• COV

    Joos van der Welle

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

7 november 2018

Veenendaal

Oman, fascinerend…
9:30 Fluitersstraat 2
Oman, fascinerend………. Heeft u al kennis gemaakt met Oman, het land waarover Harry van der Schot op woensdag 7 november a.s. bij de NVVH afd. Veenendaal, in Eltheto aan de Fluiterstraat om 9:30 uur een boeiende lezing zal houden? Dit keer meer over de binnenkant van Oman, vanuit een andere invalshoek dan u mogelijk eerder van hem heeft gehoord. Wat weet u over kledinggebruiken, w.o. hoofddeksels voor jong en oud? De zo andere gewoonten? Wat zijn de kenmerkende handwerkmotieven? Dit alles wordt op een luchtige manier voor het voetlicht gebracht, zodat u met een andere kijk op het mooie Oman naar huis gaat. Belangstellenden zijn welkom. Aanvang 9:30 uur

Rosita Steenbeek bij Boekhandel Van Kooten
20:00 zandstraat 143
Rosita steenbeek bezoekt op woensdag 7 november Boekhandel Van Kooten in Veenendaal. Zij houdt een lezing over haar boek "Wie is mijn naaste". Hierin verwerkte zij haar ervaringen met vluchtelingen die aankomen in Italië. Kaarten €5,00 reserveren via telefoon 0319-512915.

8 november 2018

Veenendaal

Christendom - Islam dialoog
19:45 Kerkewijk 135
Boeiende lezing Prof. B.Reitsma, VU/Hogeschool Ede Onderwerp: Christendom en Islam Aanmelding: Gerard Hörchner, ghorchner@planet.nl/ Tel. 513613

Concert zanger VOF de Kunst in Veenendaal
20:00 Spiesheem 54
Donderdagavond 8 november treedt zanger Nol Havens van VOF de Kunst op in t Ontmoetingshuis in Veenendaal. Een mooi intiem theaterconcert: 'Suzanne voorbij'. Deze avond neemt Nol Havens u mee langs 30 jaar VOF de Kunst. Herinneringen en herkenning. Mooie én moeilijke tijden passeren in liedjes die voor hem belangrijk zijn (geweest). Do. 8 nov 20 uur, kaarten €15,00 via ontmoetingshuis.nl

Lezing: 'Hoe hard is winterhard?'
20:00 Karel Fabritiusstraat 3
Groei en Bloei Veenendaal organiseert weer een bijzondere lezing. Gerard van Buiten, de hortulanis van de botanische tuinen Utrecht. Hij komt vertellen over bijzondere planten die ze kweken en mogelijk gelet op de omstandigheden winterhard zijn. Kortom een bijzondere lezing! Leden kunnen gratis binnen en niet leden betalen € 4,50. Koffie € 1,-, tweede kop gratis

9 november 2018

Veenendaal

DOVO Gala 2018
18:00 Wiltonstraat 56
De eerste editie van het DOVO-gala was een groot succes. Daarom wordt dit jaar de tweede editie georganiseerd! Spetterende muziekoptredens, bijzondere acts en een unieke veiling zullen deze avond weer tot een belevenis maken. De voetbalvereniging en businessclub kijken ernaar uit om van dit mooie event weer een succes te maken, met hopelijk een spectaculair bedrag als opbrengst.

Carnaval des Animaux bij De Muzen
19:00 Kees Stipplein 72
Het jaarlijkse Meesterconcert van Muziekschool de Muzen draait vrijdag 9 november om het Carnaval des Animaux van de Franse componist Camille Saint-Säens. Dit stuk wordt uitgevoerd door een groot aantal docenten van De Muzen en talentvolle leerlingen uit de Talentenklas. Gratis toegangskaarten zijn af te halen bij de balie van Spectrum.

