• Alert CrossMedia

CDA overstag: koopzondag komt er definitief in Veenendaal

VEENENDAAL Tot nu toe schaarde de fractie van het CDA zich in de gemeenteraad aan de zijde van ChristenUnie en SGP als het om de koopzondag gaat. Die zou er om principiële redenen niet moeten komen. Maar binnen het CDA konden de laatste tijd al meer geluiden worden opgevangen die ervoor pleitten het genuanceerder te bekijken. Het zou niet zo kunnen zijn dat Veenendaal zo ongeveer de enige middelgrote gemeente in het land was met een op de regio gericht koopcentrum, waar de winkels op zondag altijd dicht zouden blijven. Na een ledenraadpleging is de kogel nu zogezegd door de kerk. In het nieuwe verkiezingsprogramma geeft het CDA ruimte om onder voorwaarden een beperkt aantal zondagsopenstellingen toe te laten.

Uit de ledenraadpleging bleek dat er binnen de partij verschillend wordt gedacht over de koopzondag, maar dat niemand een 24/7 economie wenselijk acht. Verder moet het CDA ,,aandacht blijven vragen voor de nadelen ervan." Als het voorstel over de koopzondag later deze maand in de raad komt zal de fractie een eigen afweging maken. Lokaal Veenendaal wil met een voorstel komen.

Harold Schonewille is gekozen als lijsttrekker van het CDA voor de in maart volgend jaar te houden gemeenteraadsverkiezingen. Schonewille is initiatiefnemer en directeur van dans- en theaterschool Elevate en geniet ook bekendheid als musicus en dirigent. ,,Schonewille wordt hiermee het nieuwe gezicht van het CDA in Veenendaal." Tijdens een later dit jaar te houden vergadering wordt de complete kandidatenlijst vastgesteld.

Label:

Koopzondag