• Koonincks

Debbie uit Veenendaal in finale miss-verkiezing

VEENENDAAL Als meisje stond Debby Koonincks al in de spotlights en nu als moeder van twee kinderen staat ze in de finale van de Mrs Netherlands Universe verkiezing. Deze wordt gehouden voor vrouwen ouder dan 24 jaar en nu de Veenendaalse uit een dalletje is gekropen, vindt ze houvast bij de wedstrijd. ,,Ik zat in de put en wist het allemaal even niet meer. Dit geeft nieuwe energie."

Jeroen van der Veer

Door haar prestaties in het zwembad, wist de inmiddels 32-jarige Koonincks diverse keren in de krant te staan. De voormalig topzwemster was door haar prestaties geregeld het middelpunt van de belangstelling. Toen de Veenendaalse er voor koos het zwemmen vaarwel te zeggen, verdween die aandacht. ,,Toen werd mij al gezegd dat ik modellenwerk moest doen. Ik was lang, slank en vaak bezig met make-up."

 

PUT Op 18-jarige leeftijd deed ze mee aan de Miss Nederland-verkiezingen en het voor de camera staan beviel zo goed, dat Koonincks opdrachten als model kreeg. ,,Tot ik op 27-jarige leeftijd moeder werd en ik ermee ophield."

Door hartritmestoornissen kreeg ze te maken met een depressie en belandde ze in een diepe put. ,,Mijn wereldje werd klein. Ik zat thuis met de kinderen, kwam niet veel meer onder de mensen en werd gek van mijn hart."

 

MAATSCHAPPELIJK Inmiddels staat ze weer positief in het leven en mede daarom heeft ze zichzelf opgegeven voor de Mrs Netherlands Universe. ,,Het modellenwerk bleef mij interesseren en dit was een mooie kans. In het begin van dit jaar waren de voorrondes en ik merkte dat ik een voorsprong op de rest had door mijn ervaring. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik naar de finale mocht en die wil ik straks ook winnen ook."

,,Het mooie van deze Mrs verkiezing is het gegeven dat moeders en getrouwde vrouwen ook mee mogen doen. Omdat je ook dan nog een beauty kan zijn, ook al ben je 30 jaar of 40 jaar", vult Koonincks aan. ,,Maar naast dat het om het uiterlijk gaat, is het innerlijk ook enorm belangrijk en gaan wij ons maatschappelijk inzetten."

 

NIEUWE ENERGIE Zo staat de verkiezing in het teken van 'Stop! huiselijk geweld tegen vrouwen'. Zo wordt campagne gevoerd en wordt kleding en speelgoed ingezameld voor de Blijf van mijn lijf opvangtehuizen. ,,Ikzelf heb al heel veel spullen van mijn twee kindjes die zij niet meer gebruiken. Deze gaan allemaal daarheen. Ik vind de combinatie van de verkiezing en het goede doel echt prachtig."

De komende dagen volgen zes trainingsdagen, waarbij finalisten worden klaargestoomd voor de grote show op 3 juni. Het wordt een drukke periode, want afgelopen week is ze haar eigen Hairextension Salon gestart. ,,Met Hair Jewels wil ik vrouwen mooi haar bieden. Het is druk, maar het voelt goed om weer bezig te zijn. Na een moeilijke periode had ik dit echt even nodig. Nu nog die finale winnen..."