• Stichting Rijnoevervaarten

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

15 september 2018

Veenendaal

Workshop voor jonge uitvinders
10:30 Kees Stipplein 74
Op zaterdag 15 september is er voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar de workshop 'Rise of the Robots' in De Cultuurfabriek. Tijdens deze workshop leren de kinderen meer over hoe een robot werkt en gaan ze er zelf één bouwen. De workshop wordt op deze dag twee keer gegeven.

Veenendaal

Promotieconcert Jongerenkoor The Messenger
19:30 Goudvink 2
Promotieconcert Chr. Jongerenkoor The Messengers olv Rob Biersteker. Marco Bouw orgel.

Veenendaal

Nazomer Bingo in Onder Ons
20:00 Fluitersstraat 26
Speciaal voor de Veense minima is er weer de bingo in Onder ons. Voor slechts 2,50 euro een hele avond gezelligheid. Leuke prijzen en de spreekwoordelijke onder onsjes. Voel je welkom! Deuren open om 19:30. Om 20:00 beginnen we.

Veenendaal

Mamma Mia 2 in Filmhuis Veenendaal
20:00 Kees Stipplein 72
Mamma Mia! Here We Go Again. Het tweede deel van de succesvolle musicalverfilming uit 2018 staat aanstaande zaterdagavond 15 september 20.00 uur op het programma in Filmhuis Veenendaal. Op zondagmiddag 16 september 14.30 uur is het voor de tweede keer de beurt aan de Franse komedie La Ch'tite Famile.

16 september 2018

Rhenen

Varen van Rhenen naar de Blauwe Kamer
14:00 Rijnstraat
Direct vanuit het centrum van Rhenen per schip naar natuurgebied de Blauwe Kamer in Wageningen. Beleef deze route vanaf het water en geniet van het unieke en prachtige oevergebied! Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl/reserveren.

18 september 2018

Veenendaal

DigiD en Mijn Overheid bij Seniorenacademie
13:30 Eikenlaan 3
Wat is DigiD? Je Digitale Identiteit. Kortweg: een computerprogramma waarmee je kunt inloggen bij de overheid en alle andere aangesloten instellingen. De SeniorenAcademie laat je zien: hoe je een DigiD aanvraagt, hoe je ermee werkt, en wat de mogelijkheden zijn. Alsof DigiD nog niet genoeg is, wordt ook aandacht besteed aan de nieuwe identificatie-app iDIN.Uitgegeven door de bank niet de Overheid.

Veenendaal

Theatervoorstelling in Alzheimer Café
19:30 Kerkewijk 77
Dementie heb je niet alleen. Dementie verandert je eigen leven en het leven van iedereen in je omgeving. Op dinsdag 18 september is er in Veenendaal een gratis theatervoorstelling over dit onderwerp.

Veenendaal

Studiekring over boek A. van de Beek
19:45 Adriaen van Ostadelaan 78
Di. 18 september start vanuit de hervormde gemeente Veenendaal een studiekring over het nieuwste boek van de Veenendaalse theoloog dr. A. van de Beek over het vaderschap van God (Mijn Vader, uw Vader). De kring staat open voor belangstellenden uit andere kerken. De kring komt eenmaal per maand bijeen op dinsdagavond in de Sionskerk, Adriaan van Ostadelaan 78. Meer informatie: p.bouter@casema.nl

19 september 2018

Veenendaal

Start Dreumesdans: gezellig samen dansen
10:30 Kees Stipplein 72
Dreumesdans is een reuze leuk en gezellig programma voor kinderen van 2 tot 3 jaar, samen met papa, mama, opa of oma! Lekker samen bewegen op muziek en leuke spelletjes doen. Doe ook mee aan deze bijzondere lessen bij Muziekschool de Muzen! De cursus start woensdag 19 september weer.