Klassieke liederen, zaal 3.5
20:00 Kees Stipplein 72
Een programma over allerlei facetten van liefde. Liederen van Schumann, Schubert, Beethoven, Strauss met wellicht een toegift. Anne-Fleur Nillesen, mezzosopraan en Martje van Damme, piano. Info Anne-Fleur: www.coachingmusiclass.nl Info Martje: www.martjevandamme.com Zaal open v.a. 19:15. Entree 12,- , gratis voor kinderen v.a. 12 jr.

Pubquiz in Plein Zuid
20:00 dr de Colijnstraat 70
Pubquiz in wijkcentrum Plein Zuid. Zaal open 19.30 uur. Maximaal 12 teams van 5 leden.

10 november 2018

Veenendaal

Zwerfvuil rapen tijdens Schone Stappenwand
9:30
Op zaterdag 10 november organiseren vrijwilligers van IVN Veenendaal-Rhenen een Schone Stappen Wandeling in Veenendaal Noord. Het is een rondstruintocht waarbij zoveel mogelijk zwerfafval zal worden verzameld. De wandeling start om 09.30 uur op het Ronde Erf en duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden kan via hmkoolen@gmail.com.

Lezing met muziek '1918, het einde van WO1
13:15 Kees Stipplein 76
Zaterdag 10 november, een dag voor de internationale herdenkingsdag aan WO1, zullen Bernier Cornielje en de fluitiste Marieke Wittenhorst in Museum Veenendaal op de hen bekende wijze stilstaan bij het einde van de Eerste Wereldoorlog, dit jaar precies 100 jaar geleden.

COV najaarsconcert
20:00 Ronde Erf 86
Ook dit najaar een mooi en gevarieerd concert verzorgd door de COV Veenendaal. Op het programma staan verschillende Pater nosters, 3 liederen (opus 96) en 'Hör mein Bitten' van Felix Mendelssohn. En na de pauze de Misa a Buenos Aires/Misatango van de Argentijnse componist Martín Palmeri. De Pater noster van veenendaler en COV lid Ron van Effrink beleeft deze avond zijn premiere.

BlacKkKlansman in Filmhuis Veenendaal
20:00 Kees Stipplein 72
Zaterdag 10 november draait om 20.00 BlacKklansman in Filmhuis Veenendaal. Deze film volgt agent Ron Stallworth in zijn strijd tegen de racistische partij KKK. Zondag speelt vervolgens om 14.30 The Children Act. Hierin zal een rechter moeten beslissen of een doodzieke jongen een noodzakelijke operatie mag weigeren op grond van zijn geloof.

11 november 2018

Veenendaal

Samen zingen in De Meent
19:30 Grote Beer 10
Op zondag 11 november wordt er weer een zangavond gehouden in de kerkzaal van De Meent aan de Grote Beer 10. In prachtige geestelijke liederen – gekozen uit verschillende liedbundels – willen we samen de liefde en de trouw van God bezingen. De aanvang is 19.30 uur, de toegang is vrij en iedereen is van harte welkom!

14 november 2018

Veenendaal

Lezing Puberbrein
19:30 Suikervat 1-3
Is uw zoon of dochter het niet (meer) eens met de regels? Neemt hij of zij risico's die eigenlijk niet verstandig zijn? Besteden ze te weinig of juist te veel tijd aan hun schoolwerk? Vraagt u zich af waarom uw leerlingen moeite hebben met plannen? Wilt u meer kennis op doen over het puberbrein? kom dan naar de gratis lezing over het Puberbrein bij KNAP! Leren & Meer. Suikervat 1-3 in Veenendaal

MOMO werktheater in Cultureel Café
20:00 Markt
Op 14 november treedt het MOMO werktheater op in het Cultureel Café. Ditmaal met een gevarieerd programma: muziek, toneel en een zelfgemaakte film. Iedereen is van harte uitgenodigd!

