• De Basiliek

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

27 september 2018

Veenendaal

Minicar Centrum Scootmobieltoertocht 2018
13:00 Vijftien Morgen 4
Donderdag 27 september, 'Minicar Centrum' Scootmobieltoertocht door Veenendaal en omstreken, de tocht is 19 kilometer lang. Start: 13.00 uur, Vijftien Morgen 4.

28 september 2018

Veenendaal

Bloemen in de week tegen de eenzaamheid
18:00 Ronde Erf 86
Van 27 september tot en met 6 oktober is de week tegen de eenzaamheid. Op zaterdag 29 september worden op het Ronde Erf bloemen uitgedeeld aan voorbijgangers met de vraag deze te brengen aan mensen die wel een bemoediging kunnen gebruiken. Op de 28ste worden deze bloemen ingezameld.

Veenendaal

Burlen van de edelherten excursie
19:00 Karel Fabritiusstraat 3
Vrijdagavond 28 september om 19.00 uur houdt het IVN een 'Burlen van de edelherten excursie' in De Groenhof (K. Fabritiusstraat 3, Veenendaal). Begonnen wordt met een film over het edelhert. Rond 20.00 uur gaan de deelnemers per auto richting de Veluwe om op een wildkansel naar edelherten en wilde zwijnen te luisteren. Opgeven bij Jannie van der Linden, telefoon 0318-522583.

Veenendaal

borstcrawl cursus zwemanalyse beginner
19:00 Sportlaan 3
Borstcrawl cursus zwemanalyse voor beginners.

Veenendaal

Kleinkunstsalon in Het Venster
20:00 Vijftien Morgen 2
Een verrassende avond met liedjes, verhalen en samenzang. Gastperformances door onder anderen meester-verteller Herman Kruize uit Groningen, singer-songwriter Stephanie Timmermans uit Nijmegen. Gastheer Ronald Naar vertolkt vast ook wel een Frans chanson met een verhaal. Om 19.30 uur is de deur open en is er koffie en thee. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

29 september 2018

Veenendaal

BoerenProefdag
10:00 Dijkstraat 115
Op 29 september vindt een BoerenProefdag plaats met als thema: Herefords van de Utrechtse Heuvelrug. Op de Green Egg zullen de heerlijkste gerechten klaar worden gemaakt. De sommelier vertelt over heerlijke bijpassende wijnen en de eigenaar van Herefords van de Heuvelrug vertelt over deze mooie koeien. Ook vegetarische gerechten zullen niet ontbreken.

Veenendaal

Voedingsadvies 'Gezond voor jou'
10:00 Zandstraat 23
Voedingsdeskundige en beweegcoach Melinda van Willigen uit Driebergen geeft op zaterdag 29 september tussen 10.00 en 12.00 uur advies over gezond eten en vitaal leven op de nieuwe locatie van Beauty Taste & More aan de Zandstraat 23.

Veenendaal

Kunstroute Veenendaal
11:00 Kees Stipplein 74
Kunstroute Veenendaal: 29 en 30 september. Cultuurfabriek, Ontmoetingshuis en ateliers open voor het publiek van 11.00 tot 17.00 uur.

Veenendaal

Concert 'in memoriam' met Pärt en Duruflé
16:00 Goudvink 2
Op 29 september, 16.00 uur, wordt in de Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal, een concert gegeven door het Luna Kamerkoor onder leiding van Wolfgang Lange en met medewerking van de organist Gerben Budding. Op het programma staat het 'Salve Regina' van Arvo Pärt, de 'Quatre Motets sur des thèmes grégoriens' en het ontroerende Requiem van Maurice Duruflé.

30 september 2018

Veenendaal

De mens als voertuig van de ziel.
10:00 Vijftien Morgen 2
Zondagmorgen-lezing: 'De mens als voertuig van de ziel', door letterkundige Jungiaans therapeut en filosofisch practicus Herma van der Weide. ,,Wat is de betekenis van ons eigen leven?", luidt het thema van Het Venster. ,,Is het toevallig, is het aan ons gegeven om er vorm aan te geven? Is er een nog pleidooi te voeren dat het leven een ons overstijgende kant heeft." Het Venster, Vijftien Morgen 2.

Veenendaal

Laatste seizoenafsluiting Landjepik
13:00
Vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur kunnen belangstellenden hun kleedje op het stadsstrand komen leggen om onder het genot van muziek gezellig samen te picknicken. Tevens vindt tussen 13.30-15.00 uur een Mini Playbackshow plaats, waar kinderen aan mee kunnen doen en leuke prijzen kunnen winnen. Aanmelden voor de Mini Playbackshow kan via landjepik.stadsstrand@gmail.com

Veenendaal

Uniek muziekfeest in De Basiliek Veenendaal
17:00 Wiltonstraat 56
Meezingen met Gerald & Nelinda Troost en het Leger des Heils. Het wordt volgens de organisatie een unieke avond op 30 september in De Basiliek van Veenendaal. ,,Tijdens deze verrassende muziekavond verzorgen Gerald en Nelinda Troost samen met musici van de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils een Swing-In om nooit te vergeten. Het wordt zeker geen passieve avond, want lekker meezingen staat centraal deze avond."

1 oktober 2018

Veenendaal

Mindfulness MBSR Training
19:15 Stationsstraat 51G
Agenda Mindfulness Centrum Heuvelrug Mindfulness Training 2018: oktober 02, 09, 16, 23, 30; november 06, 13, 20. Dinsdagavond 19:15-21:30 uur. Inclusief Mindfulness app en Werkboek.

Veenendaal

Fotografie: lezing Landschapsfotografie
20:00 Duivenwal 1
Dinsdagavond 2 oktober geeft Jan Koppelaar een lezing over landschapsfotografie bij fotoclub Camera Obscura. Een avond met mooie foto's, interessante verhalen en leerzame tips.

