• Gemeente Veenendaal
  • Gemeente Veenendaal

CLV ontvangt 1000 euro voor Schoon Belonen

VEENENDAAL Het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) heeft woensdag van wethouder Nermina Kundic een waardecheque van 1000 euro ontvangen voor deelname aan het project Schoon Belonen.

Onder de vlag van het landelijke project Schoon Belonen maakt het CLV zo'n 2100 leerlingen bewust van het belang van betere afvalscheiding en hergebruik, en daarnaast van hun verantwoordelijkheid voor een schone nette leefomgeving. De leerlingen van het CLV hebben hier het hele schooljaar 2016/2017 aan gewerkt.

Het CLV heeft afgelopen schooljaar 3660 kg PMD apart gehouden. Dat is 1,7 kg per leerling. ,,Een mooi resultaat'', aldus wethouder Nermina Kundic. ,,Geweldig dat het CLV het komende schooljaar hiermee doorgaat. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor alle middelbare scholen in Veenendaal."

HEEL GEWOON Rector Willem de Vos laat weten dat de beloning een leuke bijkomstigheid is. Maar mocht het project ooit stoppen dan gaat het CLV gewoon door met deze werkwijze. ,,Wij willen dat leerlingen net als thuis hun afval scheiden. Dat is thuis heel gewoon, dus hier ook. En we willen geen klachten over zwerfvuil van onze buren. In dit project worden afvalscheiding en het voorkomen en opruimen van zwerfvuil mooi gecombineerd."

De Vos brengt de inzet van de conciërges nog even onder de aandacht. ,,Voortdurende aandacht is nodig om te zorgen dat de leerlingen actief blijven op dit gebied. Daarom gunnen we de 1000 euro aan twee projecten waar conciërges zich voor inzetten. Het geld gaat naar twee goede doelen, een school in Malawi en een meisjesopvanghuis in Sri Lanka."