• Pixabay

Dertig maanden cel voor tantramasseur uit Rhenen

RHENEN (ANP) Een 54-jarige tantramasseur uit Rhenen moet dertig maanden de cel in, waarvan tien voorwaardelijk, omdat hij bij zes vrouwen ongewenste seksuele handelingen heeft gepleegd. De rechtbank in Utrecht oordeelde dat de man tussen 2013 en 2017 in een ongelijkwaardige relatie misbruik heeft gemaakt van kwetsbare vrouwen.

Tantramassage is een fysieke en intieme massage die vanuit een spirituele gedachte is gericht op bewustzijn van de ziel en seksuele energie. Tijdens de behandelingen die de 'intimiteitscoach' gaf waren zowel hij als de cliënten naakt. Hij sprak met de vrouwen af dat ze niet zouden zoenen of penetreren, maar overschreed die grenzen toch.

AFHANKELIJK De rechtbank stelde vast dat de Rhenenaar werkzaam was in de maatschappelijke zorg en zichzelf afficheerde als behandelaar. ,,Het was onmiskenbaar dat die hulpverlenersrelatie een rol speelde, van vrijwilligheid was geen sprake. Zij vertrouwden op uw deskundigheid en waren van u afhankelijk.''

De rechtbank nam het de man kwalijk dat hij de gevoelens die de vrouwen voor hem gingen koesteren heeft gevoed. Door de ontucht hebben de vrouwen juist meer psychische klachten gekregen.

GEVANGENIS De tantramasseur werd direct na de uitspraak van de rechtbank opnieuw aangehouden en moet onmiddellijk de gevangenis in. De rechtbank hield wel rekening met alle media-aandacht die de zaak heeft gekregen en volgde daarom niet de eis van het Openbaar Ministerie van een gevangenisstraf van drie jaar.

De man mag vier jaar lang niet meer in de zorg werken en heeft een contactverbod met de zes vrouwen opgelegd gekregen.