• Henk van den Brandt

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 oktober 2018

Veenendaal

Wijs met je Wijk Veenendaal Noord-oost
12:00 Ronde Erf 24
Op 4 oktober 2018 gaat deze loot aan de Wijs met je Wijk organisatie van start. Naast het activiteiten programma introduceert de organisatie Wandelen, Computerhulp, een Leeskring en een Stamboom onderzoek thema groepen. Alle 60+-ers in de buurten Dragonder-Noord, Dragonder-Oost, Spitsbergen, Compagnie-Oost en Veenendaal-Oost zijn van harte uitgenodigd. Aanmelden: wijsmetjewijkoost@gmail.com

Workshop Bloemschikken
13:30 Zuiderkruis 742
,,Krijgt U ook wel eens een bos bloemen, waarbij u denkt. Dat is mooi geschikt, dat zou ik ook wel willen leren", vraagt 55plusverbindt.nl. ,,Dan is dit uw kans om met de herfst een, door u zelfgecreëerde, vaas met bloemen of bloemstukje in huis te hebben. U neemt zelf uw favoriete vaas, potje of schaaltje mee. Kosten 7,50 euro. Aanmelden tot 1 oktober 12.00 uur via 0657452806/55 of plusverbindt@gmail.com

Flora en Fauna Eifel en Ardennen bekeken
20:00 Karel Fabritiusstraat 3
Leo Brand komt bij Groei en Bloei Veenendaal, Rhenen en Omstreken belangstellenden verrassen over de flora en fauna van zowel de Ardennen als de Eifel. Hij geeft een beeld van heel veel natuur, tijdens alle jaargetijden, met zijn vele soorten wilde planten, vlinders en andere insecten, amfibiën en reptielen. Er is volgens de initiatiefnemers ook voldoende aandacht voor vogels, het wild en de padenstoelen.

Voltooid leven - een gedachtewisseling
20:00 Ronde Erf 86
,,Voltooid leven staat volop in de belangstelling. De politiek beraadt zich of er een regeling moet komen. Dé vraag is: wat is eigenlijk 'voltooid leven'?", stelt de organisatie van deze gedachtewisseling. ,,Dekt deze term de lading? Welk levensgevoel is hier aan de orde? Wat is de bron daarvan? Hierover gaan wij, in een echte gedachtewisseling met elkaar in gesprek. Gastspreker is Hans van Dam, docent en consulent hersenaandoeningen. Entree: 5 euro."

Avond over orgaandonatie
20:00 Goudvink 2
Op 4 oktober wordt in de Westerkerk een avond gehouden over het thema 'Orgaandonatie'. Wat houdt de nieuwe wet in? Wat zegt de christelijke ethiek over dit onderwerp? Er zal een gesprek zijn met enkele mensen die uit eigen ervaring kunnen vertellen wat het betekent om een orgaan van een ander te ontvangen. De bijeenkomst staat onder leiding van huisarts N. Wolswinkel en begint om 20.00 uur.

5 oktober 2018

Veenendaal

Lezing Big Five van de Veluwe op 5 oktober
20:00 Spiesheem 54
Vrijdag 5 oktober is om 20.00 uur in het Ontmoetingshuis een presentatie over het grote wild van de Veluwe. Deze avond komen aanwezigen meer te weten over het edelhert, damhert, de ree, het wild zwijn en de moeflon. Maar ook over het werk van een boswachter.De lezing wordt gegeven door gepensioneerd jachtopzichter en boswachter Gerard van Heijningen. Toegang: 7,50 euro, inclusief consumptie. Kaarten via www.ontmoetingshuis.nl

6 oktober 2018

Rhenen

Natuurwerkochtend A Rocha Heuvelrug
9:00 Veenendaalsestraatweg 65
Zaterdagmorgen 6 oktober start A Rocha Heuvelrug weer met de maandelijkse natuurwerkochtenden. A Rocha: ,,We gaan aan het werk op het door ons 'geadopteerde' perceel 11a in het Prattenburgse bos. Er zijn weer zaailingen van dennen en berken opgeschoten die verwijderd moeten worden en kleine boompjes die we om moeten zagen zodat er meer licht en ruimte komt voor vogels en anderen dieren. Praktische info: we verzamelen om 09.00 uur ter hoogte van bushalte Eikelkamp, Veenendaalsestraatweg (N416), Elst (Utrecht). Vandaar gaan we samen naar de werkplek. Trek werkkleding en stevige schoenen aan en neem eventueel regenkleding mee. Wij zorgen voor gereedschap en werkhandschoenen en voor iets te eten en drinken in de koffiepauze. Vrijwilligers van alle leeftijden zijn welkom. Dat geldt ook voor gezinnen met kinderen en voor scholieren die hun maatschappelijke stage willen doen . Je kunt je aanmelden voor deze activiteit via heuvelrug@arocha.org"

