• Veenendaalse Harmonie Ceacilia

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

1 november 2018

Veenendaal

Samen tegen Eenzaamheid
19:45 Spanjaardsgoed 7
'Samen tegen eenzaamheid', dat is de titel van het symposium dat Agathos op 1 november houdt in Veenendaal. De reformatorische aanbieder van thuiszorg en hulpverlening bestaat dit jaar 50 jaar. Het symposium is vrij toegankelijk. ,,Wilt u ook iets betekenen voor mensen met eenzaamheid? Meld u dan aan via www.agathos-thuiszorg.nl/50-jaar", nodigt de organisatie uit.

[WIE...
[20:15 Fluitersstraat 26
Leeft, Lacht, Huilt en Zoekt naar Meer. starttoptime@gmail.com

2 november 2018

Veenendaal

Moeilijke voeten?
10:00 Grote Beer 10
Op vrijdag 2 november twee bijeenkomsten voor mensen met moeilijke voeten. Fa. Jonker Speciaal Schoeisel houdt die dag een tweetal verkopen in Veenendaal. Zijn gespecialiseerd in brede en extra brede schoenen zowel voor dames als heren. 10.00 tot 12.00 uur : Appartementencomplex Over het Spoor (Cavansalaan) in Veenendaal 14.00 tot 16.00 uur Verpleeghuis de Meent (Grote beer) in Veenendaal

Overledenen herdenken met Allerzielen
19:00 Ronde Erf 86
Allerzielen: Op 2 november is het Allerzielen. Mensen herdenken dan hun overledenen. Wijkkerk Aller Erf nodigt belangstellenden, van welke geloofsachtergrond ook, uit om stil te staan bij het overlijden van zijn of haar geliefde(n). De kerk is open van 19 tot ongeveer 20 uur. ,,Steek een kaarsje aan en luister naar muziek en gedichten van onder anderen Annie MG Smidt."

3 november 2018

Veenendaal

Natuurwerkdag Natuurtuin Diddersgoed
9:00 Ruisseveen 17
Zaterdag 3 november wordt 09.00-12.00 uur in Veenendaal-West in de Natuurtuin Diddersgoed een natuurwerkdag gehouden. ,,U kunt komen snoeien, nestkastjes maken en maaien", laten de initiatiefnemers weten. ,,Gereedschap is aanwezig. Diddersgoed bevindt zich hoek Goudvink/Ruisseveen tegenover de Tennisvereniging Veenendaal-West. Info: Jannie van der Linden tel. 0318-522583."

Bingo/Verloting ScootmobielClub Veenendaal
13:30 Vijftien Morgen 4
Zaterdag 3 november is er bij ScootmobielClub Veenendaal een Bingo en Verloting. Naast leden is iedereen welkom in het clubgebouw 'Scootie's Home' aan de Vijftien Morgen 4 in Veenendaal. De zaal is open om 13.30 uur, aanvang om 14.00 uur. ,,Kom op tijd want de ruimte is beperkt en vol is vol", tipt de club. Voor meer informatie, telefoon 06 12429300 of scootmobielclub@schoering.nl

Jubileummiddag Stichting Vakaró voor Komló
16:00 Fluitersstraat 26
Twintig jaar op de bres voor Roma... met traditionele Roma dans en muziek! Stichting Vakaró voor Komló is een Veenendaalse stichting die zich al twintig jaar inzet voor Roma kinderen en jongeren in Hongarije. Zaterdag 3 november houdt de stichting een feestelijke en informatieve middag, met traditionele Zigeunerdans en muziek uit Hongarije.

Utrecht Conservatory Strings
16:00 Goudvink 2
Op 3 november om 16.00 uur geven de Utrecht Conservatory Strings onder leiding van Mikhail Zemtsov een concert in de Westerkerk, Goudvink 2 in Veenendaal. Het strijkorkest, bestaande uit alle studenten die een strijkinstrument studeren op het conservatorium, voert werken uit van Edward Elgar en Benjamin Britten.

Korenconcert Veenendaal
19:30 Adriaen van Ostadelaan 78
Het Veenendaals Christelijk Mannenkoor en de Christelijke Gem.Zangvereniging de Lofstem uit Ederveen geven een gezamenlijke uitvoering op zaterdag 3 november in de Sionskerk in Veenendaal.Aanvang 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Deze avond staat in het teken van gebed, met korenzang met diverse medewerkenden en samenzang. De toegang is gratis, wel met een collecte, een ieder is welkom.

Dubbel genieten van Veense blaasmuziek
20:00 Ronde Erf 86
Zaterdagavond 3 november geven de Veenendaalse Harmonie Caecilia en het Veenendaals Koperensemble een concert. Een unieke gelegenheid om eens kennis te maken met deze twee verenigingen van naam! Het concert vindt plaats in Wijkkerk Aller Erf. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

The Children Act in Filmhuis Veenendaal
20:00 Kees Stipplein 72
Aankomende zaterdagavond 3 november om 20.00 uur staat de nieuwste film met topactrice Emma Thompson op het programma van Filmhuis Veenendaal. Op zondagmiddag 4 november om 14.30 uur kunt u kijken naar de documentaire Maria By Callas.

