Cultureel Café eert Hanneke Zwart

VEENENDAAL Het Cultureel Café verlaat eenmalig het 'thuishonk', brasserie 't Witte Paard aan de Sandbrinkstraat. Woensdag 11 november wordt er een avond georganiseerd waarbij de beeldhouwster Hanneke Zwart centraal staat, in haar atelier aan de Mulderslaan 3, achter De Nieuwe Molen. Het uitstapje naar dit atelier wordt volgens de organisatoren van het Cultureel Café gemaakt vanwege de verwachte grote belangstelling.

Recent werd van Hanneke Zwart op de begraafplaats het beeld 'Door de muur heen willen…' onthuld, waarbij wordt stilgestaan bij het gemis bij nabestaanden. Het was een geschenk van de kunstenares aan Veenendaal bij gelegenheid van haar 65ste verjaardag. Verschillende kunstwerken van Hanneke Zwart zijn in Veenendaal te zien, zoals onder meer het kunstwerk 'Tussen hoop en wanhoop' in het politiebureau, de kubussen in de vijver aan de Vondellaan en de bronzen kopjes van dichter Kees Stip aan de gevel nabij gebouw Spectrum aan het Kees Stipplein.

De beeldhouwster geeft een presentatie van haar werk en stadsdichter Joyce Willemse draagt een gedicht voor dat zij schreef ter gelegenheid van de onthulling van het beeld 'Door de muur heen willen…' Deze bijeenkomst van het Cultureel Café, geheel gewijd aan Hanneke Zwart, begint om 20.00 uur, met een inloop vanaf 19.30 uur.