Elst (U)

Ornamenten-Fotospeurtocht door dorp Elst
9:30 Tabaksweg 20A
Ornamenten-Fotospeurtocht door dorp Elst. Een wandel-kijktocht op zaterdag 6 oktober, van 09.30 tot 16.00 uur. ,,Wilt u zien hoe onze dorpsbewoners hun huis en tuin verfraaien met kunstzinnige voorwerpen, neem dan deel aan deze Fotospeurtocht", nodigen de initiatienemers uit.

,,Aan de hand van 60 foto-afbeeldingen loopt u een duidelijk beschreven route van circa drie kilometer en noteert u bij de opeenvolgende foto's de desbetreffende huisnummers. Vanaf de route zijn alle ornamenten waar te nemen; maak dus geen inbreuk op iemands privacy en blijf op de openbare weg."

,,Ook rolstoelgebruikers en mensen met een rollator kunnen meelopen. Deze speurtocht is ontworpen door Werkgroep Recreatie Elst en tot stand gekomen in samenwerking met AH-Sportactie en Sportservice Rhenen. Ook Mantelzorg Rhenen doet mee. De start en uitreiking van de route is bij een kraam naast de ingang van AH-René Lukens (aan de Schoolweg), terwijl het speurwerk begint bij de hoofdingang van MFG-gebouw 'Het Bestegoed' (aan de Tabaksweg). Er is een versnapering voor onderweg en de beste puzzelaars worden beloond met prijsjes. Deelname is gratis. Het is wellicht leuker om er samen of in groepjes (hele families!) aan mee te doen."

,,Het eerder genoemde tijdsbestek geeft de start- en sluitingstijd aan, dus niet de wandeltijd (circa een uur). Na voltooiing van de tocht brengt u alle papieren weer terug bij de kraam bij AH. Uw oplossingenblad, voorzien van naam en adres, zal zo spoedig mogelijk gecontroleerd worden. Prijswinnaars krijgen daarna persoonlijk bericht thuisgestuurd. We wensen u veel plezier met deze uitgekiende wandeling. Namens Werkgroep Recreatie Elst, Wim van Zanten."

Veenendaal

Mannenthemadag
10:00 Prins Bernhardlaan 26
Mannenthemadag Veenendaal 6 okt. 2018. Onderwerp: ' Stil zijn voor God en wachten op hem'. Sprekers: ds. M. Messemaker (Herv.) en ds. L.A. den Butter (Chr. Ger.). Dagvoorzitter: prop. G.F. Willemsen, Veenendaal. Gebouw Maranatha, Pr. Bernhardlaan 26, Veenendaal. Gratis parkeergelegenheid. Gratis lunch. Vrouwen zijn ook welkom. Aanmelden: www.mannenthemadagen.nl of via jvancapelleveen@solcon.nl

Bingo-Verloting ScootmobielClub Veenendaal
13:30 Vijftien Morgen 4
Zaterdag 6 oktober is er bij ScootmobielClub Veenendaal een Bingo en Verloting. Naast leden is iedereen welkom in clubgebouw 'Scootie's Home' aan Vijftien Morgen 4 in Veenendaal. De zaal is open om 13.30 uur, aanvang om 14.00 uur. ,,Kom op tijd, want de ruimte is beperkt en vol is vol", adviseert de organisatie. Meer informatie telefoon 06 12429300 of mail scootmobielclub@schoering.nl

Rhenen

Different Note Muziekfestival
15:30 Grebbeweg 111
Op zaterdag 6 oktober vindt het Different Note Muziekfestival plaats in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Zo'n twintig bands treden dan belangeloos op om geld bijeen te brengen voor de Muziekids studio in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Daar worden kinderen met kanker behandeld en met de opbrengst van het festival kunnen kinderen muziek maken in de speciale studio.

