College benoemt Joyce Willemse tot stadsdichter

VEENENDAAL Het college van burgemeester en wethouders heeft Joyce Willemse aangesteld als nieuwe stadsdichter van Veenendaal voor de periode 2015 en 2016. Zij volgt daarmee de eerste stadsdichter Mats Beek op.

Het Kunstplatform Veenendaal heeft tijdens het Cultureel Café van 11 februari een verkiezing gehouden voor de nieuwe stadsdichter. Uit de drie genomineerden kwam Joyce Willemse als winnaar naar voren. Het Kunstplatform heeft Joyce Willemse dan ook voorgedragen als de nieuwe stadsdichter. Het college heeft het advies van het Kunstplatform overgenomen en mevrouw Willemse officieel aangesteld als nieuwe stadsdichter voor de periode 2015- 2016.

Wethouder Arianne Hollander: ,,We zijn blij dat het Kunstplatform Veenendaal het initiatief van de stadsdichter voortzet. Joyce mag zich de komende twee jaar stadsdichter van Veenendaal noemen en wij wensen haar veel succes met de uitvoering van literaire activiteiten in Veenendaal."

Joyce Willemse schrijft al heel lang gedichten en werd tweede bij een gedichtenwedstijd in Veenendaal (Poetry Slam). In 2011 heeft zij de Heleen van Royenschrijfwedstrijd gewonnen. Ook heeft zij heeft een roman uitgegeven. Tijdens het Cultureel Café werd zij unaniem gekozen tot winnaar van de verkiezing voor Stadsdichter.

STADSDICHTER De stadsdichter wordt aangesteld door het gemeentebestuur. De inhoud en de activiteiten van de stadsdichter vallen onder verantwoordelijkheid van het bestuur van het Kunstplatform Veenendaal. Een stadsdichter heeft als opdracht om actuele zaken en gebeurtenissen in een dorp of stad te vatten in woorden. De stadsdichter draagt daarmee bij aan de interactie en cohesie in de samenleving.