• Benno Wonink

Dagelijks Bestuur Waterschap Vallei en Veluwe benoemd

SCHERPENZEEL Het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe heeft op woensdag 29 april een nieuw dagelijks bestuur benoemd dat bestaat uit vier heemraden, naast de dijkgraaf. Dit zijn Victor Doorn (VVD), Frans ter Maten (Water Natuurlijk), Dirk-Siert Schoonman (Ongebouwd) en Bert van Vreeswijk (SGP). Doorn en Van Vreeswijk maakten de afgelopen zes jaar ook deel uit van het dagelijks bestuur.

Waterschap Vallei en Veluwe zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd afvalwater in het gebied tussen IJssel, Nederrijn, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren.

Heemraad Ter Maten heeft Watersysteem stedelijk gebied en waterkeringen is zijn portefeuille gekregen en is tevens loco-dijkgraaf; Heemraad Doorn is verantwoordelijk voor Financiën en belastingen; Heemraad Bert van Vreeswijk is portefeuillehouder van de onderwerpen Afvalwaterketen en rioolwaterzuivering en heemraad Schoonman beheert het Watersysteem landelijk gebied is is tevens tweede loco-dijkgraaf

Dijkgraaf Tanja Klip-Martin behoudt onder meer de portefeuille Bestuur en Organisatie.

Met de benoeming van de nieuwe heemraden heeft het algemeen bestuur ook afscheid genomen van de heemraden Marjan Brouwer (Water Natuurlijk), Dick Veldhuizen (Ongebouwd), Jan Verhoef (CDA) en Gerard van den Brandhof (ChristenUnie). Het algemeen bestuur heeft deze bestuurders uitgebreid bedankt voor hun inzet. Van den Brandhof blijft lid van het algemeen bestuur.

Op de foto van links naar rechts: Bert van Vreeswijk, Tanja Klip-Martin, Frans ter Maten, Dirk-Siert Schoonman, Victor Doorn, secretaris en algemeen directeur Gerard Dalhuisen.