• Foto: 112Heuvelrug.nl

Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

VEENENDAAL Burgemeester Piet Zoon heeft een bedrijfspand aan de Ravelijn 36 in Veenendaal gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. Het besluit van burgemeester Zoon treedt op 11 juli in werking en geldt voor een periode van drie maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Op 20 juni trof een toezichthouder van de gemeente tijdens een integrale controle een hennepkwekerij aan in een bedrijfspand. De hennepkwekerij is door de politie ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Het bedrijfspand blijft voor de duur van drie maanden dicht en tot die tijd is het verboden de schuur te betreden. De eigenaar van de bedrijfsruimte en de eigenaren van het bedrijf dat gevestigd was op het adres, zijn per brief geïnformeerd over de sluiting.

Burgemeester Piet Zoon: ,,Samen met onze partners willen we onzichtbare criminaliteit die ons gezag ondermijnt, bestrijden. Ook drugshandel is een voorbeeld van deze ondermijnende criminaliteit. Daarom blijven we hier tegen optreden in Veenendaal."

Burgemeester Zoon maakt voor het tijdelijk sluiten van panden waarin verdovende middelen boven de norm voor eigen gebruik worden aangetroffen, gebruik van de wet Damocles. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om gebouwen, waarin verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten.

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit. Ze kunnen signalen melden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Pandeigenaren doen er goed aan om bij de verhuur of onderverhuur van hun pand goede afspraken te maken over met wat voor doel het pand gebruikt gaat worden. Leg deze afspraken altijd vast in een (huur)contract.