4 november 2018

Veenendaal

Creatief in een vrij ruimte
10:00 Vijftien Morgen 2
Een vrije ruimte met kunstenaar Renske Velthuis over het aanboren van eigen creativiteit.Renske heeft zich verdiept in wat er nodig is om de gebaande paden te verlaten en eigen maakproces aan het gisten en borrelen te krijgen. Het wordt volgens de organisatie een combinatie van luisteren, reflecteren en het samen doen van speelse oefeningen om aspecten van de mindset van 'maken' aan den lijve te ervaren.

Samen zingen op de Markt
20:00 Markt 9b
Komende zondagavond is er weer Samen zingen op de Markt. Het thema is: 'Op verhoogde toon'. ,,We gaan bekende en minder bekende liederen (leren)zingen", verklappen de initiatiefnemers. ,,De liederen worden met een korte toelichting aan elkaar verbonden, er is een korte overdenking en declamatie. De muziekgroep van de Oude kerk, onder leiding van Harmen van Es, werkt mee. De leiding is in handen van ds. C.B. Stam. Hartelijk welkom."

5 november 2018

Veenendaal

Goed omgaan met dementie
19:00 Duivenwal 1
Goed omgaan met dementie

Mantra's zingen
19:45 Erasmusstraat 1
Mantra's zingen bij Ingrid Cordes: ,,Welkom in Entrada, Erasmus Plaza, Erasmusstraat 1, Veenendaal Heerlijk vanuit je hart zingen en/of ontvangen. Genieten, dat staat bij ons voorop. Zangervaring of goed kunnen zingen is niet nodig. Er worden Mantra's gezongen vanuit verschillende tradities. Aanmelden/info: Ingrid Cordes, 06-18029369 of vimochana@hotmail.nl"

6 november 2018

Veenendaal

Dansworkshop Centraal-Aziatisch
20:00 Binnenronde 2
Dinsdagavond 6 november verzorgt werelddansvereniging Nirkoda een workshop Centraal-Aziatisch onder leiding van Marlies Juffermans De kosten bedragen 8 euro (inclusief koffie/thee/fris).

Verdriet is een werkwoord
20:15 Vondellaan 2
,,Verdriet is een werkwoord", stelt de organisatie. ,,Rouwen om het verlies van een geliefde, je baan, je gezondheid, idealen, een zwangerschap. Verdriet hebben omdat je kinderloos of alleen bent. Niemand heeft gestudeerd voor verdriet hebben en rouwen. Toch krijgen we er allemaal mee te maken. Sommigen zeggen dat het een weg is die je moet afleggen. Maar verdriet lijkt vaak meer op een doolhof."

7 november 2018

Veenendaal

Oman, fascinerend……….
9:30 Fluitersstraat 2
'Oman, fascinerend……….' ,,Heeft u al kennis gemaakt met Oman", vraagt de NVVH zich af. ,,Het land waarover Harry van der Schot op woensdag 7 november bij de NVVH afd. Veenendaal, in Eltheto aan de Fluiterstraat om 9:30 uur een boeiende lezing zal houden? Dit keer meer over de binnenkant van Oman, vanuit een andere invalshoek dan u mogelijk eerder van hem heeft gehoord. Wat weet u over kledinggebruiken, waaronder hoofddeksels voor jong en oud? De zo andere gewoonten? Wat zijn de kenmerkende handwerkmotieven? Dit alles wordt op een luchtige manier voor het voetlicht gebracht, zodat u met een andere kijk op het mooie Oman naar huis gaat. Belangstellenden zijn welkom. Aanvang 09:30 uur."

Rosita Steenbeek bij Boekhandel Van Kooten
20:00 Zandstraat 143
Rosita Steenbeek bezoekt op woensdag 7 november Boekhandel Van Kooten in Veenendaal. Zij houdt een lezing over haar boek 'Wie is mijn naaste'. Hierin verwerkte zij haar ervaringen met vluchtelingen die aankomen in Italië. Kaarten á 5 euro; reserveren via telefoon 0319-512915.

8 november 2018

Veenendaal

Concert zanger VOF de Kunst in Veenendaal
20:00 Spiesheem 54
Donderdagavond 8 november treedt zanger Nol Havens van VOF de Kunst op in t Ontmoetingshuis in Veenendaal. ,,Een mooi intiem theaterconcert: 'Suzanne voorbij'", meent het Ontmoetingshuis. ,,Deze avond neemt Nol Havens u mee langs 30 jaar VOF de Kunst. Herinneringen en herkenning. Mooie én moeilijke tijden passeren in liedjes die voor hem belangrijk zijn (geweest). Aanvang: 20.00 uur; kaarten ä 15,00 euro via ontmoetingshuis.nl."

9 november 2018

Veenendaal

Pubquiz in Plein Zuid
20:00 dr de Colijnstraat 70
Pubquiz in wijkcentrum Plein Zuid. Zaal open 19.30 uur. Maximaal twaalf teams van vijf leden.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.