Varen van van Rhenen naar de Blauwe Kamer
16:00 Rijnstraat
Direct vanuit het centrum van Rhenen per schip naar natuurgebied de Blauwe Kamer. ,,Beleef deze route vanaf het water en beleef het unieke en prachtige oevergebied", luidt het advies van de schipper.

Veenendaal

Herfstconcert Veenendaals Kamerkoor
20:15 Markt 9b
Het Veenendaals Kamerkoor geeft op 6 oktober een concert in de Oude Kerk in Veenendaal met het thema herfst. De herfst wordt bezongen in diverse talen, toonaarden, stijlen en bezettingen. Het koor staat onder leiding van Herman Mussche en de harpist is Nick Scholten.

7 oktober 2018

Veenendaal

Café Doodgewoon: The Leisure Seeker
14:30 Kees Stipplein 72
Filmhuis Veenendaal en Café Doodgewoon vertonen samen de film The Leisure Seeker. Een film over een ouder echtpaar dat ondanks het feit dat beiden ernstig ziek zijn besluit op reis te gaan, om een nog eenmaal een laatste avontuur mee te maken. Na afloop van de film is er gelegenheid na te praten.

8 oktober 2018

Veenendaal

Bewonersavond wijk Molenbrug
12:00 Molenstraat 2a
Bewonersavond Holle Kamp met met als thema 'Drugsoverlast'.

Oriëntatie rond de Bijbel
19:45 Vijftien Morgen 51
,,Religie krijgt steeds meer belangstelling; zowel in positieve als in negatieve zin", meent 'Oriëntatie rond de Bijbel'. ,,De Adventkerk van de Gereformeerde Gemeente houdt binnenkort gratis informatieavonden over de Bijbel. De eerste bijeenkomst is op maandag 8 oktober 2018."

10 oktober 2018

Veenendaal

Serie Boetseerworkshops oktober
9:30 Verlengde Spoorlaan 48
,,Altijd al eens willen proberen...?! Heerlijk spelen met en uitproberen van klei", informeert Nelle Bos. ,,U maakt een keuze uit: - een platte vorm met reliëf of een bolle vorm. - grovere of fijnere chamotte klei - realistisch of abstract." De data zijn: dinsdagochtenden 2 en 16 oktober en woensdagochtenden 10 en 24 oktober. Kosten: 25 euro per keer. Opgeven kan via nelleke.bos@ziggo.nl of 0318 589955.

Martijn Versteeg in Cultureel Café
20:00 Beatrixstraat 44
In het Cultureel Café van woensdagavond 10 oktober vertelt de Veenendaalse figuratief kunstenaar Martijn Versteeg over zijn werk en laat hij zien hoe zijn kunstwerken ontstaan. Hij werkt vooral met grafiet en houtskool op papier en maakt dan portretten die tot in het uiterste detail (model, licht en compositie, maar ook de keuze van het materiaal en het formaat) zijn uitgewerkt.

12 oktober 2018

Veenendaal

Volleybal bedrijventoernooi
17:30 Veenslag 70
Al tien bedrijven hebben zich ingeschreven voor het VCV-bedrijventoernooi, nog zes plaatsen beschikbaar. ,,Zoek je een leuke, sportieve bedrijfsactiviteit en vind je sporten met collega's leuk. Schrijf je met je team (6 tot 8 personen) dan in voor het bedrijventoernooi dat op 12 oktober plaatsvindt in Sporthal West", vraagt VCV. Inschrijven kan tot 8 oktober via: http://www.vcv.nu/bedrijven-toernooi.

13 oktober 2018

Veenendaal

De Kast treedt op in De Basiliek
20:00 Wiltonstraat 56
Op 13 oktober staat De Kast op het podium van De Basiliek voor een avondvullend concert. De mannen treden na ruim 25 jaar nog altijd veel op, onder leiding van voorman Syb van de Ploeg. Op deze avond spelen ze een overzicht van meer dan 25 jaar De Kast, met alle hits zoals In Nije Dei en Woorden Zonder Woorden. Tickets: www.basiliekveenendaal.nl of 0318-209700.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.