Burgemeester helpt aan de lopende band

VEENENDAAL Burgemeester Wouter Kolff gaf vrijdagmiddag het startschot voor een bijzondere traditie in Veenendaal. De vrijwilligers van stichting NN gingen aan de lopende band levensmiddelenpakketten voor 700 minderbedeelden in Veenendaal inpakken. De actie wordt gesteund door het bedrijfsleven, kerken en een team van ruim 150 betrokken vrijwilligers.

De stichting NN zet zich jaarlijks in om de absolute minima van Veenendaal een prettiger kerst te bezorgen. Niet met traditionele kerstpakketten, maar met praktische levensmiddelenpakketten die worden verzameld, ingepakt en afgelopen zaterdagmorgen met zestig auto's bezorgd zijn door vrijwilligers van de stichting. De pakketten zijn met hulp van de burgemeester ingepakt. Diverse Veenendaalse bedrijven en diverse kerken steunen de actie met geld en middelen.

Stichting NN Veenendaal verstrekt al jarenlang aan het einde van het jaar voedselpakketten aan mede-Veenendalers met een minimuminkomen. Het gaat om een grote groep mensen en gezinnen die met zeer bescheiden middelen rond moeten zien te komen. De stichting doet haar werk voor alle Veenendalers met een minimuminkomen, in absolute anonimiteit en met grote zorgvuldigheid in verband met de privacy van betrokkenen. De adressen worden, met toestemming van de betrokkenen, aangeleverd door de Gemeente Veenendaal, charitatieve instellingen en de diaconieën van de verschillende kerken, welke bekend zijn met de doelgroep van de stichting. Donaties zijn welkom, zie www.stichting-nn.nl/doneren.