• De Muzen
  • De Muzen
  • De Muzen
  • De Muzen
  • De Muzen

De Muzen neemt afscheid van Appelona Klarenbeek

VEENENDAAL 'Memory', met dat nummer uit de musical 'Cats' namen dwarsfluitleerlingen van Muziekschool de Muzen afgelopen vrijdag afscheid van hun docente Appelona Klarenbeek. Na 31 jaar te hebben gewerkt als dwarsfluitdocente bij De Muzen gaat zij met pensioen.

Met tranen in haar ogen nam Appelona Klarenbeek het afscheidsnummer 'Memory' in ontvangst. Haar leerlingen hadden dat in het geheim ingestudeerd en voerden het uit, aansluitend op de allerlaatste leerlingenuitvoering van hun docente. En bij die uitvoering barstte Kwintet ook uit zijn voegen. Het publiek en (oud-)leerlingen kwamen in groten getale af op het afscheid.

Appelona Klarenbeek is nog niet helemaal klaar bij De Muzen. Haar leerlinge Gerdienke Reijmes doet zaterdag 25 juni D-examen (het hoogst haalbare examen voor een amateurmuzikant) en vrijdag 1 juli is ze ook nog aanwezig bij het Zomers Concert van Muziekschool de Muzen.

Bij Muziekschool de Muzen gaan na de zomervakantie de dwarsfluitlessen door. De lessen van Appelona Klarenbeek worden overgenomen door Christianne van Gelder. Christianne van Gelder is al 25 jaar werkzaam bij De Muzen.

Kijk voor alle cursusmogelijkheden voor dwarsfluit, en alle andere instrumenten en zangvormen, op www.muzenveenendaal.nl. Muziekschool de Muzen is gevestigd aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.