• Veens Welzijn
  • Veens Welzijn

De Oude Kassa winnaar Vrijwilligersprijs 2017

VEENENDAAL De Oude Kassa is de winnaar van De Lampion 2017, dat werd maandagavond bekend bij het vrijwilligersfeest. De vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie, -project of vrijwilliger die het afgelopen jaar veel heeft betekend voor de Veenendaalse samenleving. De andere twee genomineerden waren De Veense G-band en Samenloop voor Hoop Veenendaal.

De Oude Kassa is voor velen een bekende Goede doelen winkel aan de Zandstraat. Al het werk van De Oude Kassa wordt al bijna twintig jaar gedaan door een groep van 35 betrokken vrijwilligers. Drie dagen per week verkoopt De Oude Kassa tweedehands spullen. Iedere maand wordt de verkoopopbrengst van een paar duizend euro geschonken aan nationale, maar ook internationale acties en goede doelen.

BEWONDERENSWAARDIG Cees van Hal, voorzitter van de jury van De Lampion, sprak vol lof over De Oude Kassa: ,,De grote betrokkenheid, de vasthoudendheid en de inzet van alle vrijwilligers is bewonderenswaardig. Dat gebeurt in een fraaie geoutilleerde winkel die ook voor velen nog een duidelijke sociale functie vervult."

Ook heeft de jury geconstateerd dat De Oude Kassa een zeer divers en kleurrijk cliëntenbestand heeft. De bezoekers komen uit alle geledingen van de bevolking. Met de vaste inkomstenstroom die aan goede doelen wordt besteed, levert De Oude Kassa ook een bijzondere financiële bijdrage aan goede doelen.

LANDELIJK Wethouder Marieke Overduin had de eer om de prijs uit te reiken aan De Oude Kassa tijdens het vrijwilligersfeest op 13 november in de Basiliek. De vrijwilligersprijs had dit jaar als thema: 'Kleurrijk Veenendaal'.

Het vrijwilligersfeest werd dit jaar voor de negende keer gehouden voor alle vrijwilligers in Veenendaal als waardering voor hun inzet. De vrijwilligers konden, naast de prijsuitreiking, genieten van diverse activiteiten en een hapje en drankje. De grote Lampion met daarop alle winnaars van de afgelopen jaren is te bewonderen in de centrale hal van het gemeentehuis.