• Foto: Jolanda van Brenk

Burgemeester Kolff gaat Veenendaal verlaten (update)

VEENENDAAL Wouter Kolff heeft dinsdagmiddag laten weten af te treden als burgemeester van Veenendaal. Hij verruilt Veenendaal voor Dordrecht, waar hij per 13 september als burgemeester aan de slag zal gaan.

„Het is oprecht moeilijk om Veenendaal en de Veenendalers de komende tijd los te laten. Ik ben dankbaar dat ik bijna vijf jaar uw burgemeester heb mogen zijn en mooie en moeilijke momenten met u heb gedeeld. Daarnaast hoop ik te hebben bijgedragen aan de levendigheid en trots van Veenendaal", aldus Kolff.

„Het was geweldig om de afgelopen jaren, samen met vele anderen, een bijdrage te leveren aan het verder brengen van Veenendaal en de economische topregio FoodValley. Ook de komende twee maanden nog zal ik met plezier uw burgemeester zijn", laat Kolff via Facebook weten.

OPGEGROEID Toch is zijn vertrek naar Dordrecht geen vreemde keuze. „Hier tegenover staat dat het niet is te weerstaan om terug te kunnen keren naar de omgeving waar ik ben opgegroeid en burgemeester te worden van bijna 120.000 Dordtenaren. Daarbij wacht een boeiende taak in de dynamische regio Drechtsteden en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Dordrecht is echt een parel die iedereen moet ontdekken!"

,,Spijtig, jammer dat hij vertrekt", zegt Wim Werkman, voorzitter van de Bedrijvenkring Veenendaal. ,,Ik was verrast door de aankondiging. Hij pastte qua profiel bij Veenendaal, in de periode waarin we zitten. Hij is begaan met ondernemend Veenendaal, een echte ambassadeur voor het bedrijfsleven. Dat was ook al duidelijk in zijn periode in Nieuwegein, vóór hij naar Veenendaal kwam. " Werkman kijkt ,,met plezier terug op de periode van Wouter Kolff in Veenendaal. Maar we begrijpen ook wel dat een man van 40 met ambitie een volgende stap wil maken als de mogelijkheid daartoe zich voordoet." En er komt ook een nieuwe burgemeester ,,en dat geeft weer nieuwe kansen."

VERRAST Wouter Kolff werd in november 2012 burgemeester van Veenendaal. Tot die tijd was hij wethouder in Nieuwegein. Hij was de opvolger van CDA'er Ties Elzenga en op dat moment vrijwel de jongste burgemeester van het land. Zijn aangekondigde vertrek heeft Veenendaal verrast. ,,Hij is jong en ambitieus en het was vanaf het begin duidelijk dat Veenendaal een tussenstation was. We moeten al weer betrekkelijk snel op zoek naar een geschikte opvolger", is de mening van fractievoorzitters. ,,Zonde dat hij weg gaat", zegt de gemeentelijk woordvoerder. ,,Hij is jong en goed benaderbaar, voor inwoners en ondernemers. Daar kunnen ze ook in Dordrecht hun voordeel mee doen. Deze volgende stap wordt hem gegund en dat wil wel wat zeggen."