• Groeneveldselaan

    P.v.d.Rovaart

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

29 augustus 2018

Veenendaal

Gratis proefles bij Yoga Veenendaal
20:15 Trekvalk 36
Ontspannen kunt u leren. Probeer nu een gratis yoga les bij Yoga Veenendaal. Aanmelden via liavanwijk70@gmail.com. Meer informatie vindt u onze website www.yogaveenendaal.nl

Veenendaal

Films in Veenendaal
22:00
Filmhuis toont leven van Churchill in Darkest Hour en vrijdag in de Buitenbioscoop Landjepik: Captain Fantastic

30 augustus 2018

Veenendaal

Zorg Totaal Ede Scootmobieltoertocht 2018
13:00 Vijftien Morgen 4
Donderdag 30 augustus, organiseert de ScootmobielClub Veenendaal de tiende toertocht van dit seizoen, de "Zorg Totaal Ede" Scootmobiel Toertocht door Veenendaal en omstreken, de tocht is 22 km lang.

Renswoude

Start seizoen Con Amore
19:30 Taets van Amerongenweg 66
Na een welverdiende vakantie in een lange warme zomer begint ons nieuwe zangseizoen weer op donderdag 30 augustus. Aarzel niet en kom gerust eens een avond luisteren of mee doen. Aarzel niet en kom gerust eens een avond luisteren of mee doen. Locatie: Rehoboth, Taets van Amerongenweg te Renswoude. Repetitietijden: donderdag 19.30 - 21.30 uur. Wilt u meer weten, bel gerust: (0318) 572947

31 augustus 2018

Renswoude

Opening Kunstroute Renswoude
15:00 Fort aan de Buursteeg 1
Op vrijdagmiddag 31 augustus ca 16 uur wordt het kunstrouteweekend officieel geopend door de burgemeester van Renswoude. In het bezoekerscentrum Grebbeline bij het fort aan de Buurtsteeg. Op 1 en 2 september bent u welkom bij de deelnemers thuis tussen 12 en 17 uur. Op zaterdagmiddag is ook Dorpstraat 38 geopend voor een bezoekje aan de nieuwe oudheidkamer. Wandel en fietsroute beschikbaar.

1 september 2018

Veenendaal

Garagesale Buurtlaan West breidt uit
9:00 Buurtlaan west
Op 1 september a.s. is het weer zo ver, de garagesale op de Buurtlaan West in Veenendaal. Deze 7e editie mogen wij ook de Koninginnelaan verwelkomen en toevoegen aan deze gezellig happening.

Veenendaal

ROODSTOCK strandfestival
12:00
De derde editie van het ROODSTOCK strandfestival vindt plaats op 1 september. Live muziek, poëzie, en meer! Van 12:00u tot 17:00u, op het stadsstrand. Meer informatie op https://www.facebook.com/roodstock

Renswoude

1 juli openluchtdienst in Renswoude
14:30 Kerkstraat 3
De Interkerkelijke Evangelisatie Commissie nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse openluchtdienst. Deze dienst begint om 14.30 in het kasteelbos in Renswoude. Het thema van de dienst is: "Daar kun je mee Thuis komen". Voorganger tijdens deze dienst is dominee. H. J. Donken uit Wierden en muzikale medewerking zal worden verleend door de Praiseband "ReCall" uit Elst. We zien uit naar uw komst!

3 september 2018

Rhenen

Lezing over het nieuwe Stadsmuseum
10:00 Nieuwe Veenendaalseweg 75
Op maandagochtend 3 september geeft Maike Woldring tijdens de Zoute Inval van de bibliotheek Z-O-U-T een lezing over het nieuwe Stadsmuseum Rhenen. Maike Woldring is museumcoördinator van het nieuwe museum, dat onlangs gevestigd is in het Oude Raadhuis aan het Marktplein. De lezing start om 10.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis aan de Nieuwe Veenendaalseweg in Rhenen. De toegang is gratis.

4 september 2018

Veenendaal

Creatieve workshop schilderen met acryl
9:30 Verlengde Spoorlaan 48
Zin in schilderen? even helemaal wat anders doen... kom op de schilderworkshops deze maand september. Op een speelse manier jouw creativiteit ontdekken, zodat een uniek kunstwerk ontstaat. Abstract en of symbolisch. Begeleiding naar wens. Je leert technieken aan of verfijnen én anders kijken. Aanmelden via nelleke.bos@ziggo.nl; 0318 589955; www.nellekebos.nl

Veenendaal

Café Doodgewoon op 4 september
19:00 Kees Stipplein 74
Gon Uyttewaal spreekt in Café Doodgewoon over Stoppen met eten en drinken (STED) om de dood te bespoedigen. De maatschappelijke discussie over de vraag of mensen die hun leven voltooid achten hulp zouden moeten krijgen om het eigen leven op een waardige wijze te beëindigen, is volop aan de gang. Een van de methoden het levenseinde te bespoedigen is STED. We spreken over dit proces.

Rhenen

Enthousiaste zangers gezocht
20:00 De Horst 52
Christelijk Jong Gemengd Koor "Hadarah" zoekt enthousiaste zangers! Wij starten het nieuwe koorseizoen met een open repetitie-avond op D.V. dinsdag 4 september 2018. Ben je 15 jaar of ouder en houd je van zingen en gezelligheid? Kom dan eens vrijblijvend meezingen op ons koor! Meer info: www.hadarah.nl

5 september 2018

Veenendaal

Lezing "de Min van Wilhelmina".
9:30 Fluitersstraat 2
Het zal je maar gebeuren….Lang geleden, in 1880, benaderde het Koninklijk Huis Evertje van der Zande-Schouten met de vraag of zij als voedster (min) wilde fungeren van het pasgeboren prinsesje Wilhelmina. Een hele eer, maar wat doe je dan als moeder van 4 kinderen? Wat de functie precies inhield wordt door mevrouw W. van der Zande boeiend verteld op de contactmorgen van de NVVH op woensdag 5 september a.s. in Eltheto. Belangstellenden van harte welkom; 09:30-11:30 uur.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.