• Politie Rhenen

Dertig bekeuringen voor negeren van wegafsluiting

RHENEN 'Ik volg mijn navigatie' of 'ik heb geen bord gezien', waren volgens de politie Rhenen vrijdagmiddag 23 november tussen 16.15 en 17.30 uur de meeste geuite reacties na een stopteken. Zij hebben in die periode tijd samen met twee boa's van de gemeente Rhenen een controle uitgevoerd aan de Boslandweg. 

De Boslandweg en de Spoorbaanweg zijn maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 uur en 18.30 uur voor noord-zuidverkeer afgesloten. Er zijn tijdens de controle dertig bekeuringen (van 95 euro exclusief 9 euro administratiekosten) uitgeschreven. Ook is er nog één fietser bekeurd voor het rijden zonder voorlicht. Eerder deze week hebben de boa's ook al tien bekeuringen uitgeschreven. 
,,Eén van de bekeurde bestuurders kwam na het stopteken van een boa 15 meter verder met glijdende banden tot stilstand. Gelukkig stond de boa op tijd aan de kant. Met deze bestuurder uiteraard een goed gesprek gevoerd", schrijft de politie.

,,Wij hebben diverse complimenten gehad van bewoners van de Boslandweg voor onze aanwezigheid. Eén van de bekeurde bestuurders gaf ons gelijk. Hij woont zelf ook aan een weg waar een geslotenverklaring massaal wordt genegeerd. Hij ervaart het negeren als heel vervelend."