• videostill
    BDU Media

De vijf best bekeken video's van het afgelopen jaar

VEENENDAAL Aan het eind van ieder jaar is het tijd voor terugblikken, overzichten en lijstjes. Daar doet de redactie van de Veenendaalse Krant graag aan mee. Deze keer met een top 5 van best bekeken nieuwsvideo's van het afgelopen jaar.

De best bekeken video van het jaar (video bovenaan het artikel) is die over het Dak van de Markt. Het café werd in één nacht meerdere keren beschoten. ,,Dit gebeurt niet eens in mijn ergste nachtmerrie", reageerde eigenaar Sytse Tamminga. Maar een aantal maanden later, in augustus, was het opnieuw mis. Toen werd het Dak van de Markt voor de tweede keer in vier maanden tijd beschoten. (Bron: Aart Aalbers)

TWEE Op nummer twee staat opnieuw een aanval op een Veenendaalse winkel. Eind september werd bij juwelier Geluk aan de Markt een snelkraak gepleegd. De verdachten sloegen met een moker het gewapende glas stuk en maakten goud en horloges buit.

DRIE Veel Veenendalers zagen hoe de regen eind mei met bakken uit de lucht kwam. Het noodweer zorgde voor flink wat wateroverlast: straten stonden onder water en kelders moesten worden leeggepompt. 

VIER Op de vierde plaats staat de felle brand in een woning aan de Nieuweweg. Daarbij raakten drie personen gewond, twee kinderen en een moeder. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. 

VIJF Een incident met gevaarlijke stoffen op de Voorpoort in Veenendaal, dat is de vijfde best bekeken video van het afgelopen jaar. De politie deed onderzoek naar een bestelbus met daarin gevaarlijke stoffen. Het gebied werd volledig afgesloten en twee verdachten werden aangehouden. Na grondig onderzoek bleek de inhoud van de gevulde vaten diesel te zijn. De politie stelde verder onderzoek in, omdat de diesel mogelijk gestolen zou zijn.