15 november 2018

Veenendaal

55+verbindt Dikke Dames schilderworkshop
13:30 Zuiderkruis 742
Word je ook zo vrolijk van de dikke dames schilderijen? Geef je dan op voor zo'n gezellige workshop! HeGerdine Duijssens is de bedenker van de dikke dames. De prijs voor deze workshop is € 8,50 p.p. Prijs inclusief canvas en verf en consumpties Aanvang: 13.30 tot 16.00 uur. Waar: Buurthuis de Driehoek, Zuiderkruis 742 Aanmelden: 55+verbindt@gmail.com of 0657452806 (ma-vr van 9 tot 20 uur)

Volg....
20:15 Fluitersstraat 26
Ik Volg, Jij Volgt, Wij Volgen… media,religie,geld,angst,je hart,gevoel Wie of wat volg jij? Voor meer informatie: StartTopTime@gmail.com Youtube: Top Time 15 november

16 november 2018

Veenendaal

Repair Café in buurthuis 't Turfke
13:30 Zonnebloemstraat 1
Vrijdagmiddag 16 november staan de vrijwilligers van het Repair Café klaar om te repareren in buurthuis 't Turfke. Elke 3e vrijdag van de maand zitten zij in buurthuis 't Turfke van 13.30 - 16.30 uur.

Jubileumconcert 'Sisters'
19:00 Poortjesgoed 1
In november bestaat "Sisters"Vocal Group 15 jaar! Dit wordt gevierd met op 16 november met een fantastisch jubileumconcert. "Zing met hart en ziel.Proef en geniet van God"s liefde!" Dat is wat de leden van Sisters Vocal Group willen uitdragen; door te zingen. God's liefde laten zien aan de mensen om hen heen. Voor meer info: www.sistersvocalgroup.nl/jubileumconcert. Reserveer op tijd.

17 november 2018

Veenendaal

Café Noir
Kerkewijk 10
Zaterdagavond 17 november voert toneelvereniging Artis Amore ter ere van haar 40-jarig bestaan het toneelstuk 'Café Noir' op, geschreven door Marthie Overheem en Guus van Reenen. Het is een stuk vol humor, herkenbare emoties, maar ook verdriet en hier en daar met serieuze ondertoon. Kaarten zijn nu al te verkrijgen bij de Lampegiet of online! Komen jullie ook?

Rommelmarkt
10:00 Poolster 162
Onder het motto; "door bewoners voor bewoners" word deze markt gehouden ten bate van Bewonersvereniging Poolster/Morgenster.

Sinterklaasfeest in Onder Ons 17 november
12:30 Fluitersstraat 26
Zaterdag 17 november - vlak na de intocht van Sinterklaas in Veenendaal. Een Sinterklaasfeest met toneelgroep PIT in Onder Ons. Fluitersstraat 26. Opgeven bij MoDa Fluitersstraat 78 info@tweedehandsmoda.nl Per gezin 1 volwassene als begeleider.

18 november 2018

Veenendaal

'Groene' kerkdienst
10:30 Fluitersstraat 26
Op zondag 18 november (18-11-18) organiseert de Kerk van de Nazarener een groene kerkdienst. "Inspiratie voor duurzaamheid vanuit bijbels perspectief." Voor wie? iedereen is uitgenodigd om te komen luisteren (& zingen en bidden) Kost dat? vrij toegankelijk (voor giften is er een collecte) Presentatie over groene kerk: http://www.verkeerenleefomgeving.nl/motiegroenekerk

Easy Sunday Sessions
15:00 Markt 9a
Akoestische muziek, met diverse artiesten uit binnen en buitenland, elke derde zondag van de maand

20 november 2018

Veenendaal

Recycle Sint komt ! Speelgoedruilmarkt
Spiesheem 54
Sprokkel dan snel alle spelletjes, speelgoed en knuffels bij elkaar waar jouw kind niet meer naar omkijkt en breng ze mee. Want daar kan een ander kind heel blij van worden. En jouw kind wordt weer hartstikke stapeldolgelukkig met het nieuwe speelgoed van een ander. Mooi toch? Kom ook dinsdag 20 november. Inbreng speelgoed 8.30-11.00 uur Tegoed inleveren voor ander speelgoed 19.00 - 21.00 uur

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.