• Gemeente Veenendaal

Burgemeester sluit winkelpand Veenendaal wegens handel in drugs

VEENENDAAL Bij een integrale controle op donderdag 19 april in een winkelpand aan de Zandstraat, hebben de gemeente Veenendaal, de douane en de politie meerdere overtredingen geconstateerd. Uit het onderzoek is gebleken dat er een handelshoeveelheid cocaïne in het pand aanwezig was. Burgemeester Piet Zoon (foto) heeft daarom op 13 mei 2018 besloten het winkelpand voor de duur van een jaar te sluiten.
 

Tijdens de integrale controle zijn diverse overtredingen van de belastingwetgeving geconstateerd. Ook zijn er middelen in het pand aangetroffen die op dit moment nader onderzocht zijn door medewerkers van de forensische opsporing van de politie. Het betreft een handelshoeveelheid cocaïne.

Burgemeester Zoon heeft mede gelet op de schending van de openbare orde besloten het winkelpand voorlopig te sluiten. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan eventuele drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De sluiting is voor een jaar. De eigenaar van het pand is per brief geïnformeerd.

Burgemeester Zoon kijkt terug op een geslaagde integrale actie van verschillende instanties. ,,Met deze georganiseerde actie laten we zien dat mooie resultaten geboekt kunnen worden als alle instanties integraal samenwerken tegen criminaliteit. Tegen drugshandel willen we als overheid stevig blijven optreden. Daar horen ferme maatregelen bij, zoals het sluiten van een pand. Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren. Laat dit maar een duidelijk signaal zijn naar diegene die zich bezighouden met dit soort praktijken.”