• Gemeente Veenendaal

CLV eerste middelbare school met scheiding PMD-afval

VEENENDAAL Het project Schoon Belonen is vrijdag van start gegaan op het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV). Rector Willem de Vos, wethouder Nermina Kundic en ACV directeur Wouter Koenderman zetten in het bijzijn van leerlingen en omwonenden hun handtekening op het deelnamecertificaat.

Het CLV gaat van start met zowel het opruimen van zwerfvuil in de omgeving rond de school als het apart scheiden van het PMD-afval (Plastic verpakkingen, Metalen blikjes en Drankpakjes). Hiermee is het CLV de eerste middelbare school die dit gaat doen binnen het werkgebied van het afvalinzamelbedrijf ACV (werkgebied gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen), meldt de gemeente Veenendaal.

Dat betekent dat het CLV zo'n 2100 leerlingen bewust maakt van het belang van zorgvuldig omgaan met de waardevolle grondstoffen en daarnaast van hun verantwoordelijk voor een schone nette leefomgeving. Dit project vindt plaats onder de vlag van het landelijke project 'Schoon Belonen'. Dit project stimuleert zwerfvuilacties en afvalscheiding bij onder meer scholen.

Als de leerlingen het project goed doen ontvangt het CLV aan het eind van het schooljaar van de gemeente een beloning van 1000 euro. De school gaat de 1000 euro besteden aan twee goede doelen, een school in Malawi en een meisjesopvanghuis in Sri Lanka.