente Veenendaal genieten van 'Kerst bij Joke Buis'", raadt de organisatie aan. ,,Zangeres Joke Buis en haar band brengen prachtige kerstklassiekers, intieme luisterliedjes en persoonlijke verhalen van Joke in een ouderwets gezellige setting. Laat u tijdens het avondvullende programma, vanaf 20.00 uur, onder meer verrassen door bekende en minder bekende liederen, die hertaald zijn en in hun nieuwe, frisse vorm de kerstboodschap dichtbij brengen. De concerten van Joke kenmerken zich daarnaast door een warme, gezellige sfeer waarin bezoekers zich direct thuis voelen. Het samen zingen van kerstklassiekers vormt daarbij een prachtige opmaat naar het kerstfeest." Locatie: Baptisten Gemeente Veenendaal, De Schutterij 2.

8 december 2018

Veenendaal

Verzamelbeurs
9:30 Eikenlaan 3
Filatelistenvereniging 'Rijn en Grift em omstreken' houdt zaterdag 8 december 2018 van 09.30 tot 15.30 uur haar najaars-verzamelbeurs.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.