• Afbeelding ter illustratie.

    ANP Foto

Centrumbreed plan fietsparkeren komt eraan

VEENENDAAL Er wordt door de gemeente een centrumbreed plan voor het fietsparkeren opgesteld, dat komend najaar kan worden besproken. Dat zegt het college in antwoord op vragen van het CDA. Op korte termijn worden enige kleine ingrepen op verschillende locaties gedaan om de ergste overlast van geparkeerde fietsen te verminderen.

Gerard van Wijk

Het Suikervat is in het centrum van Veenendaal de best gebruikte fietsenstalling, hij staat voor maximaal zestig procent vol. De stalling in gebouw Tricotage wordt nauwelijks gebruikt en dat zou volgens de gemeente komen door de ligging van de in- en uitgang van de fietsenstalling. De fietsenstalling achter de Frisiavilla wordt nagenoeg niet gebruikt.

Volgens het college laat de meest recente fietsentelling zien dat op een aantal plekken de maximale bezetting wordt gehaald. ,,Mede doordat de fietsenstallingen niet optimaal worden gebruikt, leidt dit ertoe dat er op straat op verscheidene locaties overlast wordt ervaren door geparkeerde fietsen, zoals nabij Hoogvliet, Thoomesplein, Horecaplein, Raadhuisplein (La Place), Scheepjeshofplein en op marktdagen nabij de Markt."

De gemeente denkt eraan om voor de korte termijn kleine ingrepen te doen om de ergste overlast te verminderen. Verder wordt een centrumbreed plan van aanpak voor het fietsparkeren opgesteld, dat komend najaar kan worden besproken.