• ANP/SANDER KONING

CoolCat vraagt faillissement aan

VEENENDAAL (ANP) Kledingwinkelketen CoolCat vraag voor zijn Nederlandse onderdelen faillissement aan. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met ,,zeer uitdagende" marktomstandigheden. Het bedrijf sloot jaren achtereen met ,,aanzienlijke verliezen". De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje. Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. In Veenendaal zit CoolCat aan de Hoofdstraat 35.  

Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag door de rechter uitgesproken en geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten het faillissement. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is. De meeste winkelpanden vallen volgens voorlichter Van Wijk ook onder het faillissement. Sommige panden zijn van externe huurders. Het is niet duidelijk of dit voor Veenendaal ook geldt. 

CoolCat telt in Nederland 80 winkels. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.