• Archief BDUmedia

College Veenendaal bestaat alleen uit burgemeester Kolff

VEENENDAAL Het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal bestaat vanaf maandag 28 november alleen nog uit burgemeester Wouter Kolff. Dat duurt tot er een nieuwe wethoudersploeg zal aantreden. Volgens optimisten kan dat al in december het geval zijn, volgens anderen kan het ook begin volgend jaar worden.

Gerard van Wijk

Aan het eind van de raadsvergadering van donderdagavond, tegen het middernachtelijk tijdstip, bedankte Kolff de vijf vertrekkende wethouders. ,,Het is onduidelijk of deze wethouders terug keren." Het gaat om Frits Beckerman (ProVeenendaal), Arianne Hollander (VVD), Marieke Overduin (CDA), Marco Verloop (SGP) en Nermina Kundic (D66). Een officieel afscheid zal op een later tijdstip plaatsvinden.

Het wethouderloze tijdperk, een unicum in de Veenendaalse lokale politiek, is volgens Kolff ontstaan door een toenemende spanning in het college ,,die voor niemand makkelijk was." Het team heeft zich desondanks ,,op professionele wijze ingezet." Hij hoopt op een spoedige oplossing, in het belang van bestuurlijk Veenendaal, een college dat gaat over de inhoud. ,,Daar hebben Veenendalers behoefte aan."

Met het uitspreken van de wens ,,laten we allemaal een beetje normaal doen", kwam een eind aan een coalitie die 2,5 jaar in het zadel zat. Inmiddels loopt de formatie van een nieuw college waarbij behalve SGP, VVD, CDA en D66 nu ook de ChristenUnie is betrokken.