Dertien Veenendaalse kandidaten voor provincie

VEENENDAAL Dertien kandidaten uit Veenendaal staan op de kandidatenlijsten van de vijftien partijen waarop bij de Provinciale Staten-verkiezingen van woensdag 18 maart kan worden gestemd. Geen van hen staat trouwens op een verkiesbare plaats.

Behalve de gevestigde partijen doen er vier nieuwe mee: Provincie@inwonersbelangen, Vrijzinnige partij, Libertarische partij en Jezus Leeft. VVD en PvdA hebben geen Veenendaalse kandidaten op hun lijst. Wethouder Marco Verloop staat bij de SGP op de 17de plaats, bij de ChristenUnie staat het raadslid Nelleke Bouwman op de 7de plaats, evenals bij de SGP het raadslid Dick Bot. SP-raadslid Jan Breur kreeg de 8ste plaats op de lijst van zijn partij.

De gemeente heeft 47.283 stempassen verstuurd en nog eens 48.632 stempassen voor de verkiezing van het Waterschap. Op elk stembureau zijn vijf leden actief. Er zijn 33 stembureaus plus een mobiel stembureau waar drie leden zorgen voor een correcte stembusgang. Bij elkaar zijn dus 168 mensen bezig om te zorgen dat er gestemd kan worden. Dat kan tussen half acht 's morgens en negen uur 's avonds en bij het stembureau De Meent 's morgens tussen tien en twaalf uur. Om kwart voor negen 's avonds komen er op elk stembureau vijf tellers plus drie op het mobiele stembureau, dus ook totaal 168 tellers.