• Robin van Lonkhuijsen

Burgemeester sluit bedrijfsruimten na vondst hennepkwekerij

VEENENDAAL Burgemeester Piet Zoon sluit na de vondst van een hennepkwekerij enkel bedrijfsruimten aan de Accustraat 8 in Veenendaal. Het besluit trad op 1 februari in werking en geldt voor een periode van zes maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Op 16 januari 2018 trof de politie in de bedrijfsruimten aan de Accustraat 8 een hennepkwekerij aan. De hennepkwekerij is door de politie geruimd. Het gedeelte van het pand waar de hennepkwekerij is aangetroffen is vanaf 1 februari 2018 gesloten gedurende een periode van zes maanden. Tot die tijd is het verboden dat deel van het pand te betreden.

OPIUMWET Burgemeester Zoon maakt voor het tijdelijk sluiten van panden waarin verdovende middelen boven de norm voor eigen gebruik worden aangetroffen, gebruik van de wet Damocles. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om gebouwen, waarin verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten.

De eigenaar van het pand en de huurder van de bedrijfsruimte zijn per brief geïnformeerd over de sluiting.