Veenendaal

Fietstocht Lijf & Leven Veenendaal
14:30
De jaarlijkse fietstocht van Lijf & Leven Veenendaal staat weer gepland. Er wordt vanaf 14.30 uur verzameld bij restaurant De Bonnefooi, vanwaar de fietstocht zal starten. De fietstocht eindigt bij hetzelfde restaurant, waarna er afgesloten wordt met een lopend buffet. Eigen bijdrage: 20 euro per deelnemer. Graag vooraf aanmelden in verband met reserveringen, via info.veenendaal@lijfenleven.com of 0318-769236

Veenendaal

Achtste PechakuchaNight Veenendaal
20:15 Adriaen van Ostadelaan 78
Op woensdag 19 september vindt de 8e editie van PechaKucha Night Veenendaal plaats. Locatie is ditmaal De Cultuurfabriek. Het belooft weer een inspirerende avond te worden, met interessante sprekers en een muzikale omlijsting door de band 'Kommer&Kwel'.

21 september 2018

Veenendaal

Repair Café start weer in 't Turfke
12:00 Zonnebloemstraat 1
Vrijdagmiddag 21 september start het Repair Café Veenendaal weer in buurthuis 't Turfke.

Veenendaal

Burlen van de edelherten
19:00 Karel Fabritiusstraat 3
Vrijdagavond 21 september om 19 uur kunt u gaan luisteren naar het burlen van de edelherten met het IVN Veenendaal.Eerst wordt een dvd vertoond in de Groenhof (K. Fabritiusstr. 3, Veenendaal).Erna vertrekken we per auto richting de Veluwe en gaan luisteren naar de edelherten en ook horen we vaak wilde zwijnen. Er kunnen 16 personen mee dus opgeven bij Jannie v.d. Linden tel.0318-522583

Veenendaal

Workshop 'Geweldloze communicatie'
20:00 Vijftien Morgen 2
Het Venster, ruimte voor bezinning en bezieling,organiseert een workshop 'Geweldloze communicatie', in het kader van de PAX-Vredesweek. Geweldloze Communicatie is een eenvoudig maar krachtig communicatieproces dat de behoeften van beide partijen volledig tot hun recht laat komen. Vijftien Morgen 2, Veenendaal, start om 20 uur, kosten 10 euro.

22 september 2018

Veenendaal

Burendag 2018
10:00 Kerkewijk 77
Burendag 22 september 2018 Wijk Engelenburg. Rommelmarkt en kinderattracties.

Veenendaal

Vintage Guitar Show Veenendaal
10:00 Wiltonstraat 56
Kom ook naar Europa's grootste vintage gitarenbeurs, met meer dan 1200 gitaren voor je in de aanbieding in alle prijsklassen. Vintage, nieuw(ere), elektrisch, akoestisch, bas, maar ook effecten, onderdelen, accessoires, versterkers, boeken et cetera. Verder: Live Music & Demo's, Guitar Café, en een aparte zaal waar je gratis je eigen gitaar mag exposeren of te koop aanbieden.

Veenendaal

Veense Fair
10:00 Prins Bernhardlaan 26
Veense Fair 2018 - Rondom de Julianakerk aan de Prins Bernhardlaan in Veenendaal

Rhenen

Inspiratiewandeling
10:00 Oude Veensegrindweg
Wat willen we creëren? Een stukje bewustwording op een ontspannen wijze. Hoe? Door te wandelen, door leuke opdrachten, nadenkertjes en een gezellig samenzijn. Het onderwerp van deze eerste wandeling is 'de eerste stap'. Start om 10:00 uur; finish 12:00 uur. Kosten 12,50 euro. 'Voor wie wil, je kunt daarna blijven picknicken, kosten hiervan zijn 7,50 euro. Geef je op via actsconnects@gmail.com'

Veenendaal

Verover de stad
13:00 van Reedeweg 77
Persbericht Verover de Stad 2018: Ga eens een uitdaging aan! Zet de middag van zaterdag 22 september in je agenda. In en om De cultuurfabriek Kees Stipplein Veenendaal, tussen 13.30 en 15.30 uur.

Elst (U)

Safarivaart van Elst (U) naar Blauwe Kamer
14:00 De Oude Weg
Een mooie combinatie van varen en wandelen middels een trip met de safariboot De Blauwe Bever langs de schitterende Rijnoever van Elst (U) naar het natuurgebied De Blauwe Kamer. Zowel aan boord als in het wandelgebied vertelt een gids u over de bijzondere omgeving en de aanwezige flora en fauna. Meer informatie of reserveren: www.deblauwekamer.nl/reserveren

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.