• Nachtgeluiden kwintelooyen

    Aart Aalbers

Concert in stil en aardedonker bos

VEENENDAAL Alweer voor de zevende keer verzorgt op en top Veenendaler André Heuvelman vrijdagavond 1 september in de voormalige zandafgraving Kwintelooyen aan de Oude Veensegrindweg het concert 'Nachtgeluiden'.  Dit jaar is het thema 'Vuur en Verlangen'. De muzikale uitvoering wordt verzorgd door Andre Heuvelman & the Live! B/ANDA. 

Aart Aalbers

Trompettist André Heuvelman is een druk baasje. Zelfs tijdens het interview is de trompettist actief bezig. Hij graaft snel enkele gaten bij de ingang van Kwintelooyen om ook daar een spandoek met de aankondiging van zijn concert te plaatsen. Enthousiast vertelt hij tijdens het graven over zijn concert dat volgende week vrijdagavond zal plaatsvinden in de bossen tussen Veenendaal en Rhenen.

Heuvelman hierover: ,,Vorig jaar  kwamen maar liefst 400 mensen naar ons concert. We wachten de bezoekers om 20.45 uur op nabij het toiletgebouw bij de parkeerplaats en trakteren ze op een glas wijn. Veelal ontstaan dan al gesprekken met mensen die je nooit ontmoet hebt. Als het donker is gaan we te voet, door het aardedonker, naar de locatie waar het ongeveer anderhalf uur durende concert zal plaatsvinden."

TENT  Op die locatie heeft Heuvelman met zijn crew dan al een Flex tent opgezet, zodat het concert ook met regen door kan gaan, staan enkele honderden stoelen klaar voor de gasten en is het geheel schitterend uitgelicht. Heuvelman: ,,Het is gewoonweg al een beleving om daar in de voormalige zandafgraving, ver van alle hectiek, de nacht in te gaan. De duisternis valt in, de vogels verstillen en dan wordt het compleet stil om je heen en je ruikt dan de natuur. Die beleving in de natuur is op zich al geweldig." Zichtbaar trots voegt Heuvelman eraan toe: ,,En het concert Nachtgeluiden is een concert waar geen cent gemeenschapsgeld in zit. Zonder subsidie dus." 

MINSTREEL ,,Ik ben een soort minstreel uit vorige eeuwen die op het marktplein speelde om voor de dorpbewoners de wereld groter te maken", zegt de maar door ratelende Heuvelman lachend. ,,De mensen leven momenteel in een tijd van angst, onzekerheid, onverdraagzaamheid en gevaren. Ik wil graag dat de mensen samen iets beleven en muziek helpt ongelooflijk om bij de waarden te komen waarom het gaat. Mensen worden weer mens."

Heuvelman heeft voor deze avond ook een sopraan uitgenodigd in de persoon van Lilian Farahani. Zij zal een stuk van Bach zingen op Arabische tekst. Johan van der Linden speelt op de saxofoon, Brandt Attema op trombone, Wilmar de Visser contrabas en Henry Kelder zit achter de piano. Het concert begint en eindigt met muziek van Sting en Heuvelman treedt op in een intieme setting bij kaarslicht. Rond 23.00 uur eindigt het concert en worden de bezoekers weer naar de parkeerplaats begeleid. 

TICKETS  Voor informatie en het bestellen van tickets, die 25 euro per stuk kosten: tickets@andreheuvelman.com