Brons voor Levi op Wiskunde Olympiade in Hong Kong

VEENENDAAL Levi van de Pol (14) uit Veenendaal heeft brons gehaald op de Internationale Wiskunde Olympiade in Hong Kong. De leerling van het Ichthus College behaalde 21 punten. Er was ook brons voor Pim Spelier uit Den Haag en Gabriel Visser uit Schiedam. De andere drie leden van het Nederlandse team haalden een eervolle vermelding.

De Internationale Wiskunde Olympiade vond van 9 tot 16 juli plaats in Hong Kong. Op elk van de twee wedstrijddagen kregen de leerlingen drie opgaven van hoog wiskundig niveau voor hun kiezen, waar ze vier en een half uur aan konden werken. Voor elke opgave waren zeven punten te behalen.

Van de 602 deelnemers ontvingen er in totaal 135 deelnemers een bronzen medaille, 101 een zilveren medaille en 44 een gouden medaille. Voor de Nederlandse deelnemers was het de eerste wedstrijd op het hoogste internationale niveau. Coach Birgit van Dalen: ,,Dit team heeft hard gewerkt voor deze medailles en eervolle vermeldingen. De komende jaren kunnen we nog veel van deze talenten verwachten."

Het Nederlandse team werd naast Birgit van Dalen (Universiteit Leiden) ook begeleid door Julian Lyczak (Universiteit Leiden) en Merlijn Staps (Universiteit Utrecht). De Wiskunde Olympiade wordt georganiseerd in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Leiden, Transtrend en ORTEC en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, Centraal Bureau voor de Statistiek, Compositio, Noordhoff Uitgevers, ASML, Cito, Freudenthal Instituut, Instituut Archimedes van de Hogeschool Utrecht en de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren.

Fotobijschrift: De winnaars van een bronzen medaille, met links Levi van de Pol.