3 oktober 2018

Veenendaal

Feestdag christelijke kinderboekenmaand
Prins Bernhardlaan 28a
,,Kom jij naar onze Feestdag?", nodigt De Rank uit. ,,Woensdag 3 oktober is het zo ver. We vieren de kinderboekenmaand met een leuke ochtend voor peuters en kleuters van 10.00-11.00 uur. En in de middag zijn alle kinderen van 6 jaar en ouder van harte welkom. Kijk op onze website voor meer informatie: http://www.derankveenendaal.nl/activiteit/detail/606."

Veenendaal

Schoolplaten…., wie herkent ze niet?
9:30 Fluitersstraat 2
,,Schoolplaten…., wie herkent ze niet?", stelt NVVH afdeling Veenendaal. ,,De huidige 60- tot 80-jarigen onder ons kunnen zich ongetwijfeld nog de prachtige, intrigerende, grote wandplaten herinneren, waarmee we allemaal met onze vaderlandse geschiedenis kennis maakten toen we nog op de lagere school zaten. Stuk voor stuk pronkjuwelen in de klaslokalen van weleer, getekend door Johan Herman Isings tussen 1910 en 1970. Met 43 in totaal hebben deze zogenoemde schoolplaten grote indruk gemaakt op de ukjes van toen. Alle 43 passeren de revue op de contactochtend van de NVVH-afd Veenendaal in Eltheto op 4 oktober en worden door Walter Lodewijk voorzien van alle historische gebeurtenissen, die toen tot ieders verbeelding spraken, van 'De Noormannen voor Dorestad' tot 'De overwintering op Nova Zembla'. De presentatie is een weerzien met alle schoolplaten en bent u even terug in de tijd, als we de bijbehorende feiten weer, net als vroeger, herbeleven. Belangstellenden zijn welkom."

Veenendaal

Bazar en rommelmarkt
14:00 Ghandistraat 2
Op woensdag 3 oktober vanaf 14.00 uur is iedereen weer welkom op de bazar en rommelmarkt van de Christelijke Gereformeerde Pniëlkerk, Ghandistraat 2 te Veenendaal. Er zijn heerlijke oliebollen, een viskraam, nasi met saté, pannenkoeken, boeken, een springkussen, boodschappen, speelgoed, kransen, stroopwafels, schmincken en nog veel meer.

Veenendaal

Vivian den Hollander in Kinderboekenweek
15:00 Spiesheem 54
De populaire jeugdboekenschrijfster Vivian den Hollander opent 3 oktober de Kinderboekenweek met de spannende en flitsende interactieve voorstelling Spekkie en Sproet, vrienden door dik en dun. Zij wordt begeleidt door muzikant Mattie Poels. Met signeersessie na afloop. Bestel kaarten à 7,50 euro via www.ontmoetingshuis.nl. Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, Veenendaal.

4 oktober 2018

Veenendaal

Workshop Bloemschikken
13:30 Zuiderkruis 742
,,Krijgt U ook wel eens een bos bloemen, waarbij u denkt. Dat is mooi geschikt, dat zou ik ook wel willen leren. Dan is dit uw kans om met de herfst een, door u zelfgecreëerde, vaas met bloemen of bloemstukje in huis te hebben", raadt 55plusverbindt aan. ,,U neemt zelf uw favoriete vaas, potje of schaaltje mee. Kosten: 7,50 uur. Aanmelden tot 1 oktober 12.00 uur via telefoon 06-57452806 of mail 55plusverbindt@gmail.com"

Veenendaal

Avond over orgaandonatie
20:00 Goudvink 2
Op 4 oktober wordt in de Westerkerk een bijeenkomst gehouden met het thema 'Orgaandonatie'. Wat houdt de nieuwe wet in? Wat zegt de christelijke ethiek over dit onderwerp? Er zal een gesprek zijn met enkele mensen die uit eigen ervaring kunnen vertellen wat het betekent om een orgaan van een ander te ontvangen. De bijeenkomst staat onder leiding van huisarts N. Wolswinkel en begint om 20.00 uur.

Veenendaal

Voltooid leven - een gedachtewisseling
20:00 Ronde Erf 86
Voltooid leven staat volop in de belangstelling. De politiek beraadt zich of er een regeling moet komen. Dé vraag is: wat is eigenlijk 'voltooid leven'? Dekt deze term de lading? Welk levensgevoel is hier aan de orde? Wat is de bron daarvan? Hierover gaan belangstellenden met elkaar in gesprek. Gastspreker is Hans van Dam, docent en consulent hersenaandoeningen. Entree: 5 euro.

6 oktober 2018

Veenendaal

Mannenthemadag
10:00 Prins Bernhardlaan 26
Mannenthemadag Veenendaal 6 oktober 2018. Thema: 'Stilzijn voor God en wachten op hem'. Sprekers: ds. M. Messemaker (Herv.) en ds. L.A. den Butter (Chr. Ger.). Dagvoorzitter: prop. G.F. Willemsen, Veenendaal. Gebouw Maranatha, Prins Bernhardlaan 26, Veenendaal. Gratis parkeergelegenheid. Gratis lunch. Dames zijn ook welkom. Aanmelden: www.mannenthemadagen.nl of via jvancapelleveen@solcon.nl

Veenendaal

Herfstconcert Veenendaals Kamerkoor
20:15 Markt 9b
Het Veenendaals Kamerkoor geeft 6 oktober een concert in de Oude Kerk in Veenendaal met het thema herfst. De herfst wordt bezongen in diverse talen, toonaarden, stijlen en bezettingen. Het koor staat onder leiding van Herman Mussche en de harpist is Nick Scholten.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.