• Aart Aalbers
  • Werkzaamheden aan de Wolweg

    Gemeente Veenendaal

Centrum Veenendaal krijgt stadse allure

VEENENDAAL In Veenendaal is al langere tijd een discussie gaande of het een dorp of stad is. Naar de huidige kwalificatie is het een stad, want er zijn immers voorzieningen als een theater, bibliotheek, muziekschool en museum. Met de bouw van het tegen het 'oude' centrum gesitueerde 'nieuwe' centrum Brouwerspoort komt steeds meer de stadse allure in beeld. Met een drietal bouwprojecten in de directe omgeving wordt het centrum verdicht.

Gerard van Wijk

Dat wordt nog dit jaar verder vormgegeven met de bouw van Brouwershof, een nieuwbouwcomplex tussen de nieuwbouw van het Schrijverspark aan de ene kant en de nieuwbouw van Brouwerspoort en het gemeentehuis aan de andere kant.

PARKEERTERREIN Decennialang konden op deze plek, Coornhertpad geheten, enige honderden auto worden geparkeerd. Dat behoort binnenkort tot het verleden. Abonnementhouders worden verwezen naar parkeergarage Tricotage aan de Wolweg, of naar het parkeerterrein achter theater De Lampegiet. Maandag 27 augustus wordt begonnen met het inrichten van het werkterrein en de aanleg van een omleidingsweg. Daarna wordt in het najaar het terrein bouwrijp gemaakt. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt verwacht dat deze werkzaamheden medio november gereed zijn.

STADSWONINGEN Er komen tot vijf hoog bijna honderd woningen, appartementen (deels huur), penthouses, herenhuizen en stadswoningen. De oppervlakte van de woningen varieert tussen 55 en 170 vierkante meter. Er worden appartementen te koop aangeboden van 160.000 tot 265.000 euro. Alle woningen in Brouwershof hebben of een balkon, of een dakterras. Sommigen hebben een dektuin. Daarnaast krijgt iedere bewoner een parkeerplaats op het binnenterrein.

BOUWPLAN Aan de westelijke kant van het Stadsstrand moet een bouwplan nog worden uitgewerkt. Aan de westelijke kant van het gemeentehuis nadert, op de plek waar vroeger het postkantoor was gevestigd, de bouw van het appartementencomplex Het Stempel haar voltooiing. Dit is een complex met een woontoren van acht hoog.