Christelijk Lyceum Veenendaal eerste in afval scheiden en opruimen

VEENENDAAL Het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) gaat van start met zowel het opruimen van zwerfvuil in de omgeving rond de school als het apart scheiden van het PMD-afval (Plastic verpakkingen, Metalen blikjes en Drankpakjes). Hiermee is het CLV de eerste middelbare school die dit gaat doen binnen het werkgebied van het afvalinzamelbedrijf ACV (werkgebied gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen), meldt de gemeente Veenendaal.

Dat betekent dat het CLV zo'n 2100 leerlingen bewust maakt van het belang van zorgvuldig omgaan met de waardevolle grondstoffen en daarnaast van hun verantwoordelijk voor een schone nette leefomgeving. Dit project vindt plaats onder de vlag van het landelijke project 'Schoon Belonen'. Dit project stimuleert zwerfvuilacties en afvalscheiding bij onder meer scholen. De gemeente ondersteunt het Schoon Belonen-project met een stimuleringsbijdrage van 1000 euro. Het inzamelbedrijf ACV zorgt er voor dat het PMD dat de leerlingen scheiden, wordt afgevoerd voor sortering en hergebruik.

Vrijdag 18 november om 10.00 uur vindt op het CLV de ondertekening plaats van de Schoon Belonen afspraken door rector Willem de Vos, wethouder Nermina Kundic en namens de ACV Groep directeur Wouter Koenderman. Zoals bij de ondertekening te zien zal zijn, hebben de groene kliko's met oranje deksel (zoals de leerlingen die kennen van thuis) inmiddels een prominente plek binnen de school.

Direct na ondertekening van de overeenkomsten zal de eerste groep leerlingen beginnen met het opruimen van zwerfvuil rond de school. Tot slot zal het CLV bekend maken waar zij de 1000 euro aan gaat besteden die ze aan het einde van het schooljaar ontvangt bij goed verloop van het project.